שלום לכולם, מועדים לשמחה

שלום לכולם, מועדים לשמחה

הכנתי הבוקר עוגה נהדרת לפסח.
מכיוון שאין לי בבית קמח שקדים, או קמח תפ"א החלטתי לעשות עוגה ממה שכן יש לי.

3 גזרים מגורדים דק
2 ביצים
כוס קמח מצה
חצי כוס שמן
חצי כו סוכר
3 כפות סוכר חום
כפית א.אפיה
כפית סודה לשתיה
גרידת תפוז
כפית קינמון

לשמן תבנית ולפזר כף סוכר חום או ורגיל
לחמם תבנית ל160 מעלות, לרבב את כל החומרים ולפזר בתבנית אינגליש קיק, לאפות 40 דקות.
בתאבון.
 

נימה3

New member
תודה על המתכון נראה מבטיח

אנסה לחג השני. בינתיים חג שמח וגשום לכולם .
 

יוליקה

Member
מנהל
אני הולכת להכין סלט פירות חדש

זה שעשיתי לליל הסדר נגמר.
כמו כן החזרת נגמרה ובעלי מאד אוהב...
עשיתי גם סלט אבוקדו חבל"ז...
וסלט חצילים... וממרח גבינה הונגרית...
חייבים שיהיה מה למרוח על מצות...
ובחוץ הגשם לא מפסיק לרדת... הגלבוע שבלאו הכי ירוק מהחורף שהיה תמיד בפסח כבר מצהיב... כעת קיבל מנה הגונה של גשם כך שהירוק יתחזק!!
 

הניה 8

New member
תודה שקד,, ברשותך עשיתי כמה תיקונים

מקוה שיצא טוב
הורדתי סוכר הגזר כבר מספיק מתוק בשבילי
במקום גרידת תפוז אעשה גרידת לימון לאזן בין המתיקות של הגזר,
גם שמן נראה לי אשים פחות
בכללי נשמע מצוין
 

tamarsharoni

New member
יוליקה , אפשר לקבל את המתכון לממרח הגבינה . בתמורה

אתן מתכון של נשיקות מתאים לפסח ולימים רגילים .
הכלל הפותח ! לכל שני חלבונים חצי כוס סוכר .
מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר כרגיל , עד שהקצף יציב ,
למי שיש שקית/משפך בד ליצירת צורות , מה טוב , למי שאין , ולי אין , אפשר להשתמש בשתי כפיות . מניחים את כפיות הקצף על מגש מצופה נייר אלומיניום .
הכלל הסוגר ! מכניסים לתנור מחומם בין 80 ל 100מעלות . זו לא טעות , בין שמונים למאה מעלות לשעה בערך . בודקים מדי פעם , עד שהן יבשות גם בבפנוכו .
מוציאים ומניחים על משטח קר /השיש ,[ לא על התנור החם] . כשהעוגיות קצת מתקררות הן נפרדות בקלות מהאלומיניום .
בקיצור :
2 חלבונים+1/2 כוס סוכר להקציף .
חום נמוך מאוד 80/100 לשעה .
לי יוצא מעולה !!!!!!
 

משתפרת

New member
אם כבר הכנת קצפיות (נשיקות):

פינוק מושחת בקלי קלות:

100 גרם קצפיות- שוברים לחתיכות של כס"מ.
100 גרם אגוזי לוז קלויים ושבורים לחתיכות גדולות (אני מעדיפה אגוזי מלך. לוז- זה המקור)
1 מיכל שמנת מתוקה- להקציף לקצפת יציבה.
מערבבים את שלושת החמרים בעדינות, מכניסים לפיירקס קטן (מי שרוצה פיירקס של 20X30 שיכפיל את הכמויות), מכסים את התבנית (ניילון נצמד או אלומיניום) ושומרים במקפיא. מוציאים כמה דקות לפני שאוכלים ומחלקים לקוביות לא גדולות מדי.
 

tamarsharoni

New member
וואלה ! נשמע מעולה ,

שלום אדוני המלך , איפה הייתה ומה עשית ? [אדוני המלך=גברת משתפרת ] , ברוכה השווה , חסרת לנו , לפחות לי .
תודה גם לך יוליקה , זה נשמע מעולה . כשקראתי מה שכתבת , התעורר בי תאבון למעדן גבינה . לקחתי קופסא של ג תנובה 5% 250 ג . הוספתי בערך 100ג שמנת 15% של יוטבתה ושני שיני שום מרוסק . על מצה טעם גן עדן .
בחג שני אנסה להכין את המתכון שלך . כרגע אין לי קוטג" , ורק בערב חג בעלי יצא למכולת השכונתית לקנות עיתון ויביא גם קוטג" ,תודה רבה וחג שמח , תמר .
 

tamarsharoni

New member
משתפרת , חזרתי להציץ במתכון שלך ,

האם לא שכחת סוכר ? נראה לי שהסוכר שנמצא הנשיקות לא יספיק , תודה .
 

שרון א77

New member
לתמר,אפרורפו שום בגבינה:

ידוע שהשום קוטל חיידקים ובריא לחיזוק המערכת החיסונית משמש אותי בהמון מאכלים ברטבים ובסלטים,
בעלי טוען שהוא מחוסן כול השנה ולא מצטנן בגלל שאוכל מדי יום אבוקדו עם שום כתוש,
ומיץ לימון.
בכדי לא לגרש גם את הסובבים אותו מריח השום החריף,הוא מיד לועס עלי פטרוזיליה עם מיץ לימון ומלח,ובן רגע כול ריח השום נעלם,וזה מאוד יעיל גם לאחר אכילת בצל.אגב,
במדינת הודו למשל ,נגד כול המיקרובים,התולעים וצרות אחרות,הם אוכלים המון שום.
הבת שלי הייתה בהודו בטיול מאורגן,והמדריך נתן לכולם לאכול טחינה עם שיני -שום -בכמות מוגזמת ,ואמר שעדיף לסבול מהשום החריף,כי הוא מחסן טוב מפני כול המחלות- שישראלים חוטפים בקלות בהודו.(החל ממי -השתייה, ועד למזון הרחוב הנמכר שם.)
תודה לרעיון של גבינה עם השמנת והשום, אכין אותו בתוספת עלי -החסה שנותרו לי.
בינתיים יש לי כמה אבוקדו שיספיקו עד לכול השבועיים הקרובים.
&nbsp
כעת הכנתי לצהריים קציצות -טונה אפויות בתנור ,(אתמול בערב הכנתי רוטב עגבניות ושמרתי במקרר,כעת אחמם בו את הקציצות טונה האפויות.)
וגם בישלתי בערב תפוחי אדמה במשך רבע שעה, (הם מבושלים רק חלקית,)
אחתוך לרצועות בעובי ס"מ, לאפיית צ'יפס בתנור .(עם תיבול שמן ,פפריקה ומלח.)
הבישול החלקי שומר על עסיסיות תפוחי -האדמה,שלא יתייבשו כשהם בתנור.
אני מאוד אוהבת סלטים מכול סוגי הירקות:כמו למשל:חותכת חסה ,
מוסיפה 3 עלי כרוב,מתבלת במיץ לימון פלפל,ומלח,
גבעול סלרי -אמריקאי פרוס לטבעות דקות, חופן גדושה עלי פטרוזיליה ושמיר. קצוצים,
שן-שום כתושה בצלצל -קטן קצוץ דק.מלפפונים,ועגבניות,
לפעמים מוסיפה גזר מגורר וקוביות קטנות גמבה .
כעת במכולת הגיעו ביצים טריות הולכת לקנות.
יום טוב לכולם ושבוע טוב.
 

יוליקה

Member
מנהל
ברצון רב - ממרח הגבינה

חבילה של גבינה טוב טעם 5% של טרה נדמה לי (או כל גבינה קשה אבל לא כנען)
קופסא של קוטג'
50 גר' חמאה רכה
בצל או בצל ירוק או עירית (לקצוץ קטן)
כף פפריקה מתוקה
כף חרדל
מעט מלח

לערבב היטב שלא ישארו גושי חמאה לכן נחוץ שתהיה רכה.
וזהו!!
 
למעלה