שלום לכולם, יש לי שאלה

שלום לכולם, יש לי שאלה

בקשר ללהקה ולרוג'ר ווטרס, ראיתי קטע של הלהקה מופיעה כמו נאצים וצועקת להרוג את היהודים והכושים וכו'... אבל ידוע שהם לא נאצים אז למה הם עשו זאת? ומתי זה קרה? תודה

edlessme

New member
אני מקווה מאוד שזה מה שאני חושב שזה

בעיקרון מה שאת ראית זה חלק שבו הם שרים את השיר "in the flesh?" שבו רוג'ר שר... דברים.. גזעניים... נישגב מבינתי למה בדיוק.. אבל זה בעיקרון אמור להיות חלק מהפאשיזם של "פינק" (קיצר... תקשיבי לחומה... ראי הוזהרת!)

שלום יופלה ../images/Emo140.gif (יופי של ניק)

מה שראית זה קטע מסרט בשם "החומה", המבוסס על יצירה בשם דומה, שהלהקה הוציאה בשנת 1979. הסרט הוא משנת 1982. ליצירה יש מסרים אנטי-פשיסטיים ואנטי-נאצים מובהקים. הנקודה שווטרס רצה להעביר בקטע הזה הוא שלאמני רוק ניתן כח רב מאוד, על-ידי הקהל שלהם, ולדעתו לעיתים הכח הזה עלול להיות מנוצל לרע, בדומה לפשיזם (או שהוא בפועל מנוצל לרע?). בכל מקרה, אני ממליצה שתראה את הסרט במלואו ו/או תאזין לאלבום, כדי לראות את הדברים בהקשר הנכון.

אז

אז זה רק בסרט ככה? ובמציאות בהופעות שלו הוא לא התנהג כמו נאצי? ולמה בכלל אפילו בהופעות הוא התנהג ככה? אמרת שזה כדי להראות שלאומני רוק ניתן כח רב וכו' אבל איך הוא מראה להם את זה? בזה שהוא עושה את זה כולם חושבים שהוא נאצי לא?

כן, זה ככה רק בסרט

במציאות ווטרס אינו נאצי, והפלויד לא נאצים. הם לא התנהגו כמו נאצים מעולם. גם בהופעות הם לא התנהגו כך - הקטע שראית זה סרט מבויים, לא אמיתי. זאת אינה הופעה אמיתית. כולם שם שחקנים. בעצם, הלהקה עצמה כלל לא מופיעה בקטע הזה - כל מי שמצולם שם הם שחקנים. זה היה סרט קולנוע, שהוקרן באולמות. ניתן למצוא אותו היום בוידאו וב-DVD. אני ממליצה שתצפה/תצפי בסרט, במקביל להאזנה לאלבום, ואז הדברים אולי יהיו יותר בהירים.

רגע, אז

הסרט הוא לא סרט אמיתי? זה סתם סרט שבמקרה לקחו על פינק פלוייד ואין שום קשר למציאות בכלל? הוא לא מבוסס על המציאות? הרי בשיר "we dont need no educaton " הוא משווה את המורים לנאצים (על פי מה שראיתי בקטע וידאו) או שכל זה גם חלק מהסרט? אני מבולבל...

מה זה "סרט אמיתי?"

"החומה" אינו סרט דוקומנטרי. הוא לא מתאר אנשים אמיתיים וסיטואציות מציאותיות. כל המשתתפים בסרט הם שחקנים. חברי הלהקה לא מופיעים כלל בסרט. זהו סרט מבויים, מתוסרט, מצולם - בדיוק כמו כל סרט קולנוע אחר. הסרט גם אינו על הלהקה - ה"גיבורים" בסרט הם דמויות פיקטיביות. ה"עלילה" בסרט, או הדימויים בו, שאובים מאלבום שהלהקה הוציאה כמה שנים קודם לכן. השירים באלבום - כפי שאמרו כאן אחרים - מבוססים על חוויות הילדות של מחבר מרבית השירים, רוג'ר ווטרס - אך הסרט אינו אוטוביוגרפי עליו. זה הכל. האם זה ברור עכשיו?

הבנתי בערך

אתה אומר שהסרט לא מבוסס על סיפור אמיתי, אבל בשירים שלו יש את הרעיונות של הסרט כמו בשיר "ווי דונט ניד נו" , אז זה בגלל שהאלבום נכתב בשביל הסרט?

השיר ../images/Emo66.gif

שנקרא ד"א another brick in the wall 2 , לדעתי יותר מביע ביקורת על מערכת החינוך והשחיתות בה. " we don't need no education, we don't need no tough control. no dark sarcasm in the classroom " מצטערת אם פה ושם יש שגיאות. (אני יודעת שצריך לכתוב את זה, אחד מחוקי הפורום, המילים שייכות לרוג'ר ווטרס, זה רק ציטוט).

צודקים

ווטרס מלכתחילה ראה את "החומה" כארוע מולטי-מדיה, ותכנן את ההופעות והסרט ביחד עם האלבום - לפי שאפנר.

לא כל הסרטים באים לפני המוזיקה...

חוצמזה, יש דבר שנקרא סטירה נוקבת. הם מחקים את הנאצים כדי להעביר עליהם ביקורת וכמובן יורדים על כל פולחן ההערצה העיוור שנוצר סביב להקות רוק וזמרים שיכולה לשמש גם לליבוי ההמונים ולשדל אותם לכל מטרה..

עוד שאלה

שקשורה לאלבום "החומה", כשהייתה לו הופעה אז הפרידה חומה בינו לבין הקהל שבסוף ההופעה היא נשברה והתנפצה, מה זה בא להראות?

bat elp

New member
הי יופלה

כל הסיפור שמסופר באלבום "החומה" מבוסס על סיפור ילדותו של ווטרס שגדל יתום מאב כילד יצירתי ומסוגר. בהופעה המחשו השירים והומחש הסיפור של ווטרס לכן בין היתר נבנתה שם חומה ואף הופל מטוס זעיר ללא טייס על הבמה, מטוס מאותו הדגם שבו אביו של ווטרס נהרג. החומה נבנת כתוצאה מחוויות טראוומטיות שחווה ווטרס בילדותו כמו מות האב והכאות בבית הספר, השירים שמדברים על החוויות הללו נקראים "עוד לבנה בחומה" ובמהלכם נבנתה החומה גם על הבמה. החומה אמורה למנוע מהיושב בתוכה להיפגע אך היא גם כולאת אותו ומונעת ממנו ליצור ולכן חייבת להישבר. באשר לשאלתך הקודמת, לגבי נציזם,אביו של ווטרס נהרג במלחמת העולם השנייה מה שהשניא על ווטרס את המלחמות ככלל ואת זו בפרט, באלבום החומה הוא נוהג כפי שנהג המורה בסרט הנכשול ומביא את הקהל שלו להזדהות עם ערכים נאצים ולאחר מכן מציב בפניהם מראה שחושפת את החיתיות שבדבר ואת קלות הדעת שבה אפשר להיגרר איליו. בכל מקרה הוא אינו נאצי. וכמו שקודמי כבר כתבו הקשב לאלבום הוא מצויין בת-אח

למעלה