שלום לכולם..כמה שאלות

2תאל

New member
שלום לכולם..כמה שאלות

מישהו מכאן לומד ניהול טכנולוגיה? אני לא ממש מבינה מה ההבדל בין ניהול טכנולוגיה להנדסת תעשייה וניהול. האם זה תואר פחות "יוקרתי" או מוכר כי לומדים אותו רק בחולון? תודה מראש

האמת זה נראה לי די אותו דבר.

הסילבוסים של הקורסים דומים, גם אותי מעניין מה ההבדל. (אם יש).

Boris I

New member
אני ממליץ לנסות להתקבל לאוניברסיטה או מכללה

כיוון שהנדסת תעשייה וניהול בעיניי המעסיקים נחשב הרבה יותר מאשר ניהול טכנולוגיה. לאחרונה התחלתי להשוות ואני יכול להגיד שעסק הזה הוא חצי כסת"ח. לפחות כך אני רואה מנקודת מבט שלי. שם של המכון נובע מהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ועיצוב. תתקנו אם אני טועה

צודק חלקית..

השם של המכון אכן נובע בעיקר מהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ומעיצוב - זה נכון. שאתה אומר חצי כסת"ח, השאלה היא למה אתה מתכוון? שלקחו כמה קורסים (מצרכים), שמו בפנים (סלט), ערבבו ויצא ניהול טכנולוגיה? חוץ מהקטע של הערבבו כי סדר הקורסים הוא חשוב, כל תואר זה ככה. תואר בהנדסת תעשייה וניהול (או כל תואר) מה זה בתכלס? זה אוסף של קורסים (שחלקם מסתמכים אחד על השני וחלקם לא) שאיגדו וחילקו לפי סמסטרים כך שיתקבל תואר. הבדלים בין תארים כאלה ניתנים למדידה ע"י השוואות בין הקורסים ובין הסילבוסים של הקורסים וגם לפי התעמקות בחומר הנלמד. סילבוס כל אחד יכול להשוות, ואם בא לך ויש לך זמן אתה יכול להשוות בין סילבוס של הקורסים של הנדסת תעשייה וניהול לבין סילבוס של הקורסים של בניהול טכנולוגיה (כמובן שתשווה בין מכללות אחרות ולא אוניברסיטאות, זה שעדיף אוניברסיטה זה תמיד נכון - בלי קשר לנושא), לא עשיתי את זה אמנם אבל לדעתי לא תמצא הבדל משמעותי. בעניין התעמקות החומר הנלמד, לצערנו אי אפשר לדעת את זה בדרך אחרת חוץ מלשבת בכיתה. אז אי אפשר למדוד באופן מושלם את ההבדלים (אלא אם בא לך לעשות תואר בניהול טכנולוגיה ותואר בהנדסת תעשייה וניהול ולהשוות) אבל לדעתי הסילבוסים יתנו תמונה קרובה לאמת.

Boris I

New member
:-|

אם בראיון עבודה ישב בוגר ניהול טכנולוגיה מול בוגר הנדסת תעו''ן - מי יתקבל? כששואלים אותי בראיון מה זה, אז כדי להמנע מהסברים ארוכים אני אומר: "זה כמו תעו"ן רק עם שם אחר". אופי של התואר אותו כמו של תעו"ן, אבל הביצוע... אכן סיליבוסים דומים ב-80-90%, אבל העומק... ואני כן יכול להשוות, מכיוון שיש לי חברים שלומדים תעו"ן במקומות אחרים. אז אם כל הכבוד לאלה שניסתו להצמיח פרי יפה וטעים, התקבלה תוצאה שונה - פרי חצי רקוב.

לפי דעתך.

וזה לגיטימי שתחשוב ככה, האמת שאתה לא היחיד. אבל יש גם אנשים שאומרים שתואר שלם במנהל עסקים (בכל מוסד בעולם שתבחר) הוא חארטה. (ואני ביניהם). אז מה? זה עניין של הסתכלות, יש אנשים שמעריכים תואר במנהל עסקים ויש שלא. אותו דבר אני מאמין על ניהול טכנולוגיה.

Boris I

New member
לפי דעתי האישית

ההנהלה והמרצים איבדו את המרץ. ישנם מרצים (ולא מעט) שאני מכבד אותם, שבאו באמת לתרום להעשרת הידע של הסטודנטים (שדרך אגב, הרבה מאוד סטודנטים לא מעריכים את זה, כיוון שמעניין אותם רק ציון ולא ידע). אך יש כאלה שמעבירים קורס חפיף, בלי להתעמק בנושא, בקיצור, ממש שטחי (ואת המרצים האלה אוהבים. למה? כי לא צריך ללמוד, בקלי קלות מוציאים ציונים 80-90). אני מייחס את עצמי לאנשים שהידע מעניין אותם הרבה יותר מאשר ציונים (וציונים שלי לא רעים). לדעתי, כדי לחזור משוליים לכביש, צריכים לקחת את כל הסיליבוסים, לנתח אותם מבחינת ידע ותרומה לתעשייה ולאפס מחדש. אבל, מי אני שאמליץ לפרופסורים ודוקטורים למיניהם איך לנהל את העסק הזה? במצב, כמו שהוא עכשיו, ממליץ על הנדסת תעשייה וניהול.

למעלה