שלום לכולם,לילך הייתה בביקור במשחתת חיל הים

בישוליה

New member
שלום לכולם,לילך הייתה בביקור במשחתת חיל הים

הייתה עם אבא שלה היה לה מאוד כיף הכיף הראשון שהם נסעו ברכבת לחיפה והיא מאוד נהנתה שם הם נפגשו עם הקבוצה של רותי יהב המפקד והחיילים אירחו אותם מאוד יפה,והיו שניים שהתלהבו מלילך כשהתחילו לדבר על פגזים,לילך שאלה מה עושים איתם ואז שהסבירו לה שיורים אז היא אמרה למה בכלל יורים,למה בכלל צריך מלחמות,אפשר להכין זיקוקים של יום העצמאות הלוואי הם נפגשו עם רותי יהב , ורותי יהב אמרה לי כמה שילדים עיוורים מלידה כל כך מפספסים הרבה, למשל את גודל הסטיל, כי היא מרגישה רק במה שהיא נוגעת,ההגה,המעקה וכו' אבל לפחות זה ,זו גם חוויה לילך חזרה מרוגשת למרות שמאוד נעלבה ששתי בנות שרצתה להכיר לא התייחסו אליה, איך מסבירים לה שזה ההפסד שלהן? בימים אלה אני מנסה להשיג ללילך תסכיתים מקול ישראל ברדיו ,שהיו פעם לילדים מקווה שאצליח במשימה לילך מאוד אוהבת רדיו,ומאוד מחוברת לרדיו אז אני מקווה שא צליח במשימה זו. שנת הלימודים בפתח והיא עולה לכתה ב' שיהיה יום טוב לכולנו

מה זה סטיל אני יודע היטב,

אבל מי זו רותי יהב? אני חושב שאפשר לארגן עוד ביקורים לימודיים כאלו. אם יש רצון ויש כמה ילדים, אין שום בעיה מפעם לפעם לארגן ביקורים לימודיים בכל מיני מקומות. רק צריך שמישהו יארגן רשימת קשר של הורים, ויאללה - נתחיל לנסוע ממקום למקום. אני כבר יכול לומר שביקור ברפת עם פרות אוכל לארגן, ואולי גם ביקור במוזיאון הימי בחיפה (לא מוזיאון חיל הים, ולא מוזיאון ההעפלה - המוזיאון הימי. הרבה דגמי אניות שאולי אפשר לגעת בהם, וקצת שודדי ים). אפשר לחשוב גם על ביקור בשדה התעופה דב, מסביב לאיזה מטוס קטן, ובטח שיש הרבה מאוד רעיונות אחרים, פשוטים לביצוע. לגבי התסכיתים - אם את מוצאת את קרשינדו הגמד והחביללית שלו - אנא ספרי לי, אבוא בריצה.

בישוליה

New member
אבא של נועם

רותי יהב היא אשה מדהימה ומעבר להיותה מדהימה היא מארגנת קבוצת הורים לילדים עיוורים ולקויי ראייה מטעם אופק לילדנו השנה ערכה סדנת בישול מדהימה בחיפה אני לצערי לא יכולתי ללכת כל יום לחיפה מאוד קשה אולי שנה הבאה באשר לביקורים לימודיים זה בהחלט מעניין ואני אשמח מאוד אני אשאל הורים שאני מכירה והלוואי שנוכל להתארגן בקשר לתסכיתים היום דיברתי עם הארכיון הם בקשו שאכתוב מכתב למי אני מבקשת אותם ומדוע ואילו תסכיתים אני ארשום את התסכית הנל אם אתה זוכר תסכיתים נוספים אשמח מאוד עדכונים כמובן יהיו בהמשך יום טוב

amitk80

New member
גם באגודה למען העיוור

היא מנחה קבוצות ואני זוכר שפעם הייתי אצלה בקבוצה ופעם לא ייחסתי לזה חשיבות כמו שאני מייחס לזה המון חשיבות היום. היא אחת הבחורות הכי מקסימות שתורמת את זמנה מהקהילה ומגיע לה את כל הקרדיט שבעולם. היא עובדת גם עם האגודה למען העיוור ומשאירה את חותמה כמו שהיא משאירה את חותמה באופק..

יש עדכון?

הצלחת למצוא מקור להקלטות של תסכיתים? פנית לארכיון רשות השידור? ספרי איך את מתקדמת, גם אם את לא ממש מתקדמת...

vered73

New member
רשימת תסכיתים, חלקית בהחלט

שלושה בסירה אחת כלבם של בני בסקרוויל (לא זוכרת אם היו עוד של שרלוק הולמס) ניסן ורחמים משיכון ב' אבא ארך רגליים
(היא בטוח תאהב את זה סכנה באינדימון (מד"ב. היו שתי סדרות. אחת על עולם יום אחד בני האדם בו נרדמים ליממה, והכלבים הופכים לבעלי החיים היחידים השולטים בכדוה"א. והם נדרשים להחליט על העתיד שלהם. השניה היתה על עולם שבו בני חמישים הופכים לרובוטים המשרתים את האוכלוסיה הצעירה. לא זוכרת איזו מהן זו הסדרה הזו.) גחלילה זחלילה ומקוקה היתה סדרה של 3 יצורים שעושים מסע לים המלח, אחת מהן כדי לאכול דג מלוח. ג'יין אייר
(עם הנעימה המדהימה של האדאג'יו בסול מינור מאת אלבינוני) סוד הגן הנעלם (כמעט בטוחה שהיה בתסכית) ניסן ורחמים משיכון ב' הרוח בערבי הנחל גבעת האירוסים השחורים תוכי חבקוקי הגמד סיפורון קחי בחשבון שהעלות היא מאד גבוהה. יחד עם זאת חלק מהילדים של אז הקליטו את התסכיתים, ובהיותם אנשים מבוגרים העלו אותם על דיסק עבור ילדיהם, או ברשת באמצעים שונים. האזנה ערבה. ורד

בישוליה

New member
היי ,עדכון בקשר לתסכיתים

התקשרתי לארכיון של קול ישראל הם בקשו מכתב לשם מה אני מבקשת את התסכיתים ואת שמותיהם הגברת גם הוסיפה שהיא לא מבטיחה שהכל ימצא ורד המון תודה אני אוסיף את השמות האלה לרשימה ואשלח כבר היום בפקס ונראה מה אצליח להשיג בחכתי עדכונים בהחלט יהיו בהמשך תודה ויום טוב

vered73

New member
שמעי נא,

לאחר שהזכרת לי רגעי נוסטלגיה רבים (היו לי גם גלויות מ"לאם ולילד" "לבת ולבן..." שקיבלתי בחזרה על מכתבים ששלחתי להם; באסה, כנראה נזרקו לפח מתישהו) התישבתי הערב אחרי שהילדודס הלכו לישון, ועשיתי חיפוש ברשת. עליתי על מספר דברים שהופקו בשנים האחרונות וכבר לא נמכרים בחנויות. אבל, זה לא אומר שלא נוכל להשיג אותם. לכן, העלתי מודעה בפורום של הנכות של הבן שלי, ואחת מחברותי שהיא דווקא עו"ס ל- - אנשים חרשים, כתבה שתנסה לעזור. (בחורה שהיא סופר-וומן, בטוח תמצא לנו משהו) בינתיים, מצאתי משהו שתוכלו להנות ממנו כולם. אינני יודעת אם העלתם זאת קודם לכן, אבל מקסימום לא יהיה שימושי. מדובר באתר של האוניברסיטה העברית בירושלים, שבו ניתן להאזין לתסכיתים למבוגרים המושמעים גם ברשת ב'. (או הושמעו בעבר?) וגם שיחות בנושאי העשרה שונים (השיחה עם ד"ר אביעד קלינברג אינה טובה כ"כ באיכותה) כשיהיה חדש אעדכן אותך. בינתיים את מוזמנת להכנס ולהאזין ולהנות משעת פנאי למבוגרים. לחצי כאן

vered73

New member
והנה לינק נוסף שמצאה לך אם נוספת

http://kaye7.school.org.il/stories_listening.htm

vered73

New member
הורים המכירים התמודדות עם קושי בהקשר לילד

תמיד מושיטים יד להורים במצב דומה.
חכי עד שנארגן משלוחה

למעלה