שלום לכולם יש לי שאלה

ch561

New member
שלום לכולם יש לי שאלה

קיבלתי צו מילואים לחודש מאי, הבעיה היא שבחודש מאי אני לא נמצא בארץ (יש לי חוזה עבודה למילנו איטליה למשך שנתיים, שנשלח לקצין הקישור!!!!!) אך משום מה הקצין קישור לא מוכן לבטל לי את הצו. לא מוכן אפילו לתת לי לדבר אם משהו בכיר ממנו (הוא סגן או סג"ם). השאלה שלי מה אני יכול לעשות? למי לפנות כי אני לא מתכוון לא להגיע למילנו. אני עוזב את הארץ בעוד פחות מחודש, האם הנפקדות שלי תהפוך לעריקות בתום השנתיים במידה ואני ישוב לארץ? יש לי פה משפחה והייתי רוצה לבקר אותם במשך השנתיים, האם יעצרו אותי בנמל תעופה, במשטרת הגבולות? אם כן אני פשוט לא יגיע לביקורים. לעזרה אודה

זיקקו

New member
מתי נחתם החוזה?

אם החוזה נחתם לפני שהצו הגיע לביתך - הקצין יכול לקחת את הארון/ארונות שיש לו על הכתף ולדחוף אותם לתחת. תודיע לחולה סגמ"ת הזה- ראשית שאתה דרגה מעליו כי אתה אזרח והוא צריך לשרת אותך- לא אתה אותו. שנית תבשר לו "חביבי- אני גם ככה הייתי עם רגל בחוץ אז אתה רק מעודד עם היחס שלך - שאני לא אגיע למילואים אם תרצה או לא תרצה". דבר שלישי לך לקצין העיר- יש שם חיילות ממש מתוקות! הן תמיד רוצות לעזור והן יודעות את החוקים ולא יתנו שיסדרו אותך. קח בחשבון שאם החוזה נחתם אחרי משלוח הצו- כנראה שתיאלץ לעשות את המילואים או להשתמט בדרך אחרת . בכל אופן אל תצא מהארץ בלי לפתור את זה- כי במידה ותצא כשיש לך מילואים-= תחשב כנפקד/עריק. צא עם ראש שקט- אלא אם יש לך כוונה להיות איטלקי בבוא מן הימים

ch561

New member
החוזה

החוזה בתוקף מאוגוסט 2003 ונחתם לפני צו המילואים (אם אני זוכר בפברואר השנה). אני שלחתי לקצין הקישור את החוזה יום לאחר שקיבלתי את הצו, קיבלתי את הצו בערב (כך שהחוזה היה חתום ובידי). אז התשובה ללכת לקצין העיר? יעזרו לי שם? בקשר להיות איטלקי, הייתי רוצה אבל אין לי סיכוי..... תודה לך

ch561

New member
ליתר דיוק

אם אני לא מופיע ל"עבודה" שם באיטליה הם יכולים לתבוע אותי
, למרות שלא נראה לי שהם יעשו את זה

ניר נגר

New member
היי איש, בדר"כ לא מזמנים למילואים

אם יש לך כרטיס טיסה שהוצא לפני קבלת צו המילואים. בכל מקרה נראה לי מאוד מוזר שקצין הקישור שלך מונע ממך לדבר עם המג"ד או המ"פ שלך...אין לו זכות לעשות זאת! פנה לקצינת פניות הציבור בטלפון - 03-5699000 צירפתי לך גם את האתר לפניות הציבור בנושא מילואים. אינ בטוח שיהיה בסדר היות ואתה תעבוד בחו"ל בתקופת המילואים ובלל לא תהיה בארץ. עבודה נעימה ותחזור אלינו בשלום :)

i l a n n a

New member
ניר, אתה תותח!!!

הוצאת לי את המילים מהמקלדת... עליך לפנות למג"ד או למ"פ או למ"מ כל דמות סמכותית ביחידתך שיש לך את מס' הטל' שלו הוא יכול לפנות/להפנותך אל הדמות המטפלת בעניין הזה. עם כל הכבוד לקציני קישור (ויש כבוד...) אני עדיין חושבת כי המפקדים שלי לא תמיד מתחשבים ולפעמים מודאגים יותר לגבי כיסוי התחת שלהם לגבי אחוזי ההתיצבות ופחות לגבי היחס לחיילי המילואים שלהם...

למעלה