שלום לכולם יש לי שאלה קטנה

דייויד1

New member
שלום לכולם יש לי שאלה קטנה

האם אפשר לצאת ,לנסוע לארה"ב בלי החתימה של האב הביולוגי???? אבא שלי לא גר בישראל וגם לא באמריקה,אני הייתי רוצה לנסוע לאמריקה אבל אמא שלי אומרת שחייב את חתימת האב כדי לצאת מהארץ(עד גיל 18 ,אחר כך אני יכול לצאת).האם זה באמת כך?????

odedee

New member
הגיוני.

למרות שתשובה וודאית ייתנו לך כנראה במשטרת הגבולות. הסיבה שנדרשת הסכמת ההורים ליציאת קטין מהארץ היא כדי למנוע מקרים שבהם הורה אחד חוטף את הילד/ים ובורח מהארץ. והיו דברים מעולם. בכל מקרה, גם אם אביך לא בארץ זה לא אומר שלא תוכל לטוס, אני בטוח שיש דרך שבה הוא יכול להעביר את הסכמתו בכתב (למשל דרך קונסולית או שגרירות ישראל הקרובה אליו). אני מניח שבמשרד הפנים יסבירו מה בדיוק הוא צריך לספק להם.

G a l i 11

New member
עודדי אתה לא מבין

שאמא שלו לא רוצה שהוא יסע? רוצה להסתבך איתה?

17205

New member
אתה חייב בשביל להוציא דרכון

באם יש לקטין דרכון הוא יעול לצאת חופשי חופשי מהארץ, בכל מקרה לא חייבים שני ההורים לחתום במשרד הפנים כל עוד ההורים לא רשומים כגרושים. במקרה שההורים התגרשו רשמית אזי צריך הגעה בפועל של שני ההורים או אישור נוטוריוני לאימות חתימה. בכל מקרה תברר במשרד הפנים

saritoosh22

New member
בדיוק ככה.

כדי לטוס לא צריך שום חתימות של אף אחד. כדי להוציא דרכון לקטין שהוריו גרושים רישמית, יש צורך באישור של שני ההורים. אם אין לך דרכון, אבא שלך יכול לגשת לקונסוליה המקומית ולייפות שם את כוחה של אימך להוצאת הדרכון שלך וזהו.

doronf65

New member
מנהל
אני חוזר על מה שאמרו לך

והם צדקו. החתימה של אביך דרושה להוצאת דרכון, לא לצורך היציאה מן הארץ. ושוב, רק אם ההורים רשומים כגרושים, אחרת מספיקה אמא שלך. אם אביך לא יכול להיות במקום ע"מ לחתום, הוא יכול לפקסס למשרד הפנים או להעביר דרך הקונסוליה הקרובה את אישורו להוצאת דרכון. ממש פשוט, וכל הדברים האלה מאומתים על בשרנו... הבעיה היא אמא שלך, שמשתמשת בזה כתרוץ... לא יפה להפיל הכל על אבא... דורון

דייויד1

New member
תגובה

הבעיה היא לא אמא שלי אלה אבא שלי,הם גרושים ואי אפשר למצוא אותו בשום מקום אז אין חתימה.

17205

New member
תבקש צו של בית משפט

אני לא מכיר את כל הסיפור שלך ואני גם לא עורך דין, אבל נראה לי שאי אפשר להחזיק מישהו כאן אם אבא שלו עזב את הארץ. לדעתי זה לא צריך להיות סיפור מסובך לקבל צו של בית משפט שיתן הוראה למשרד הפנים להוציא לך דרכון. זה גם לא צריך לקחת הרבה זמן. תיגש לעורך דין שמתמחה בנושא.

17205

New member
אתה יכול להביא צו של בית משפט

באתר של משרד הפנים כתוב במפורש "אין הסכמה של אחד ההורים, על ההורה מגיש הבקשה להציג פסק דין מבימ"ש המציין כי החזקה הבלעדית על הקטין ניתנה לו לבירור והחלטה." במידה ואין לאמא שלך צו כזה, היא צריכה לפנות לבית משפט ולבקש צו במעמד צד אחד.

למעלה