שלום לכולם יש לי שאלה.

שלום לכולם יש לי שאלה.

גיליתי שאמא שלי מהמרת בקזינו אין לי מושג היכן זה אבל בודאות אני יודעת שהיא מהמרת כי היא אמרה לאחותה שגילתה לי בכדי שנעזור לה. השאלה, מה עושים כעת איך עוזרים לאמא . שמצאה מקום נחמד לה עם חברה והימורים אשר ממלא את שעות הערב הריקות שלה? תודה

shanhen

New member
לבת המודאגת

לא ברור משאלתך מה את יודעת על ההימורים של אמך, פרט למה שאחותה ספרה לך. את מתארת את ההימורים שלה כבילוי שממלא את שעות הערב הריקות שלה, זה נשמע כמעט אידיאלי, מה רע בכך? אני מניח שהסיפור יותר מורכב. קזינו חוקי לא קיים בארץ, ולכן אמך מבלה בקזינו לא חוקי שזו כבר בעיה, אני מניח שהיא לא רק "משחקת" להנאתה, אלא מהמרת ומן הסתם גם מפסידה (כך זה בקזינו, אף פעם לא מרויחים ממש), האם את יודעת באיזה סכומים היא מהמרת? לא ציינת את גילה של אימך ואם יש לה למשל התחייבויות אחרות (ילדים קטנים, עבודה וכד'). את שואלת מה לעשות, ונדמה לי שהדבר הראשון הטבעי הוא לדבר עם "כלת השמחה". האם שוחחת עם אמך על דאגותיך? האם נסית לשמוע ממנה מה היא עושה? אולי תזמיני עצמך לבלות איתה באותו קזינו כדי להכיר יותר את הבילויים שלה? אחד הדברים הבסיסיים בהתמודדות עם בעיית ההימורים הוא "לשים את הקלפים על השולחן". לדבר, להשמיע ויותר לא להתחמק. כשאת מסתודדת עם דודתך במקום עם אמך את למעשה עוזרת לה להמשיך בהתנהגותה. בהחלט יכול להיות שאמך תכחיש, תאמר שאת סתם עושה עניין מכל דבר, שתכעס עליך וכד'. זה בסדר, זה מראה לה שאכפת לך ממנה וזה מראה לך שהיא מתייחסת לעניין שלך במצבה. השלב הבא הוא לדרוש ממנה שינוי התנהגות, אם אכן הבעייה חמורה. להעמיד סנקציות אם ניתן ולא לוותר. היא חייבת לדעת שאם שלכל בחירה יש גם מחיר. אם היא בוחרת בהימורים היא עלולה להפסיד משפחה. מאחר וחסרים הרבה פרטים, הייתי מציע לך לפנות למסגרת טיפולית קרובה למקום מגורייך ולקבוע מפגש ייעוץ. את כתובות המסגרות ניתן לקבל בקו החם לנפגעי הימורים 1-700-500-888 (משעה 12:00 עד 20:00). שיהיה בהצלחה, נחום

למעלה