שלום לכולם. מה זה זאבת???

motiyair

New member
שלום לכולם. מה זה זאבת???

אני מצטער על הכותרת האנמית. שלום לכולם.גילו לאחות של חברה שלי זאבת, לאחר שלפני כמה ימים היא הלכה לעשות בדיקות דם והתוצאה לא היתה טובה. כמו כן גילו שיש לה חוסר בדם ולאחר יומים בבית החולים (היא עדיין שם) אמרו לה רק היום שיש לה זאבת. עכשיו אני גיליתי את זה בדרך דיי עצובה. עבדתי ופתאום חברה שלי מתקשרת ובוכה ואז היא הסבירה לי שיש לאחותה זאבת. יותר מידי היא לא אמרה לי כי כאב לה נורא הראש. הבנתי שיכול להיות שאפילו ישחררו את אחותה מהצבא (היא בת 19 ) ובנתיים היא תישאר שם עד סוף השבוע. אז באמת לא ידעתי מה להגיד לה ואיך להראות לה (לפחות בשיחה) את הצד החיובי אז אמרתי מה שתמיד אומרים, שיהיה בסדר ואנשים נרפאים מזה (היא אמרה לי שזה לא נכון, זה לכל החיים )והיא הלכה לישון. חזרתי מהעבודה ועכשיו אני פה. אז מה זה באמת זאבת? (אגב ממה מקור השם?) איך נרפאים מזה? וזהו כרגע. בריאות לכולנו!!!!!

קרני22

New member
קצת הסברים

השם המלא של מחלת הלופוס הוא: E.L – LUPUS ERYTHEMATHOSUS (בעברית – זאבת אדמנתית). המשמעות המילולית של השם הוא "זאב אדום", ומכאן השם. המחלה היא כרונית(זתומרת לא נרפאים מזה...) אך במהלכה ישנן תקופות של רגיעה זאבת היא מחלה דלקתית אוטואימונית- מחלה שבה הגוף מפעיל את מערכת החיסון שלו כנגד עצמו, ונוצרים נוגדנים התוקפים את תאי הגוף. הנוגדנים נצמדים לתאים, שוקעים במקומות שונים ויוצרים דלקות והיא לא תעשה צבא (אלא אם כן בא לה להתנדב...) זה פחות או יותר בקצרה אם בא לך לדעת עוד כל מיני פרטים יש את האתר של ארגון הלופוס

motiyair

New member
תודה על העזרה.

סתם בשביל לדעת. ההודעה הקודמת של ayeletpo זו חברה שלי שקראה את מה שרשמתי, והיתה בהלם.

בטסי

New member
כל הכבוד מוטי...../images/Emo127.gif

היי, אני "זאבה" בעצמי, ורציתי רק להביע את הערכתי העמוקה על הרצון שלך להבין את פשר המחלה ולו רק בשביל שתוכל לעודד את החברה שלך ואת אחותה. אני חליתי בגיל 18 וביטלו את הגיוס שלי... המחלה מוגדרת כ-"זאבת אדמנתית" בגלל שלרוב היא גורמת לפריחה אדומה בצורת פרפר שמופיעה על האף והלחיים והפרצוף נראה דומה לזאב....
(זה הסימן שהביא להכרעה הסופית שיש לי לופוס=זאבת, אחריי שבועיים אשפוז...). המחלה גם מוגדרת כ-"המחלה בעלת 1000 הפנים" בגלל שכל חולה סובל מסימפטומים אחרים. חשוב לי לציין שהמחלה, בין השאר, גורמת לפעמים למפלות נפשיות (דכאון,תחושה של בדידות, תסכול...), והתמיכה מסביב חשובה ביותר. חשוב להבין את המחלה וההשלכות שלה ולנהוג בהתאם. היום אנשים שחולים בלופוס יכולים לחיות חיים רגילים ומלאים , זאת בתנאי שיקפידו על הטיפול הרפואי שניתן להם.
נ.ב- חשוב להבחין בין זאבת עורית-מחלה קלה יחסית,ובין זאבת כלל מערכתית-מחלה קשה יותר(מה שיש לי
.) תוכל למצוא מידע רב ומקצועי באתר של "ארגון הלופוס בישראל". אני מאחלת לאחות של החברה שלך בריאות והצלחה. ושתהיה חזקה.
עוד נ.ב- אני אישית קיבלתי 100% נכות מביטוח לאומי ומלבד הטבות והקלות רבות קיבלתי זכאות למימון מלא ללימודים לתואר ראשון באוניברסיטה.כדאי לה לבדוק את העיניין. ביי,בת שבע.

motiyair

New member
תודה רבה, על התשובות המהירות

ומאוד אופטמיות. בגלל שהתחלתי אני יעדכן את כולם. והאמת חוץ מחברה שלי (שאת ההודעה שלה ראיתם כבר לפני כמה תגובות) אני מאוד מקווה שאחותה לא תיראה את זה. זה יהיה מאוד לא נעים בשבילי. טוב... אז שיחררו אותה מבית חולים אתמול. כרגע נותנים לה סטרואידים אבל הרופאים עדיין לא יודעים מה יש לה, או לופוס או משהו ויראלי. בכל אופן כרגע היע בגימילים שבועיים (והיא ממש לא יודעת שאולי ישחררו אותה עם יהיה לה לופוס - ואני גם חושב שזה יהיה החלק הכי קשה ) אני אשמח לעדכן אתכם בהמשך. שוב תודה על התגובות.

למעלה