שלום לכולם! יש לי שאלה..

hadas 14

New member
שלום לכולם! יש לי שאלה..

שמי הדס, ואני בת 15 וחצי. לא מזמן הצתרפתי לתנועת הנוער העובד והלומד (הידוע בדעותיו השמאלניות) אבל תמיד ידעתי שבאתי מבית בעל דעות ימניות. כשפתחתי על זה דיון בתנועה הבנתי שהרבה אנשים חושבים כמוני כלומר, יש לנו אותם דעות אבל האחד מגדיר את עצמו כ"שמאלני" ואני הגדרתי את עצמי (כפי שהורגלתי) ל"ימנית". רציתי לשאול, האם באמת מישהו ממכם יכול להגדיר מזה שמאל ומזה ימין?.. איזה דעות מחזיק אדם "ימני" ו"שמאלני"? תודה מראש- הדס

StrengthHonor

New member
תעשי את המבחן ששמתי מתחת , למרות שבישראל זה ש

שונה , כי יש את עניין היחס לערבים ולטרור... ולשטחים ששחררנו מהם.. ככה שזה רק חברתי. בכללי אם הסכמים איתם הם משהו נשגב בצורה כזאת שיש לוותר על שטחים נרחבים עבור הסכם מוגבל , את שמאל הימין היום בחלקו גם בעד הסכמים מחושבים יותר ועם וויתורים מינימליים לדעתי ההסכמים האלה רק פוגעים במעמד של ישראל ובכלכלה ואנחנו ולא הם צריכים לקבל עליהם תמורה. (ככה שבמדיני אני ימין דיי קיצוני)

Pure M

New member
אני חושב שהגורם מספר אחת שמבדיל

הוא נושא הויתור על שטחים, שהשמאל מוכן לו ברוחב לב, והימין לא מוכן להתפשר כל כך בנושא הזה.

goldy

New member
להלן הבדיקה הטובה ביותר

2 גושי הפוליטיקה העיקריים בישראל הם "שמאל חברתי" (סוציאליסטי) ו"ימין ביטחוני". (ימין חברתי = קפיטליסטי). כלומר: א) אים אכפת לך מהחברה עצמה; את רוצה שאנשים יחיו בתנאים חברתיים טובים ככל האפשר, שהאדם עצמו יתפתח, את שמאל חברתי. ב) אים קודם מעניין אותך חברה שקטה ורגועה, שכשהיא הולכת למקום ציבורי כלשהוא היא בהכרח תחזור מימנו וגם "עניי עירך קודמים" את ימין ביטחוני. ג) אים את אוהבת מאוד להרוויח כסף ואת רוצה עוד כסף לעצמך את ימין חברתי. ד) אים את רוצה "מדינה קטנה" את שמאל ביטחוני. בהחלט יתכן שתחזיקי ביותר מסעיף אחד ואחרי שתחזיקי בסעיף הזה תיקבע דרגת אמונך בו. את הדעות הפוליטיות שלי התחלתי לגבש לריאשונה בגיל 16. ניראה שתיצטרכי עוד חצי שנה. כל הויכוחים של השטחים נוצרים כתוצאה ישירה מיכך שהשמאל החברתי חושב שהוא מבין גם בביטחון...

אין כזה דבר (בארץ) ימין חברתי

לפחות לא תחת שם ההגדרה של מה שנתת.. לא מכיר איש אחד ימני או שמאלני שחושב כמו שהגדרת את הימין החברתי..בקשר לדעות החברתיות אין ממש הגדרה לימין ושמאל כי תשאל כל אדם במדינה לא נראה לי יהיו שניים שיתנו לך תשובות דומות

במשפט אחד ההבדל העיקר הוא ויתור על אדמות

אם את בעד, את שמאלנית. אם את נגד את ימנית.

sharonhaimov16

New member
שאלה טובה....

כמו שהרבה חבר'ה הגדירו פה, ישנם שני תחומים, הכלכלה/חברה, והתחום המדיני/ביטחוני. בתחום המדיני/ביטוני הימין מוכן לוותר הרבה פחות על שטחים ואף מעודד את המשך ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון, לעומת השמאל שמוכן לוותר יותר על שטחים ומתנגד להרחבת מפעל ההתיישבות. בעקבות כשלון הסכם אוסלו הפערים הצטמקו, אך הם עדיין בהחלט קיימים. בתחום החברתי המצב לא ברור כל כך, מצד אחד ליברלים רבים נמצאים במחנה השמאל ותומכים בימין חברתי/כלכלי, אך הסוציאל דמוקרטיה בולטת הרבה יותר בשמאל. בימין גם פה המצב מסובך יותר, ישנן מפלגות ליברליות כמו הליכוד שתומכת בימין חברתי, ומפלגות שמרניות יותר, כמו ישראל ביתנו שגם תומכת בימין כלכלי, המפלגות הדתיות קרובות יותר לשמאל החברתי, גרסא מתונה של הסוציאל דמוקרטיה. ויש לי שאלה הדס, אם את מגדירה את עצמך כימנית ואת באה מבית ימני... מה את עושה בנוער העובד והלומד?! תבואי לבית"ר! תנועת הנוער ימנית ליברלית! (אפשר להגיד שהיא בהחלט ימין מדיני, ונמצאת איפשהו באמצע בין השמאל לימין החברתי)

StrengthHonor

New member
meh צריך לנצל שעת כושר ו

לבטל את הסכמי אוסלו ולחזור אחורה כמה שניתן... כדי לקחת דרך שפוייה קדימה

למעלה