שלום לכולם כמה שאלות

gotogo

New member
שלום לכולם כמה שאלות

רציתי לבקש הסברים בגידול תרנגולת ככה הרעיון שלי זה שרוב היום היא תיהיה משוחררת בגינה גינה לא גדולה ובלילה היא תיהיה בכלוב מתר אורך 50 ס''מ רוחב 50 ס''מ גובה .. מה אני צריך להאכיל אותה האם היא תיברח מהגינה או מימני היא תתיל ביצים בכלוב? וכל דבר שיכול לעזור לי... תודה מראש

gotogo

New member
עוד שאלה

אפשר ליקנות תרנגולת האכלת יד? יש כזה דבר? אני פשוט רוצה לגעת בא בלי שהיא תיברך מימני ואם אתם ממליצים ליקנות משוק הציפורים בכפר קאסם ?

דובב

New member
אם אתה רוצה תרנגולות שתהיינה רגילות אליך

כדאי שתביא אפרוחים באביב ( או עכשיו אם אתה יכול לחמם אותם) בילדותי היה לי תרנגול שגידלתי מאפרוח הוא היה הולך אחרי לכל מקום גם כשהיה בוגר ( נגנב כאשר העברתי אותו לגינה של סבתי).

גדיול תרנגולת

תרנגולת אחת או כמה? תרנגולות אוכלות כמעט הכל. החל מתערובת קנויה וכלה בשאריות מזון (לחם, ירקות, אורז ואפילו דג ועוף). חשוב שיהיו מים טריים ונקיים ושהאזור יהיה נקי. אם הגינה מגודרת - התרנגולת לא תצא ממנה. בימים הראשונים צריך להחזיק אותה בכלוב. ורק אחרי כמה ימים לשחרר אותה בגינה. בערב היא תחזור לבד לכלוב (כדאי שיהיו בכלוב מוטות כדי שהיא תוכל לעמוד עליהם בשנתה). התרנגולת תתרגל אליך כשאתה מאכיל אותה. כדאי אפילו להשמיע ציוץ/צפצוף בזמן מתן האוכל. ככה שכשתרצה שהיא תבוא - פשוט תשמיע את הצפצוף. היא תטיל ביצים בכלוב רק אם יהיה לה שם מקום חשוך ומרופד (עלים וכדומה). יתכן שהיא תמצא בגינה מקום יותר אטרקטיבי. אם זה המצב - אז לא משחררים אותה מהכלוב עד שהיא תטיל את הביצה היכן שייעדנו לה. את השאר היא תטיל בד"כ באותו מקום. כמובן שאם מגדלים אפרוח קטן עד לבגרות ולבד בלי אפרוחים אחרים - הוא הופך להיות כמו כלב (היה לי שני אפרוחים כאלה בחיי, בתקופות שונות). הבעיה היא שהרבה אפרוחים לא שורדים (מחלות, קור וכדומה) ולא מגיעים כלל לבגרות. וגם קשה לגדל אפרוח קטן לבד (אם לא משחקים איתו - הוא מצייץ ובוכה וזה משגע...). הייתי ממליצה לך לקנות שתי תרנגולות (לחיי חברה). לשים אותם בכלוב מסודר ומאובזר. לתת להם אוכל בליווי קול קבוע, ולאחר שבוע לשחרר אותן בחצר. תראה שהם חוזרים לכלוב לבד ובאים כשאתה בא לגינה.

מסכימה עם דובב ואניאורחת ומוסיפה

הדגש לגבי מוטות. מאד חשוים מוטות מוגבהים עליהם ישנות התרנגולות בלילה. יש טורפים שנכנסים מתחת לרגלי התרנגולת ומכרסמים להם את הרגליים גם אם המקום מגודר. (נמיות) ולכן חשוב מאד שיהיה להם מקום מוגבה, והם גם מחפשות מקום כזה באופן אינסטינקטיבי. דבר נוסף - יותר מתרנגולת אחת זה חשוב. תרנגולות אוהבות לחיות ביחד, ושתיים לפחות. הכי טוב עם תרנגול, התרנגול הוא לא רק לצרכי רביה אלא להגנה. תרנגלים מגינים על הנקבות בחירוף נפש כך שאם נכנס כלב, הוא לא יתן לפגוע בתרנגולות. ובאשר למזון - תרנגולות אוכלות הכל, ואם הן בגינה חופשיות לאכול מה שהן רוצות הכל יהיה בסדר. אבל אם הן כלואות, מחוץ לירקות, שיירים, ועוד, חובה להאכיל במזון חלבוני המכיל את כל הויטמינים הדרושים - כלומר תערובת עופות.

למעלה