שלום לכולם, כמה שאלות חשובות, אשמח לעזרה

Matsman

New member
שלום לכולם, כמה שאלות חשובות, אשמח לעזרה

סיימתי לפני חודש את השירות, אני כרגע לא עובד ובודק איזה כספים נוזלים לי מהחשבון בלי סיבה. חזרתי לשלם את מגן הזהב של מכבי. עכשיו זה כבר אני שמשלם את זה והאמת שהמחיר הזה לא נראה לי מופרך יחסית לשימוש שאני עושה בביטוח המשלים. אני משלם 38.06 ש"ח- שזה בנוסף לביטוח בריאות חובה של 20 שקל אאל"ט, ומה שאני מנצל מזה הוא שאני הולך לרופא מקסימום פעמיים בשנה. בדקתי למשל את הביטוח המשלים הכי מקיף של לאומית- מגן זהב והמחיר הוא 24.25 ש"ח. הבדל עצום. ניסיתי לחשוב למה מכבי יקרים יותר וחשבתי שאולי בגלל שיש להם פריסה של יותר רופאים. אם אני גר בת"א יותר רופאים יקבלו למכבי מאשר ללאומית. זה באמת הבדל גדול ? כמה שאלות אחרות ברשותכם: 1) למה לי בכלל לעשות ביטוח משלים אם אני הולך לרופא מקסימום פעמיים בשנה ? נניח שהתשובה היא שבמקרה של תאונה או מחלה פתאומית שידרשו אשפוז בבי"ח אז הקופה תכסה אותו במקרה של ביטוח משלים(ובלי ביטוח משלים היא לא תכסה אותו). זה באמת שווה את זה ? כלומר, זה באמת משתלם להשאר מבוטח בביטוח זהב ולשלם 40 שקל בחודש ? ההפסד יהיה עד כדי כך כואב במקרה של אשפוז ללא ביטוח משלים ? 2) כרגע נראה לי שאני מבטל את כל הביטוח המשלים הזה ועובר לשלם רק ביטוח בריאות חובה שגם את זה הייתי מבטל אם הייתי יכול. אבל במידה ותתנו לי סיבות מספיק טובות להמשיך לשלם ביטוח משלים, איזו סיבה יש לי לשלם את הזהב ולא את הכסף ? תודה מראש.

Matsman

New member
תיקון טעות- המחיר הזה נראה לי מאוד מופרך

יחסית לשימוש שאני עושה בביטוח המשלים

דן סלס

New member
חובה ובחירה

מזל שביטוח החובה הוא חובה, אחרת לא היה לך שום ביטוח ביטוח עושים כי לא יודעים מה יהיה אני הולך לרופא עוד פחות ממך ומשלם על ביטוח מאות שח בחודש לגבי המשלים - אתה לא חייב אם אין שם שרותים שאתה משתמש בהם מותר יהיה לך לחזור אליו מתי שתרצה - אבל חלק מהדברים לא יכוסו 3 חודשים, 6 חודשים ואף 24 חודשים תוכל גם לרדת ברמה של המשלים מזהב לכסף ולחסוך כמה ש"ח

Matsman

New member
השאלה שאני רוצה לשאול אותך היא

מאיזו סיבה ספציפית אתה חושב שיש לי טעם לעשות ביטוח משלים ? היות ואני אדם בריא בד"כ ולא משתמש בכל השירותים המשלימים שהביטוח המשלים מציע, הסיבה היחידה שחשבתי עליה היא במקרה של מחלה שתצריך אשפוז. אני לא יודע מה החוק אומר על זה ולכן אני שואל פה. במקרה של תאונת דרכים חברת הביטוח של הרכב האשם משלמת את האשפוז לפי מה שהבנתי. השאלה היא מה קורה במקרה של מחלה שמצריכה אשפוז(לא כתוצאה מתאונה) במקרה ואין לי ביטוח משלים. האם אז הביטוח חובה יכסה את האשפוז או שאני אצטרך לשלם את מאות השקלים שאשפוז פרטי עולה ? ושאלה שניה- האם נניח חס וחלילה במקרה של מחלה קשה שתצריך תרופה, האם ההכיסוי של של הביטוח המשלים על תרופות הוא מאוד משמעותי לעומת אותן התרופות ללא כיסוי ? נניח 40 שקל עם ביטוח משלים לעומת 300 שקל ללא? והשאלה השלישית ששאלתי היא לגבי ההבדלים בקופות החולים- למה לי להשאר במכבי ולשלם 40 ש"ח על משלים בחודש כשאני יכול לעבור ללאומית ולשלם 25 ש"ח בחודש. אשמח אם אתה או מישהו שיודע תענו לי על שלוש השאלות האלו.

דן סלס

New member
מדוע צריך ביטוח משלים

לא חייב אל תעשה אם לא בא לך רק תקרא לפני ואז תחליט. חוץ מזה בהשוואה בין מכבי למאוחדת תשווה אותה רמה ולא הגבוה מול הנמוך לכל קופה יש שתי רמות. באשפוז יש כיסוי בקופה לא צריך משלים אין במשלים כיסוי לתרופות שלא בסל. רק בביטוח פרטי.

ביטוח משלים

ביטוח עושים למקרה שיקרה אסון.... ביטוח משלים הוא לא ביטוח אלה שירותים רפואיים נוספים , שאתה מקבל מקופת החולים בתמורה לתשלום. הביטוח המשלים הוא טוב לטיפולי שיניים והנחה בתרופות... חוץ מזה אתה זקוק לביטוח בריאות פרטי ... ביטוח עושים כשאתה בריא. אף חברת ביטוח לא מבטחת אנשים חולים....או שהיא מבטחת אותם עם החרגות....... כעיקרון בביטוח, חברת הביטוח קונה את הסיכון , שאתה יכול להימצא בו בעתיד....זה העיקרון בביטוח!

למעלה