שלום לכולם - כאבים בכל הגוף
שלום לכולם ובהצלחה לפורום! אומרים שלפעמים בשביל לדעת במה אתה חולה, עדיף ללכת לחולים מאשר לרופאים. אז אני פה
הכל התחיל בקיץ של שנת 2005. אני הייתי באמצע קורס מ"כים (חי"ר, קרבי, למי שלא מתמצא). התחלתי להרגיש כאבים בשורשי כפות הידיים, בהתחלה בעיקר כשעשיתי שכיבות שמיכה. ככול שהזמן חלף, התחילו כאבים גם בכפות הרגלים, במפרקים. עם הזמן הכאבים התגברו. למשל, כשרציתי לקום מהמיטה, אז לא הייתי יכול להישען על הכפות ידיים כי זה היה כואב לי, בזמן ההתעוררות וכרבע שעה אחריה האצבעות היו נוקשות והרגשתי חולשה (לא יכול לפתוח בקבוק מים!). בשלב מסויים הועברתי לתפקיד אחר, לא קרבי. כמובן שהמאמץ הגופני ירד בהתאם, אך לאו דווקא הכאבים. היו לילות שלא הייתי יכול לישון עם הכפות רגליים על המיטה כי הלחץ של השמיכה מעליהן והמזרן למטה היו מכאיבים לי, אז ישנתי עם כפות רגליים באוויר (אולי זה נשמע מצחיק, אבל זה לא). אין לי שינה רצופה, כל שעתיים שלוש לערך אני מתעורר. הכאב בכפות רגליים יכול להיות לפעמים רק סביב העקב ולפעמים בכל כף הרגל. בחצי שנה או יותר התחילו לי כאבים בעצם החזה. הכאבים הולכים ובאים לסרוגין. אם אני מחליט שאני רוצה לעשות קצת ספורט (ממש מינימום), ומתחיל לעשות כפיפות בטן, אחרי יומיים שלושה מתחילים לי כאבים ממש חזקים בעצם החזה. אבל גם בלי ספורט כואב. שינה על הבטן הפכה להיות משהו שאני יכול לעשות לעיתים רחוקות. ועכשיו, בשלושת החודשים האחרונים התחילו לי כאבים חזקים מאוד בכתף שמאל. לפעמים אפילו להרים את השמיכה בלילה אני לא יכול עם היד הזאת. להניח תפילין קשה (ההרמה של היד בצורה כזאת שצריך להניח מכאיבה לי). אני מניח עם כאבים. חלק מהרופאים בצבא אמרו לי שאני : "מדמיין", "צריך ללמוד לחיות עם הכאב" וכו'. התסכול הגדול הוא שכולם רואים בחור צעיר, חיצונית נראה בריא, התוצאות של הבדיקות יוצאות תקינות, אז "על מה יש לו להתלונן?!" הכמויות של בדיקות הדם שעשיתי...מלא בדיקות. בדקו בריחת סידן, עשו רנטגן, אורתופד,חשמל, מיפוי עצמות, ראומטולוג (גם פרטי), אולטרסאונד לכפות ידיים ועוד בדיקות שאני בטח לא זוכר, וכלום. הכל יוצא תקין. בקשתי לעשות בדיקות לא שגרתיות, דברים אחרים, כי אני מרגיש כאילו כל הזמן עושים לי את אותן בדיקות. הרופאים לא משתכנעים. שוב, רואים בחור צעיר, חיצונית נראה בריא... התחושה היא שלא מאמינים לי. הייתי אצל ראומטולוג עכשיו עוד הפעם. הוא נתן לי לעשות (שוב!) בדיקות דם (הכל יצא תקין), ועוד איזו בדיקת דם שעולה 170 שקל ועוד כמה צילומי רנטגן. שוב, אותו דבר. חשבתי, אולי יש לי רככת, הרופאים שוללים את זה. דלקת פרקים זה לא (גם אין נפיחות). בזמן האחרון גם קשה לי מאוד (מאוד!) לפתוח את העיניים כשאני מתעורר. זאת ממש מלחמה. לפעמים במשך חצי שעה. כאילו הגוף מותש. גם אם אני ישן 15 שעות. אני קם עייף ומותש. התסמינים נשמעים מוכרים למישהו?
שלום לכולם ובהצלחה לפורום! אומרים שלפעמים בשביל לדעת במה אתה חולה, עדיף ללכת לחולים מאשר לרופאים. אז אני פה
![](http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo13.gif)