למה דווקא שחורה?...
בשביל הפיתוח קול של הגוספל?? נשמע לי קצת מוזר, אבל בסיידר... יש באמת את הזמרת המדהימה, הסולנית של "העברים מדימונה", כמו שאמר יוגב. אם את משיגה אותה כמורה, ואני בטוח שהיא תשמח ללמד אותך גם, שיחקת אותה. אבל אני מאמין שדברים כאלו לא לומדים עם מורה. או שיש את זה, או שאין את זה. לפי דעתי, צריך ללמוד פיתוח קול קלאסי, ואחרי שיודעים אותו, אפשר להתפתח מבחינה עצמאית לאן שרק רוצים, כי אם את יודעת את הדרך הנכונה, את יכולה לעשות עם זה מה שאת רוצה, בכל סגנון, ובכל כלי. הדרך הנכונה זה מוסיקה קלאסית. כמו שהמורה שלי אומרת לי (ואני לא מהקלאסיקאים שמנגנים מגיל 3, רק התחלתי מחדש לפני כמה חודשים לאחר 3 שנים בג'אז, ואני מנגן כבר 8 שנים), היא לא מלמדת אותי טכניקת פסנתר קלאסי, כי אין דבר כזה. היא מלמדת אותי איך להיות פסנתרן, ואיך לנגן בצורה פסנתרנית, שזה תקף לכל סגנון מוסיקה. אני מייעץ לך לעשות כך, אך אם את בכל אופן מתעקשת על מורה מיוחדת לגוספל, בהחלט אני חושב שהבחירה היחידה אולי היא הזמרת מהעברים מדימונה. או אולי אפילו מרגלית צנעני, הבלוזאית הגדולה. יש זמרות עם קול גדול, מבחינת ווליום (סטייל ארית'ה פרנקלין).