שלום לכולם , מבקש רעיונות לדעת אם לחתול יש עצירות

gili667

Member
שלום לכולם , מבקש רעיונות לדעת אם לחתול יש עצירות

היות ואיננו רואים אותו כשעושה צרכים אין לנו מושג אם יש יציאות או לא

מסיבות שונות עולה מחשבה אולי יש עצירות

מחפש רעיונות

תודה לעוזרים

גורדיאן

New member
פשוט מאוד, תסתכלו בארגז החול.

אבל אם אתם שואלים זה בטח בגלל שהוא יוצא לחצר כדי לעשות את צרכיו.
אז יש לכם 2 אופציות:
1. להסתכל מה הוא עושה כשהוא יוצא לחצר.
2. לקחת אותו לווטרינר שיבדוק אותו.

דרך אגב - זה די נדיר שלחתול תהיה עצירות, מהן אותן 'סיבות שונות'?

gili667

Member
אכן עושה בחצר [זהו חתול רחוב] ואיננו רואים מתי שהוא עושה צרכ

לכן מחפשים דרך לדעת אם יש לו עצירות
&nbsp
זהו חתול רחוב שאספנו עמ לטפל בו
&nbsp

Yukita

Active member
מנהל
לא ברור

אספתם? אספתם לאן? אספתם הביתה?
&nbsp
אם אספתם הביתה ממש עכשיו והוא עדיין לא השתין/עשה צרכים רוב הסיכויים שהוא פשוט מפוחד מהסביבה החדשה. קורה הרבה. באיזה שלב הם נשברים ועושים, לפעמים לא מיד בארגז חול. צריך לוודא שיוכל לגשת לארגז בשקט בלי שיפחידו אותו, ואם יעשה מחוץ לארגז - להרים את הצרכים ולשים בארגז (ונקות היטב את הרצפה איפה שעשה).

gili667

Member
אני מנסה לבר אם יש לו עצירות [לא קובע כי אם רוצה לברר]

החתול נאסף אלינו לחצר [וגם נכנס לבית] לפני מספר חודשים
&nbsp
יש אצלנו הרבה חתולים
&nbsp
הוא מאוקלם [אם כי לא מתחבר לאחרים]
&nbsp
עצירות - מחפש דרך לדעת אם יש לו [להבדיל מהסבר לעצירות - בשלב זה מנסה לדעת אם יש לו , אם אין לו אין מה לחפש סיבה]

be_roo

New member
למה אתם חושדים בעצירות?

עצם העובדה שלא רואים אותו עושה צרכים אינה מפתיעה, חתולים מעדיפים פרטיות.
&nbsp
האם יש סימפטומים שמצביעים על כך שהוא חולה?

gili667

Member
צרוף של עליה במשקל מהירה כשבמקביל דוקא נצפו בעיות אכילה

חתול שאספנו אלינו כשמצבו גרוע מאד [תת תזונה וכד]
&nbsp
לאחרונה התחלתי לשקול אותו ע"מ לבדוק עליה במשקל ,היתה לו עליה איטית מלווה גם בירידה בדרך
&nbsp
ואז הגיע זמן של בעיות אכילה מחד אך קפיצה גדולה [יחסית] במשקל [מה שהביא לחשש של עצירות]בעקבות זאת טופל באנטיביוטיקה וחזר לאכול טוב
&nbsp
לא יכול להצביע על סמפטומים , אבל נראה לא טוב , היתה בעיה שמשתין במקום בזמן שישן אצלנו בלילה - יתכן והבעיה נפתרה מצד שני לא ישן אצלנו כי אם בחוץ
&nbsp
&nbsp

be_roo

New member
כשהוא טופל באנטביוטיקה היה אבחון רשמי של עצירות?

אי אפשר ממש לאבחן עצירות בראיה בלבד. וטרינר יודע למשש את הבטן כדי להרגיש את המעיים ולחשוד בעצירות ואז מבצע צילום כדי לאשר.
&nbsp
אם החתול לא מרגיש טוב, עצירות או לא, אין ברירה אלא ללכת לוטרינר.

יוקה

New member
אפשרות:

כתבת שהחתול מבלה גם בחוץ. קיימת אפשרות שהוא פשוט גילה "מטמון קולינרי" בשיטוטים שלו. אוכל שמישהו משאיר לחתולי חוץ, למשל, והוא חוגג. לכן אולי אין לו תאבון כל כך. הייתי מנסה להחליף לו את האוכל במשהו טעים במיוחד (רוב החתולים משתגעים על כבד עוף. יש לפנסי פיסט ולפריסקיז מעדני כבד + עוף או + עוד משהו. אם יאכל וילקק את השפתיים (כמות קטנה, כצ'ופר) תבינו שהגבר פשוט מפונק. חבל שאתם לא יכולים לעקוב אחרי היציאות שלו... (תענוג צרוף כאילו... חחח).

gili667

Member
בי רו - ההודעה מבקשת לדעת כיצד יודעים אם יש עצירות

משמע לא אובחן עם עצירות ואנחנו מנים לברר אם יש
&nbsp
לאור הימים שעברו מאז אני מניח שאין לו עצירות
&nbsp
יש בחוץ גם פריסקיז [ואותו הוא דוקא לא אוכל ]
&nbsp
בשלב זה מקב אנטיביוטיקה ונראה שיש שיפור

אלישבע777

Well-known member
היה לי חתול שסבל מעצירות מגיל 12

ישנה תופעה אצל חתולים מבוגרים, שהמעיים מפסיקים לעבוד. תחילה הופיעו גללים קטנים בכל מקום , בקרבת ארגז החול ( וחשבת שזה של הכלבה של השכנה...)ף, אחר כך ראיתי שהוא נכנס לקופסא ויוצא ממנה כמה פעמים והוא מתאמץ. אז הבנתי שהמצב אינו טוב. עצירות שנפוצה בבני אדם, נדירה בבעלי חיים. בסוף לא עזרו ערויים, מזון עתיר סיבים, וחוקנים בהרדמה. היה צריך לכרות לו את המעי הגס.
החתול חי בטיפול מסור , עוד ארבע וחצי שנים, אבל באמת ,הטיפול בו היה קשה ומתסכל והחתול היה די אומלל כל השנים האלה. אם המעיים הפסיקו לפעול - תשקלו המתת חסד.
סימן נוסף זה חוסר תאבון, והרמת הישבן למעלה ברביצה ( גב קמור)

gili667

Member
תודה , הערכה היא שהוא בן עשנה וחצי שנתיים

כמור , בעיקר מחפש דרך לדעת אם בעצירות או לא
&nbsp
לא מדובר בחתול ביתי
&nbsp
יש לנו להקה בחצר [חלקם גם בבית - רובם חתולים שהצלנו], ולפני מספר חודשים שכנענו אותו להשאר שנשגיח עליו [ מצבו היה על הפנים]
&nbsp

יוקה

New member
הוטרינר הקבוע שלו הרדים אותו?

אגב, גב קמור ברביצה יכול לנבוע בגילים האלה גם ובעיקר מדלקות מפרקים כרוניות... יש לקנות גלוקוזמין כתוסף וטרינרי לחתולים, אבל מכיוון שהחתול שלך איננו כבר לצערנו, זה רק לידיעה וגם לא תמיד זה עוזר. בדיוק כמו אצל בני אדם.

אלישבע777

Well-known member
לדעתי היה לו גב קמור לא רק בגלל הזיקנה

בשנותיו האחרונות הוא נהג לרבוץ בגב קמור, כנראה כדי להרים את ישבנו כלפי מעלה. אני חושבת שהוא סבל מלחץ או מכאבים בפי הטבעת ( אחרי שהוציאו לו את המעי הגס) והרביצה הזו, הקלה עליו קצת. הוא המשיך לסבול מעצירות והתאמץ מאד בזמן עשיית הצרכים. הוא לא יילל ולא עשה עניינים, כך שאיני יודעת כמה סבל. הוא גם ירד במשקל באופן דראסטי ובוודאי שזה פגע בשלד ובכלל.

אלישבע777

Well-known member
אכן הווטרינר הקבוע שלו הרדים אותו

החתול היה בן שש עשרה וחצי וכבר היה אפאטי, רזה כשלד ולא שלט על צרכים וגם אני חשתי שהגיע הזמן לשים קץ לסבלו ולסבלי.

שרונה200

New member
מנסיוני האישי

יש לי חתולה עם עצירות לעיתים קרובות - כשהיא מתמלאת בצואה היא מפסיקה לאכול, היא מקיאה, ויש סירחון מפי הטבעת.

אלישבע777

Well-known member
עצירות אמל בעלי חיים היא לא עניין של מה בכך!

כנראה שיש לה אותה מחלה שהיתה לחתול שלי, ז"ל. אם כן, תוכלו לקבל ממני עצות רבות במסר.

יוקה

New member
נסי לתת לה שמן פראפין מעורבב במזון לח. חצי כפית.

אין לזה טעם או ריח, כך שלרוב הם לא מרגישים. גם כל המשחות למניעת כדורי שיער שנתקעים במעי מבוססות על פראפין. כמובן שאת יכולה לנסות לתת. קראו לזה פעם לקסה סטאט. היום יש מספר סוגים ואצלנו זה עוזר.
כשהחתולה שלי (15) החלה לסבול לעתים קרובות מעצירות הפחתתי לה מזון יבש ועברתי למזון רטוב. יש היום מזונות מלאים (אפילו לפנסי פיסט). אצלנו זה עובד. היא התגברה על העצירות הכמעט כרונית.

אלישבע777

Well-known member
אולי למרוח על הפרווה שמן פרפין שתלקק

זה רעיון לא נוח, אבל אם אין ברירה יתכן שזה הפתרון. אפשר למרוח נוזל משלשל שנקרא "אבילק", הוא מתוק מאוד ויתכן שזה לא יהיה טעים לחתולה. אם הוא מתייבש על הפרווה, הנוזל נקרש ( אבל אפשר לנקות עם מטלית רטובה) . החתול שלי ( ז"ל) , קיבל תרופה זו, במשך שבוע או עשרה ימים,דרך הזונדה ישר לקיבה, אחרי ניתוח כריתת המעי הגס.
אסור באיסור חמור, לתת לחתולים נוזלים בכוח ישר לפה, בעיקר לא שמן!! אם טיפה אחת תיכנס לריאות - החתול יחלה בדלקת ריאות קטלנית.

למעלה