שלום לכולם , מה שלומכם? שאלה בבקשה

שלום לכולם , מה שלומכם? שאלה בבקשה

יש לי אי ספיקת כליות, הרופא שאל אותי שאלה ( הוא רופא חדש שלי) : אם אמרו לי משהו בקשר לשתיה , כלומר מותר לך לשתות הרבה או פחות. לא היתה לי תשובה. מישהו יודע ומבין בזה. יש לי חוסר אשלגן ואי ספיקה כליות כמו שציינתי. תודה על התשובות. שבת שלום. רק בריאות לכולם.

ריס26

New member
למה רק בריאות

אני צריך עוד כמה דברים.(סתם בודק כי ישנה בעיה בתפוז) רפואה שלימה ושבת שלום.

Avraham F

New member
למה רק?

לריס
ידידי, סדר החשיבות בחיים משתנה בהתאם לנסיבות ולאמונה. יש המאמינים כי בריאות חשובה יותר לפני כל דבר אחר. ויש אנשים בריאים שחושבים שרק האמונה חשובה יותר. כדתי, אתה יודע היום שהבריאות חשובה יותר מהאמונה. כי אמרו חז"לינו: "נפש בריאה בגוף בריא", כלומר בריאות הגוף קודמת לבריאות הנפש. ו"האמונה היא בנפשנו". שבוע טוב.

Avraham F

New member
לעבודת קודש אין לו"ז.

לזה קוראים "עונג שבת". שבת שלום.

Avraham F

New member
,תשובה בבקשה

לאמא האוהבת, יפה מצדך ששואלת לשלומנו תחילה, אך מעכשיו תתרגלי שישאלו זאת אותך. לשאלתך, התשובה איננה של רופא ! ההתייחסות לאי-ספיקה כלייתית תלוייה מאד בחומרתה. בכל שלב שלה, לפי מצב אחוזי התפקוד הכלייתי הנותרים ההתייחסות שונה, גם לגבי תרופות וגם לגבי התזונה (דייאטה), מאזן הנוזלים (שתיה) ובכלל. לדעתי הלא מקצועית, עד שאת לא נמצאת בטיפולי דיאליזה, אין צורך במשטר נוזלים. כמובן שאין להגזים לא בכמויות שתיה ולא בהמנעות ממנה. הסימן החיצוני לבעיות, עקב עודף שתיה היא הבצקת (נפיחוּת עקב צבירת נוזלים), או הרגשת יובש בפה וברקמות ריריות (עקב מיעוט נוזלים). אני מתפלא שהרופא, חדש ככל שיהיה, שאל אותך, על חוות דעת אחרות. לגבי מיעוט אשלגן, אסור לרדת מערך מינימום (3.6), משום סיכון למע. העצבים, לכן הנפרולוג, שאני מקווה שאת מטופלת אצלו, יתן לך את התשובה התרופתית. כל פתרון אחר, (תזונתי למשל), תלוי כמובן בחומרת האי-ספיקה והחלטת הנפרולוג. אני מצרף לך קישור למאמר בנושא תזונה, החלק הראשון, הוא המתאים למצבך. בריאות טובה יותר גם לך וגם לילדך.

שרית(^_^)

New member
תוספת קטנה

הגבלת שתיה נדרשת כאשר כמות השתן פוחתת (או במקרה של מטופלי דיאליזה - נפסקת לחלוטין). את יכולה לעשות ניסוי ולמדוד את כמות השתיה שלך ליממה מול כמות השתן באותה יממה. נסי, למשל, למלא בקבוק של ליטר וחצי במים או במשקה שאת אוהבת ותשתי רק ממנו במשך 24 שעות (את יכולה, כמובן, למלא אותו שנית במידה ונגמר, ולחשב את התוספת). במקביל, תמדדי את כמות השתן באותה יממה (את יכולה לבקש בקופ"ח או בבי"ח מיכל מכוייל של שני ליטר לאיסוף שתן) ולהשתמש בו בלבד במקום בשירותים (מומלץ לעשות את הניסוי בסוף שבוע משום שאז, אני מניחה, את בבית במשך רוב הזמן, ולא צריכה להתפנות בשירותים מחוץ לבית). כמות השתן אמורה להיות שווה פחות או יותר לכמות השתיה (אלא אם כן הזעת מאד באותו יום). אם כמות השתן קטנה באופן משמעותי מכמות השתיה - זה סימן שאת מתחילה לצבור נוזלים בגוף ויש אולי מקום להפחתת כמות השתיה. ובנוגע לאשלגן - למיטב ידיעתי, באי ספיקה כלייתית, רמת האשלגן דוקא עולה, מאחר שהכליות מפסיקות לפנות את האשלגן המצטבר בדם. גם אשלגן גבוה הוא מאד מסוכן (עלול לגרום לדום לב). בכל מקרה, חשוב מאד להתיעץ עם נפרולוג. בריאות.

Avraham F

New member
תוספת גדולה לתוספת הקטנה

לבעלי/ות משקל, קשה לחשב מאזן נוזלים יומי, במיוחד בימים החמים. קשה לחשב גם את הנוזלים, ממזונות עתירי נוזלים (כמו ירקות ופירות). הצטברות נוזלים מסויימת, יכולה גם להתהוות לא מאי - ספיקה כלייתית. ניתן לבדוק בצקת בלחיצה על שוֹקי הרגליים (המקום הראשון שמתנפח). עדיף יותר להישמע להנפרולוג על פי הבדיקות שיעשה, או יורה לעשותן. שבת שלום.

היי שרית , תודה רבה לך

על התשובה המופורטת. לי יש חוסר אשלגן מילדות( רמה גרועה מאוד). לפני כחצי שנה נודע לי שיש לי אי ספיקת כליות שבוע נפלא לך.

יש לי עוד בעייה למי שמבין אולי

אני שותה או לא שותה , לא משנה . יש לי המון שתן , המון פעמים ביממה . זה דבר מאוד קשה במיוחד כשנמצאים בסביבת אנשים או מחוץ לבית. בארוע אני מגיעה למצב שכל כמה דקות צריכה להטיל שתן. אני יודעת שזה לא נורמלי. זה קשור לאי ספיקת כליות? תודה

שרית(^_^)

New member
אכן, במצב

של אי ספיקת כליות בשלבים המוקדמים, יכולת הכליה לרכז שתן נפגעת ולעיתים קרובות גורמת לפוליאוריה = השתנה מרובה\תכופה ונוקטוריה = השתנת לילה. במצב כזה, השתן בד"כ בהיר\שקוף יחסית, כלומר לא מרוכז. זה אומר שחלק גדול מהרעלים שהכליה היתה אמורה לפנות החוצה ביחד עם השתן נשארים בעצם בדם, ולכן הכליה מתאמצת כל הזמן לייצר שתן כדי לפנות אותם, אך השתן, כאמור, דליל מדי ומפנה רק את הנוזלים, ללא הרעלים.

Avraham F

New member
תוספת

צבעו של השתן לא אומר בהכרח על איכותו (מרכיביו), או על כמות רעלים. הצבע נובע מריכוז חומרי פסולת (מפעילות הכבד) ולאו דווקא "מחלק גדול מהרעלים שהכליה אמורה לפנות ביחד עם השתן ונשארים בעצם בדם". מרבית המלחים העודפים והאוריאה המפונים מהדם ע"י הכליות, הם חסרי צבע. רק בדיקת שתן, באיסוף של 24 שעות, יכולה לתת הסבר על איכותו (מרכיביו). ריבוי שתן, אינו קשור לאי-ספיקת כליות, אלא לכמויות המים (הנוזלים) בגוף. ייתכן כי ההשתנה המרובה, מקורה רק בריבוי שתייה, זה ניתן לבדיקה. לא ייתכן כי כמות הנוזלים היוצאת מהגוף תהיה גדולה מזו הנכנסת אליו. בין תפקידי הכליה הוא להוציא רעלים, לאזן מלחים ולפנות עודפי נוזלים. "אי-ספיקה כלייתית", פירושה אי יכולת הכליות לבצע את תפקידן. הכליות "מתאמצות" רק לעשות את תפקידן, הקשורים בתכולת הדם.

תודה רבה לכם , אנשים מקסימים.

הבעיה אצלי גם כשאני לא שותה יש לי המוןןןן שתן . בנוסף לא יכולה להתאפק כי יש לי כאבים אם אני מתאפקת ( בבטן). מחר יש לי בדיקות בקשר לזה. מה אגיד לכם מקווה שלא יהיה יותר גרוע. המוןןןןןןןןןן תודות , כל טוב והכי חשוב בריאות לכולם אמןןןןןןןן. שבוע נפלא.

למעלה