שלום לכולם.... יש לי שאלה.....

shabluly

New member
שלום לכולם.... יש לי שאלה.....

אני בת 13 וחצי ומזה זמן מה אני צמחונית, לאחר שהבהרתי לאמא שלי שזה לא רק מלחצים שמופעלים עליי או מסצינה איומה שראיתי בטלויזיה אלא משהו שאני מתכננת להמשיך בו כי זה משהו שאני מאמינה בו וחשבתי עליו כבר זמן רב היא אמרה לי לברר מהם התחליפים שעליי לאכול בכדי להשלים את הויטמינים שנמצאים בבשר? היא אמרה לי משהו על אגוזים, בוטנים או משהו כזה. מישהו יוכל להסביר לי פה בפירוט? מצטערת אם זו שאלה שנשאלה כבר מאות פעמים.

aradori

New member
שלום לך! יש לי תשובה....

מזל-טוב על דרכך החדשה! קחי פרח:
(מסורת לא מובנת כאן בפורום). לגבי הרגלי התזונה: תאכלי ירקות, פירות, דגנים וקטניות. נראה לי שזה אמור להספיק...
(אצלי זה עבד...) אני מניח שבקרוב איש בשם אלון יתחיל לרוץ כאן במעגלים, ירביץ בך תורה ויפרט לך בדיוק מה לאכול וכמה. מה שכן - תעשי בדיקות דם תקופתיות כדי לבדוק אם חסר משהו. (הבעיה הרווחת היא של B-12) חוצמזה - אם את מרגישה טוב והכל בסדר - אין דאגה. תהני מהסלט. טיפ נוסף: תעשי טיול קצר במתכונים כאן בפורום (ובקישורים) - נראה לי שתמצאי שם דברים מעניינים (ואולי כשאמא תטעם, ותראה שהבדיקות-דם שלך תקינות - גם היא תתחיל להציץ בפורום מידי פעם). בהצלחה...

אנה מנה

New member
פירוט תזונתי:

גם אני צימחונית. אני אפרט לך קצת על דגנים וקיטניות. קיטניות: חומוס, שעועית, עדשים, אפונה, סויה... דגנים: אורז, חיטה (רצוי מלא) כוסמת, דוחן, תירס. זרעים: טחינה. אז ככה: בשר זה חלבון מלא, כדי להשלים את החסר את צריכה חלבון מלא מסוג אחר: או צמחי או מן החי (ביצים, גבינות) צימחי זה שילוב של דגנים וקיטניות, או של קטניות וזרעים. אם את לא טבעונית רצוי ביצה פעם ביום וגבינה מדי פעם. אולי תיגעלי, אבל יש לי סנדוויץ אנרגיה שהוא חלבון מלא: לחם חי עם טחינה, חומוס, ביצה ועגבנייה. אם את גם אוכלת דגים, אז אין בעיה. ואל תישכחי גם ירקות חיים ומבושלים והתזונה שלך מושלמת! (תוכלי גם אגוזים וכאלה) ביי!

למעלה