שלום לכולם, לא בטוח שזה המקום הנכון

Maurey

New member
שלום לכולם, לא בטוח שזה המקום הנכון

אבל אני צריכה עצה: אני גרה בשכונה שחלק גדול ממנה חרדים, יש לנו שכנים- בבנין ליד שאני לא מכירה ולא יודעת את שם המשפחה, מה שכן תמיד נשמעות משם צעקות: אבא על הילדים והאישה, אישה על ילדים, בבוקר ערב ולילה, אני לא יודעת מה לעשות, להתקשר למשטרה? לאל''י? אני אפילו לא יודעת את השם שלהם או איזו מהדירות היא שלהם, אולי חרדים לא שמים על עמותות כאלו בכלל? אולי זה רק יגרום יותר נזק לילדים (אם יעבירו אותם למשפחה חרדית אחרת או משהו...)? אולי עדיף לפנות לאיזה רב? מה לעשות? -תודה מראש-

s h o o s h a

New member
מה לעשות? הבית צועק

ראשית, הרשי לי להביע הסתייגות מהזכרת היות המשפחה המדוברת משפחה חרדית, כאילו היותה כזו היא היא העובדה הקובעת את היותה משפחה אלימה. והרי ידוע כי אלימות היא נחלת כלל האוכלוסיה ואין לה פרופיל אחד מוגדר. שנית, מאחר ואת מציינת רק צעקות, הרי שעדין אין בכך דבר שמעיד על אלימות כלשהי. גם בבנין בו אני מתגוררת יש משפחה שאמצעי התקשורת ביניהם היא בצעקות בלבד. עד כמה שישמע מוזר, אבל האנשים הללו פשוט כנראה מעולם לא למדו לדבר ואת כל התקשורת ביניהם הם מנהלים בצעקות. בוקר, צהרים ולילה ומבלי להתחשב איש ברעהו וכמובן בלי כל התחשבות שאנשים שמתגוררים אתם ובסביבתם. ולכן, במקרה זה לא הייתי פונה למשטרה ולא לכל גורם אחר שעלול רק לגרום למשפחה כולה עגמת נפש רבה. ואם בכל זאת קיים בך חשש, מאחר ואינך מכירה את הנפשות הפועלות, אולי כדאי היה שתתעניני קודם שתחשבי על ביצוע פעולה כזו או אחרת. תבררי עם שכנים שמתגוררים בסמיכות למשפחה מה הם יודעים. כאמור, צעקות לא תמיד מעידות על אלימות. לפעמים, רצון טוב של אזרחים לסייע וגילוי אזרחות טובה עלול להוות סכנה גדולה בהרבה למשפחה תמימה שכל חטאה הוא בזה שלא למדה לדבר. ואחזור שוב- היות בני הבית משפחה חרדית אינה מעידה על דבר! והדבקת סטיגמה כאילו משפחות חרדיות הן אלימות יותר מאחרות היא מכוערת בעיני ומאד מאד לא במקום.

Maurey

New member
היי!!! זה בכלל לא מה שהתכוונתי!

ציינתי את זה בשביל להראות שהם אנשים שונים שאני לא יודעת מה מקובל אצלם במקרים כאלו, והאם פנייה לעזרה תטיב עם הילדים (מה היחס לילדים במשפחות אמנות חרדיות, והאם יש דבר כזה...), לא ניסיתי להדביק שום סטיגמה. וצר לי אם זה מה שהבנת מההודעה שלי.

הייתי מתייעצת עם רב או רבנית

תחילה. למרות שאני לא יודעת כמה הם/הן היו מתרגשים מכזאת פניה, היות ודרך החינוך שלהם,מקדשת כמעט את כל האמצעים <מסייגת את האמירה הזו כי, מניחה שישנם שחושבים גם אחרת בקרב הקהילה החרדית>. בכל מקרה,לפנות היישר לרווחה או לגורמים ומוסדות מן הסוג הזה,באמת יכול להכניס את המשפחה למצב חדש,שאולי הם <לפחות הילדים> עוד לא מוכנים לו.

Maurey

New member
אני לא מכירה שום רב, תהיתי אם יש

עמותה למניעת אלימות במשפחה (פיזית ומילולית) במגזר החרדי.

מאמינה שיש משהו

את יכולה לנסות ב"גוגל",להקליק את סוג העמותה שאת מחפשת,ובהנחה שיש כאלה,יפתחו בפנייך האפשרויות.

s h o o s h a

New member
אלימות בחברה הדתית

בנוסף למה שכבר כתבתי, מציעה לך לקרוא במאמרי הפורום אודות נושא האלימות במשפחה בחברה הדתית. כמו כן, אם קיים בך חשש מפני הנורא מכל, תוכלי לפנות למרכז לסיוע לנשים דתיות בטל. 02-6555744/5

למעלה