שלום לכולם יש לי שאלה

י צ ח ק י

New member
שלום לכולם יש לי שאלה

אני לא רוצה לפגוע באף אחד אבל אני שואל כי זה מענין אותי לדעת נכון החילונים לא שומרים שבת וביום כיפור הם שומרים והולכים לבית הכנסת והם עושים גם סוכות אז רציתי לדעת למה רק יום כיפור וסוכות ושאר החגים ושבתות אתם לא שומרים

ה מוזה

New member
אני חושבת שהשאלה שלך

מאוד כוללנית אי אפשר לומר "הם" עושים כך או אחרת בחברה החילונית בדומה לחברה הדתית כל איש פועל לפי צו מצפונו ואמונתו יש את אלו שלא שומרים כיפור ולא חוגגים סוכות ויש את אלו שכן בדיוק כפי שבמגזר הדתי יש את המחמירים בקיום מצוות ויש את אלו שלא וברגע שלא נדבר ב"הם" אלא באני ואתה - זה יהיה היום שבו נמתח גשר על התהום בין דתיים וחילוניים שבוע טוב

eviv

New member
בגלל שזה מנהג ולא אקט מתוך אמונה

ותחשוב על זה... לא מדובר באנשים מאמינים כי אז הם היו דתיים ולא חילוניים הם קוראים לעצמם שומרי מסורת זאת אומרת עושים את החגים כמנהגים אותו דבר עם פסח אני דיברתי עם אדם שסדר הפסח שלהם היה עם לחם... נכון זה אפסורדי אבל כאן אתה רואה בבירור שזה מאיןן מנהג שים לב גם בעניין הסוכות אין החילונים יושנים בסוכה כמו שמצוווה אלא יושנים בתוך הבית גם אינם לרוב מברכים כמצווה על 4 המינים. -------------------------------- אני רוצה רק לומר לכם שהבורקסים של יום כיפור הם הכי טעמים אבל זה כבר וויכוח אחר...

י צ ח ק י

New member
אז זאתאומרת שאתה שומר בגלל

מנהג
אז למה שאר המנהגים אתה לא שומר
והמוזה אני לא מתכון בכלליות אני שואל אלה שכן שומרים ואם כבר את כן שומרת כיפור

eviv

New member
זו שאלה שנוגעת במדעי החברה...

או סוציולוגיה בשם האנגלי של זה. הרבה אנשים חוגגים את יום כיפור כאוות נפשם יש כאלה שהולכים רק לתקיעת השופר יש כאלה שהולכים רק לתפילה אחת יש כאלה שהוולכים לכל התפילה ויש כאלה שגם צמים. אבל הם לא צמים בגלל האמונה באל הם צמים כי הם רואים אז בתור מנהג שהיה נהוג בבית ההורים שלהם. המצוות האחרות הם לא מתקשרות כל כך למנהג. אבל יש גם כאלה אבא שלי לדוג' מכבד את יום השבת בכך שהוא משתדל לא לעשון ביום זה אבל הוא מחלל שבת באמצעים אחרים גם סוכות לא שומרים על זה בצורה הדתית זה יותר בשביל בנינו סוכה אין בזה אפילו הכרה מסווימת באל זה ככה נהוג... אני לא עונה בתור אחד ששומר על יום כיפוור אבל המשפחה שלי כן זה אולי יכול להראות שזה מנהגים שבאו מבית ההורים ובקרוב בדורות הבאים יצומצמו

י צ ח ק י

New member
זה מה שאני אומר פעם לא ראית בכלל

מכונית ביום כיפור ובשנים האחרונות אתה שומע פה ושם מכוניות שנוסעות ביום כיפור ותגיד לי סתם שאלה למה בשבת אבא שלך לא מעשן ולחלל את השבת הוא כן מחלל מה ההבדל בין להדליק סיגריה לחלל שבת

eviv

New member
לא ידוע לי על סיבה הגיונית לדבר זה

אבל אמונה לא אמורה להיות הגיונית... אמונה זה מה שהאדם מאמין ולפעמים זה לא הגיוני באמתשא נכנסתי לעניין הזה אצל אבי...

ה מוזה

New member
באופן אישי שאלת באופן אישי עונה

היו פעמים ששמרתי כיפור . עם כל הכרוך בכך כולל בית הכנסת והיו פעמים ,בודדות - אך היו שלא .

mayakol

New member
ממש לא מבינה אביב למה היית צריך

להוסיף את המשפט "הבורקסים של יום כיפור הם הכי טעמים אבל זה כבר וויכוח אחר" למה להוסיף משפטי פרובוקציה? אי אפשר לנהל דיון בלי זה???
ולומר לך למה בעינייך הם הכי טעימים? כי כל דבר שעושים כשיודעים שהוא אסור נראה טוב יותר, האיסור בהחלט מוסיף טעם, אה?

eviv

New member
דווקא לא ברובקציה

מתוך ההודעה של הכותב אפשר להבין שכל החילוניים עושים את יום כיפור כהלכתו. וגם חגים כמו פסח וסוכות ורציתי להדגיש שלא כולם... אז בדרכי המיוחדת עשיתי זאת... מסכים איתך והוסיףף פיתגם שיחזק: "מים גנובים ימתקו"

Vdrums

New member
אני לא שומר שבת ולא

הולך לבית כנסת ביום כיפור, ואלה שכן עושים את מה שאמרת מתנהגים ככה כי זו ההרגשה שלהם, כל מצווה בפני עצמה לא? זה כמו שתגיד שאני מקיים סדר פסח כהילכתו אבל כל השאר אני לא עושה בכלל.

yoyo10

New member
אני חושבת שחילונים

הרבה פעמים עושים דרים שקשורים בחגים מתוך מסורת ולא מתוך אמונה בדת או שמירת מצוות. זה המסורת שמאחדת אותנו כעם ולא רק כאמונה דתית הלאום והדת מאוד מעורבים בזהות היהודית.

בת יפתח

New member
../images/Emo45.gif ונראה לי גם...

שלמרות הכל , לכל אחד יש פינה חמה בלב לדת.

פלסטיק

New member
יש דתיים שאומרים הלל ביום העצמאות

ויש כאלה שלא יש דתיים שאוכלים קטניות בפסח ויש שלא יש כאלה שמשתמשים בשעון שבת ויש כאלה שלא יש כאלה שרואים בגיוס לצבא מצווה ויש שרואים באי התגייסות מצווה יש שרואים בעבודה מצווה ויש כאלה שלהיפך אתה יכול להסביר לי למה יש את ההבדלים המאוד עקרוניים האלה? יש כאלה שנוהגים כך ויש שנוהגים אחרת, לכרוך את כל החילונים בחבילה אחת זה לא נכון. אני יכול לתת לך קצת מהזוית האישית שלי: יום העצמאות, פסח, חנוכה, ל"ג בעומר ופורים הם כולם חג עצמאות בגלגול כלשהו. אני חגי עצמאות מאוד אוהב לחגוג ולפי הצורה שאותה אני רואה לנכון, כחג עצמאות יום כיפור וראש השנה לא מעניין אותי, לא מעניין אותי התוכן שלהם עוד שאלה קטנה: מדוע אתה צם בצום גדליה?

למעלה