שלום לכולם- מבקש עצה...

אלהנגב

New member
שלום לכולם- מבקש עצה...

שלום, גם אני נגר חובב, ויצא לבנות מספר רהיטים לבית... הבעיה שלי היא כזו: יש ברשותי שולחן שיוצר אי שם בשנות ה- 40-50 בפולין, והובא לארץ עם עלייתם של חמתי ומשפחתה (אפשר לראות בתמונה עוד את מדבקת הנגר שייצר אותו!). השולחן עצמו מחזיק יפה- ומקבל טיפול מסור. הבעיה היא ברגליים שהתחילו להתקלף בחלקן התחתון. אני מצרף מספר תמונות. יש למישהו רעיון מה ניתן לעשות בעניין זה? אשמח לתגובות. תודה, צביקה.

yulevi

New member
../images/Emo245.gif

עצה לפתרון הבעיה היא ליטוש הרגליים וצביעה מחדש בגוון קרוב ,כי קשה יהיה להגיע לגוון מדוייק בגלל פגעי הזמן ודהיית הצבע

milch

New member
תלוי בכישוריכם

הנזק ככל הנראה הוא קילוף של ציפוי הפורניר כתוצאה ממים שמקורם בשטיפת ריצפה. התיקון הוא יחסית פשוט, אם יש את הידע והיכולת. יש לקלף את הפורניר בכל מקום שהוא רופף (כמו שמתקנים קיר, מקלפים את כל הצבע הרופף) עד מקום שהפורניר עדיין מודבק היטב. חותכים את הגבול עם סכין יפנית ואפשר להעזר במרית לצורך הקילוף. יש להשיג חתיכות פורניר תואמות סוג וגוון, לעשות התאמת גודל וצורה של החסר (עושים זאת ע"י חפיפה וחיתוך של שתי השכבות עם סכין יפנית וסרגל).את הטלאים מדביקים עם דבק נגרים תוך שימוש במשטחי הידוק וכליבות. ככל הנראה יהיה צורך בשיוף כל הרגל וישום גימור התואם את יתר חלקי השולחן.

אלהנגב

New member
כישוריי מסוגלים לכך, /

אבל איך אני יודע איזה פורניר לרכוש? האם זה משנה?

milch

New member
כמעט לא משנה

כיוון שלא ניתן לראות בתמונה את סוג הפורניר, וכיוון שהגוון הולך להיות כהה למדי, נניח שהפורניר יהיה בוק. ממליץ לבצע את התיקון על כל הרגליים לאותו גובה. נסו לבקש אצל "המדביק" (אם אתם מהמרכז) בת"א שאריות של פורניר מארגז הפסולת. בעתיד המנעו מנגיע של סמרטוט רטוב ברגליים. בהצלחה!!!

yulevi

New member
הסבר

זה מכוון לתגובה של milch לא שמתי לב שזה פורניר והוא בעיניו המקצועיות אבחן את זה בצורה נכונה

maamoon

New member
להגנה על הרגלים בלי חילוף פורניר

תנסה להסיג התאמת צבע עם צבע סימי-שקוף תצבע איפה שמקולף עד קבלת התאמת צבע אתה יכול להמשיך עם לקה שקופה על כל הרגל ואת הרגלים אולם מומלץ להעלות על נושאי מדף בשביל להרחיק מהרצפה

milch

New member
נושאי מדף

כפתורי פלסטיק עם מסמר. זה ממש לא מתאים, יש כפתורי פלסטיק יעודיים עם מסמר יצוק בתוכו, משתמשים ברגליים של כסאות ושולחנות. רק זה לא יפתור את הבעיה כיוון שרטיבות מגיעה משטיפת ריצפה כאשר הסמרטוט נוגע גם מהצד. כפי שכבר ציינתי להזהר עם השטיפות.

למעלה