שלום לכולם, יש לי שאלה...

ענתש

New member
שלום לכולם, יש לי שאלה...

יש לי ידידה שאיבדה לפני כשבוע את ביתה בשבוע 26. הסיבה לאבדן היתה מחלה של האמא (סכרת). אני רק אוסיף שמדובר בבחורה מאד מאד צעירה ומאד לבד (היא התכוונה להיות אם חד הורית, האבא לא בתמונה וגם ההורים שלה שנוקטים במדניות "אם לא מדברים על זה זה כנראה לא קרה") ויש לה מחשבות שמדאיגות אותי.... אני מצטערת שאני מעורפלת בנושא אבל אני מאד רוצה לשכנע אותה להצטרף אליכם ואם אני אצליח היא תוכל לספר בעצמה את כל הפרטים שהיא מעוניינת לחשוף. ברור לי שהיא צריכה להתאבל לפני שתוכל להמשיך הלאה בחייה (ובטח שאני לא מתיימרת לחשוב שזה לוקח שבוע) אבל אני ממש לא יודעת איך עוזרים לה לעשות את זה... מה אומרים ? מה עושים ? איך מקילים על רגשות האשמה ("זה קרה כי לא טיפלתי בעצמי...") ? אני אשמח אם תוכלו לתת לי קצה חוט. תודה.

karen01

New member
הי ענת

שאלת שאלה קשה, שבאופנים מסוימים כבר נידונה פה קצת. בנוסף לאובדן הגדול שלה, היא גם מאוד לבד, וזה לדעתי מקשה מאוד. מה שאני זוכרת שעזר לי מאוד מאנשים אחרים היה פשוט אם הם הקשיבו לכאב שלי בלי לפחד, למרות שזה יכול להיות מביך כשמישהו כל כך כואב לידך. חשוב בעיקר להקשיב ולחבק, ופחות להגיד, כי אין בעצם הרבה מה להגיד. לתת לגיטימציה לכאב שלה, שתרגיש שהוא לגיטימי - מותר גם לבכות איתה. בנוסף, בעיקר כי היא לבד, לדעתי כדאי מאוד לפנות לטיפול כלשהו. מישהו חיצוני עם ידע בעיבוד אובדן יכול לעזור הרבה. לפעמים גם קל יותר להעמיס את הצרות שלך על מישהו זר מאשר מישהו מוכר, כי פחות אכפת לך שהוא יישבר. אם תכתבי מאיזה איזור בארץ היא אולי נוכל להמליץ על מטפלים. לגבי רגשות האשם, הדבר היחיד שעולה לי בראש זה לשכנע אותה שהיא עשתה את המקסימום, וייתכן וזה לא הספיק, אבל היא עשתה מה שאפשר. בטח יקח הרבה זמן לחלק הזה לעבור. בכל אופן הדרך שלה הולכת להיות ארוכה וכואבת. אל תפחדי ממנה - תהיי לידה ותני לה לכאוב, תעודדי אותה לבוא לפה (לפחות לקרוא, אם לא לכתוב) וחשוב מזה (בעיני - טיפול.

ענתש

New member
תודה תודה קרן על התשובה.

היא מתל אביב (צפון) - יש לך מישהו מומלץ ? גם אני חשבתי יותר בכיוון של לשכנע אותה שהיא זקוקה לטיפול מקצועי...

karen01

New member
טיפול

הי ענת, אני דוקא מאיזור חיפה, אבל יש מישהי בשם דיאנה שמעבירה סדנאות לזוגות שעברו אובדן הריון - בטח אפשר להתיעץ איתה מה הכי יתאים לחברה שלך. אין לי את הטלפון שלה, אלא מייל של מישהי בשם שרון שעובדת ב"את" ועשתה כתבה על הנושא (הכתבה מופיעה גם כאן בפורום, נדמה לי בדף הקודם). [email protected] תעדכני אם זה הצליח.

טאש

New member
אני מקפיצה את השירשור,

כי אני מקווה שזה יעזור לאותה בחורה להכנס לפורום שלכם ולהעזר בכם. אולי היא תוכל לכתוב דרך השירשור הזה. מקווה שזה יעזור. תודה

טאש

New member
הי תמי. דווקא בפורום הזה לא עבד לי

כשניסיתי, אבל בעיקרון: אם כותבים יותר מ-10 אותיות או 10 מילים בתוכן ההודעה, היא אמורה להקפיץ את השירשור. נראה אם זה יעבוד עכשיו...

למעלה