שלום לכולם... יש לי שוב שאלה...

trini

New member
שלום לכולם... יש לי שוב שאלה...

שוב שלום לכם פורום יקר שעוזר לי כל כך, הייתי רוצה לשאול אם מי מכם יודע, מה ניתן לתת לתינוק [בן 8 חודשים] נגד שיעול, צינון וכיוצא באלה הוא כבר חודש ככה לא ישן טוב , לא אוכל טוב בקיצור דיי איכס לו, אולי יש משהו טבעי שאני יכולה לתת לו כדי לעזור לו או אולי לחזק את המערכת החיסונית שלו כי הוא לא ינק ,ומגיל חודשיים הוא לפחות פעם [אם לא יותר] בחודש חולה כתוצאה מכך הוא ירד בעקומות הגדילה של הגובה והמישקל וגם ההתפתחות המוטורית שלו האיטה את הקצב אודה למי מכם שיוכל לעזור לי ואסיים באיחול שלכולנו יהיה שקט ושיגמרו החדשות -שפשוט לא יהיה מה לדווח אני בכל אופן מאוד אשמח!!! ובנימה אופטימית זו חג שמח עד כמה שאפשר לכולנו תודה רינת תמוז

רינת יקרה,

כמה שאלות ברשותך.. האם ילדך המעון/פעוטון? מה הוא אוכל במשך היום?איך היציאות שלו? ואם תוכלי פרטי יותר את התסמינים שלו : האם הוא מצפצף ? מלא ליחה? נזלת צהובה או שקופה? דלקות עינים? פריחות וכיוצא בזה, כל מה שנראה לך רלוונטי. ערב שקט, יעל

trini

New member
טוב אז ככה...הינה כמה תשובות...

כן הוא בתינוקיה של הקיבוץ, ואני מוכרחה לציין שאצלנו הילדים גם כשהם חולים, באים לבתי הילדים,הוא לא מצפצף והנזלת שלו שקופה אין פרט לכך תסמינים נוספים, חוץ מהשיעול והשינה הלא שקטה שלו שכבר ציינתי, תודה על התגובה המהירה רינת

odeia

New member
../images/Emo104.gif טריני, כשילדתי מנוזלת אצלה זו

סכנת חיים ומה שאני עושה זה ככה: מכשיר אדים קרים, טיפת שמן הדס באזור המיטה, אם יש חימום של רדיאטור אני שמה עליו סיר עם מים ושמנים או מדליקה מבער, שמה טיפות אף של מי מלח באף. אצל מטפלת ברפואה משלימה למדתי עיסויים שגורמים לליחה לצאת דרך היציאות של הגוף ולא דרך האף. אולי ללכת למטפל כזה שיטפל בילד וידריך אותך איך לטפל בו בבית. אם את נותנת לתינוק לשתות מים תמיסי במים סוכר נבט, זהו סוכר מכייח, אני נעזרתי בו המון, אפילו היום, במקום סוכריה הילדה שלי לוקחת סוכר נבט.

צינון..

רינת , לא ציינת מה הוא אוכל וזה מאוד חשוב אז הינה כמה הערות כלליות: 1. השכיבי אותו בהגבהה זה יקל על נשימתו , הליחה לא תתקע ויכול להיות שזה יטיב עם שינתו ( ההגבהה היא של המזרון ע"י מגבות או כרית קטנה). 2. ישנו תכשיר הומאופטי של חברת עדן - אפסק -שווה לנסות לבני זה עזר פלאים. 3. לגבי תזונה - רצוי להוריד מאכלים הגורמים לליחה כמו פירות הדר , בוטנים ( במבה), סוכר וחיטה לבנה ולהרבות באכילת מרק עוף ( ללא אבקת מרק) עם המון ירקות מבושלים כמו גזר דלעת בטטה קולורבי קישוא וכד´. שאלה נוספת- האם יש אלרגיה במשפחה ? יכול להיות שהוא סובל מאלרגיה כלשהי.. לגבי אדים , כמו שאורנה ציינה ניתן לעשות לו אדים , אם אין לבנך אסטמה - רצוי לעשות לו דווקא אדים חמים עם שמן אתרי עשב לימון אקליפטוס ולוונדר. כמו כן ניתן לרקוח לו פורמולה הומאופתית או צמחי מרפא מדוללים המכילים אסטרגלוס,סמבוסק שחור ופקעות וררדים. הרבה בריאות יעל

trini

New member
המשך הסברים...

לא יודעת למה שתיכן החלטתן שיש לו ליחה להיפך... השיעול שלו יבש, הוא אוכל רק: עוף, גזר בטטה, קישוא,תפו"א, דלעת, תפוח,בננה, חוץ מזה הוא עדיין אוכל פורמולה, צימחית בגלל הצינונים ודלקות אוזניים שהיו לו זו היתה ההמלצה של אחות טיפת חלב, ועוד דבר איך אגביה אותו אם הוא ישן על הבטן זה ניראה לי לא נוח..., ואני עושה לו אדים עם שמן אקליפטוס בחדר וחוץ מזה אין עוד חימום בחדר יש בבית מזגן אבל לא ממש בחדרו החום מתפזר בבית ומחמם את חדרו,נ.ב. את כל המאכלים שהוא אוכל הוא אוכל ללא שום תוספות לא מתוקות ולא מלוחות, כלומר טבעי, לצערי גם לא ממש מרק אלה ירקות ועוף שאודו כל אחד מהם בניפרד, זו הדרך בה מכינים אצלנו בחדר האוכל את האוכל הזה,האם באמת כל כך חשוב מרק ממש שבושל עם עוף בתוכו? אשמח לתגובה תודה רינת

odeia

New member
../images/Emo104.gif בהחלט מומלץ מרק שעוף בושל

בתוכו עם הירקות, ככה המרק מקבל את כל הטוב מהעוף והירקות. לגבי שיעול יבש - להשאיר בכל מקרה, גם אם קר, חלון/תריס פתוח במקצת לאויר צח, אולי יש משהו באויר שמגרה את ראותיו. ההגבה היא קטנה מאוד, והיא מתחת למזרון ולא מתחת לראש ולכן לא יפגע בנוחותו, גם אני נהגתי לעשות ככה כשהילדה שלי היתה תינוקת. אם הילד מאוד קטן, רצוי לא עם אקליפטוס אלא עם שמן הדס, לבנדר, עץ התה ואולי אורן. אני נהגתי לתת לילדה שלי לשיעול יבש (דבר נדיר אצלנו) רסקיו, תמיד עזר לה, אולי אפילו מעורב עם וולנאט (למעברים, משום מה תמיד עבד אצלנו שהתמצית שמטפלת במעברים טיפלה גם פיזית במעברים). תנסי לא להוסיף בננה ליתר בטחון. לפעמים כשהליחה תקועה בפנים השיעול נשמע יבש, ורק כשהיא מתחילה להשתחרר מבינים מאיפה זה בא. לבדוק שאין על יד הילד משהו שיגרה את נשימתו כמו שערות חתול, צמחים וכאלו דברים, ואולי לבקש ממטפל ברפואה משלימה שילמד אותך עיסויים לשיעול. חג שמח

ליחה..

הליחה ברפואה הסינית לא מתבטאת רק בראות בשיעול ליחתי , הרבה פעמים זה מופיע בצורת אלרגיה, פריחה וכמובן נזלת ודלקות אוזניים.. כן , יש חשיבות גדולה לבישול מרק העוף יחד עם הירקות , מעבר לכך שזה הרבה יותר טעים ( ובטוח הוא יאהב את זה יותר) לעוף יש סגולות רבות המחזקות את מע´ החיסון ומעודדות החלמה ולכן חשוב לאכול את המרק של העוף כמו את העוף עצמו. הבן שלי ישן רק על הבטן עם הגבהה ,אם לא יהיה לו נח הוא פשוט ירד למטה.. אורנה ציינה פרט חשוב , חלון פתוח ואוורור במיוחד כשהשיעול "יבש". לא ענית לי האם יש אלרגיות במשפחה , האם יכול להיות זה הכיוון? חג שמח יעל

trini

New member
ושוב תודה... ו.. כן יש אלרגיות,../images/Emo95.gif

את בהחלט צודקת לגבי טעם האוכל , אני מסכימה איתך גם עניין ההגבהה נשמע לי הגיוני ותודה רבה על העיצה ,לגבי אלרגיות כן, יש, אני כל עונת מעבר עם אסטמה , אמנם קלה אבל בכל זאת ,ולי יש לפחות פעם , אם לא יותר, דלקות אוזניים כל חורף,אין לו פריחה אבל לילדותי הגדולות [בת8] ו[בת4] היו הרבה פעמים פריחות ממקור אלרגי , אף פעם הרופאים לא ידעו להסביר את מקורן,בכל אופן לילדי הקט , להזכיר בן 8 חודשים ,לא היו פריחות או איזשהם תסמינים אלרגיים ,פרט לצינון ולשיעול, שהרופאה הסבירה כצינון חורף סטנדרטי, מה שבאמת מפריע לי זה שזה נמשר זמן רב כל כך וחזר על עצמו כל כך הרבה פעמים, בכל זאת הוא עדיין קטן מאוד וחולה יחסית לילדים בגילו, הרבה,אני לא יכולה לפתוח חלון אצלו בחדר כי חדרו קטן מאוד ומיטתו ממש מתחת לחלון, כך שהאויר שיכנס יהיה ממש עליו, קצת קר מידי לטעמי,יש לי שמן אקליפטוס, אבל אם את ממליצה על שמנים אחרים אנסה, האם ניתן לרוכשם בבתי טבע רגילים? כי את שמן האקליפטוס קיבלתי ממרפאת הקיבוץ, זה מה שנותנים אצלנו... ושוב רוצה להגיד הרבה הרבה תודה רינת

למעלה