שלום לכולם... יש לי שאלה

justborn

New member
שלום לכולם... יש לי שאלה

כיצד הספר "שיחות עם אלוהים" מתייחס לדתות בעולם?

לקשמי

New member
הוא פוסל אותן משום מה

זה דווקא משהו שלא אהבתי בספר - הפסילה הגורפת של כל הדתות. אני מסכימה עם זה שברוב הדתות יש בעייתיות מסוימת שהן מטיפות לפחד מאלוהים, מאיימות בעונשים וכו'. אבל בדת יש גם הרבה צדדים יפים, כך שללכת ולפסול אותן באופן גורף לי אישית זה לא כל כך נראה לעניין.

bios

New member
באופן מאוד ביקורתי

אני מציע לך לקרוא את הספרים, אבל בגדול יש בהם הרבה ביקורת על כך שהדתות הממוסדות מציירות את אלוהים כמעין סבא זועף שאהבתו לבני האדם מותנית בכל מיני דברים, ואינו נגיש לאדם הפשוט. הספרים מציעים שאלוהים הוא ישות שאוהבת ללא תנאי ואינו דורש שיעבדו אותו בצורה מסוימת.

justborn

New member
שמעתי שבספר יש ציטוטים מהברית החדשה

כיצד הוא מתייחס לנצרות?

bios

New member
מדובר בעיקר על הנצרות

לדעתי הסיבה היא שזו הדת שהכותב מכיר, ולכן הגיוני שאלוהים ישתמש בידע של הכותב לגביה בשביל להוכיח את טענותיו. כלפיה מופנות הביקורות בספר. ניתן להבין שישו היה אחד השליחים שאלוהים שלח בשביל לנסות לשנות את התודעה של בני האדם בכיוונים שהזכרתי קודם, אבל הממסד הדתי (הן היהודי בזמנו והן הנוצרי מאוחר יותר) סירב לקבל את דבריו או עיוות אותם בדרכים ששירתו אותו.

justborn

New member
תודה על התשובות יש לי עוד שאלה

האם לפי הספר אנחנו עם נבחר?

לקשמי

New member
אין כל כך התייחסות ליהדות בספר

אולי פה ושם ציטוטים מהתנ"ך ונדמה לי שגם מתהילים. (אם אינני טועה). כך שאין גם התייחסות לנושא הזה של "עם נבחר".

bios

New member
יש התיחסות לרעיון העם הנבחר

לפי הספרים רעיון העם הנבחר נולד מכך שבני האדם חשבו שאם קשה להם להאמין שהם יכולים לאהוב יותר מאדם אחד בו-זמנית, אז ודאי גם אלוהים יכול לאהוב באמת רק עם אחד. המפתח לריפוי עולמי הוא להיפרד מרעיונות כאלה, ואם כל אנשי הדת וראשי המדינות היו מצהירים "דרכנו היא רק עוד דרך", שלום עולמי היה קרוב מאוד. לפי הספרים אלוהים אוהב את כל בני האדם באותה המידה. זה כמובן לא סותר את הרעיון שאלוהים=התודעה הקולקטיבית יבחר בעם מסוים לעשות דברים שיאפשרו לכלל העולם הזדמנות לצמיחה. הדברים האלה לא בהכרח יראו "טובים", אלא גם עשויים להראות "רעים". דוגמא לכך היא השואה, בה לפי ההשקפה שבספרים ניתן להסתכל הן על הגרמנים והן על היהודים כעמים שנבחרו ללמד את העולם על התהומות שניתן להגיע אליהן בדיוק מסוג כזה של תפיסות.

למעלה