שלום לכולם.לפני שנה וחצי

bikerman

New member
שלום לכולם.לפני שנה וחצי

עברתי תאונת אופנוע.פוניתי לאיכילוב,שם בדק אותי בזריזות יתרה רופא ששלח אותי לצילומים.על אף שהתלוננתי על כאבים ביד ימין בנוסף לשאר הפגיעות,הרופא מישש את ידי וקבע שהכל בסדר.ביקשתי לצלם גם את יד ימין,אך הוא סיים לכתוב את ההפניה לצילום וסירב להוסיף.לאחר חודשיים של כאבי תופת,בגב,צלעות(שברתי שתיים)וביד,נשלחתי לצילומים שוב.מצאו לי שבר בשורש כף היד,ובגלל אותו הרופא,היה מאוחר מדי לגבס אותה.עד היום אני סובל מהיד,ונעזר לעיתים במקבע.טופלתי רבות בפיזיוטרפיה,עברתי גם טיפולי רפואה משלימה,נאדה.הגב עוד כואב,היד הורגת אותי.מבחינת הרופאים,השבר התאחה לבד ובצורה תקינה.מבחינתי,כאבים. אני בטיפול של עו"ד,אך טרם הופניתי לוועדה או רופא מסוים להמלצה על אחוזי נכות.האם צריך לפנות לרופא פרטי שימליץ לפני המל"ל?(אם בכלל). בנוסף,האם אני יכול להגיש תביעה לנפגע בתאונת-דרכים במקביל לתביעתי לחברת הביטוח?בזמנו,נדחתה תביעתי לתאונת עבודה. תודה מראש!

מס' נושאים

שלום רב, אני לא הייתי ממליצה לפנות לרופא פרטי, היות ואתה נמצא בטיפול עו"ד עליך לשאול אותו באיזה שלב נמצא הטיפול בתיק, ומה צפוי לך בעתיד. בד"כ, ניתן לפנות למל"ל , גם שלא מדובר בתאונת עבודה, לקבלת התשלום עבור ימי האי כושר , ויותר מאוחר, לנכות כללית. אבל - היות ומדובר בפגיעות מהתאונה, אני ממליצה לא לעשות שום צעד מבלי להתייעץ עם עורך הדין כי גם אם תקבע לך נכות כללית כתוצאה מהתאונה, היא תשפיע על התביעה מול חברת הביטוח. בברכה,

תאונת דרכים

אם מדובר בתאונת דרכים, שהיא איננה תאונת עבודה, אז הפרוצדורה היא הגשת תביעה לבית המשפט כנגד חברת הביטוח חובה של האופנוע, וזאת מבלי לצרף חוות דעת של רופא פרטי מטעמך. בית המשפט ממנה מומחה מטעמו, אשר יבדוק אותך ואת כל המסמכים הרפואיים, ויקבע אם נותרה לך נכות כתוצאה מהתאונה, ובאיזה שיעור. גם אם ברצונך לערער על החלטת המל"ל, אשר לא הכירה בתאונה כתאונת עבודה, אין חובה לפנות למסלול נכות בביטוח הלאומי, ומומלץ כי מומחה מטעם בית המשפט בתביעה כנגד חברת הביטוח, הוא יהיה זה אשר יקבע את נכותך.

N u k

New member
מנצלת את ההקשר

שלום, במקרה שלי מונה רופא, קבע אחוזי נכות ועל סמכם נקבע גובה פיצוי. האם עקב כך שכר הטירחה הנו 11%- מאחר והייתה פניה לביתמשפט, שמינה רופא? הרי לא היו דיונים בבית משפט...

N u k

New member
ובנוסף-כיצד ניתן לדעת מי מינה

את הרופא? האם בהכרח בית משפט?

מינוי מומחה רפואי ושכ"ט עו"ד

שלום רב, אני אשיב לשתי השאלות. אם הוגשה תביעה לביהמ"ש, וגם לא היו דיונים - שכ"ט הוא אכן 11%. ולשאלתך, כיצד תוכלי לדעת אם מדובר במומחה שמינה ביהמ"ש או חברת הביטוח, פשוט תשאלי את עורך דינך. בברכה,

למעלה