שלום לכולם! מזרונים ומכונות כביסה

מאז

New member
שלום לכולם! מזרונים ומכונות כביסה

שלום, למי שזוכר אותי מפורום חתונות, אמש מלאו לנו חודש!!! עדיין לא קנינו מזרונים למיטה, וגם לא מכונת כביסה. אומנם מאוד נוח לשלוח כביסה להורים, אבל זה לא עסק (ולישון על מזרון על הריצפה זה בטח לא משהו). לא יודעת מאיפה להתחיל. על מה להסתכל כשאני מחפשת. אשמח לעצות - לא לפרסומות!

מכרזים באינטרנט

אני אישית לא עשיתי את זה , אבל שמעתי מחברים שקנו הכל דרך מכרזים, חלק באינטרנט וחק מהמכרז של המדינה ודומיו. לרב המחיר נמוך לפחות ב- 40 אחוז מהמחיר הרגיל. מה שכן, כדאי לכם לעשות סקר מחירים קודם ובעיקר לראות את המוצרים בחנויות הרגילות כי לפעמים מצלמים אותם בזוויות אחרות והם נראים גדולים או יפים או חזקים ממה שהם במציאות.

shelycat

New member
...............

לא ממליצה לנסות ולקנות מזרן באינטרנט כי לדעתי קניית מזרן דורשת "התנסות" כשלהי איתו, אנחנו קנינו את המיטה+מזרן שלנו באחת מהחנויות(יש לפחות שתיים) שבצומת ירקונים ליד גני דל-וינו ואנחנו מאוד מרוצים, בעיקרון קנינו אותם במצב טוב מאוד ישר מהתצוגה (אבל הם עמדו שם פחות משבוע) ולכן הם עלו לנו כעט חצי מהעלות המקורית. לגבי מכשירי חשמל למינהם אני בהחלט ממליצה על סקר שוק ואפילו קנייה דרך המכרזים באינטרנט, עם יש לאחד מכם הורה/אח עובד תעשיה אוירית אז לחברי התעשיה האוירית יש הנחות מאוד יפות ברשת "טרקלין מכשירי חשמל" ותמיד אפשר לקפוץ לחנות שא"ל.

אוסנת123

New member
מידע על מכרזים והמלצות נוספות

אנחנו קנינו במכרזים את כל מוצרי החשמל וביניהם גם מכונת כביסה. לגבי מכונת כביסה יש 2 אסכולות - אחת שתומכת ברכישה של מכונת כביסה יקרה ואיכותית שבשאיפה תחזיק זמן רב. והשנייה שתומכת שרכישה של מכונה זולה יחסית ואם יש מזל אז היא סוחבת אם לא אז מחליפים ולא כואב הלב. בעקבות חוויה לא נעימה של אמא שלי שמכונה של AEG הלכה לה אחרי 5 שנים והחליפה עכשיו לבלומברג (יקרה!!!) ויחסית מרוצה העדפתי לקנות מכונה של ספקטרה (בהמלצה של דודה שלי שכבר מחזיקה כזו 5 שנים בעבודה מתמדת ומרוצה מאוד). המכונה עלתה 1200 ש"ח (כולל הובלה)!!! וזה אחרי שלקחנו אותה במכרז של אולסייל במחיר אטרקטיבי. להערכתו עפ"י סקר שביצענו המכונה עולה בחנויות בערך 2000-2500 ש"ח. אני מאוד מרוצה ממנה ומקווה שתעבוד ככה לאורך זמן. בכל מקרה יש אחריות על חלק מהדברים ל- 3 שנים ועל חלפים ל- 5 שנים (או אולי הפוך???) מה שלא תבחרי לעשות - מומלץ לבצע סקר שוק בין כמה חנויות כשאני ממליצה גם לגשת לרשתות שיווק גדולות אבל גם לברר בחנויות קטנות יותר. יש רשת חנויות של אבי סופר שהיא זולה מאוד ושווה בדיקה. אחרי כל הבדיקות נכנסים לאינטרנט ובודקים כמה המכרזים הספציפיים של המכונה שרוצים אטרקטיביים ופועלים בהתאם. מקווה שנתתי לך את כל הפרטים - המון בהצלחה!!

אוסנת123

New member
נזכרתי בעוד משהו...

חשוב לבדוק שהמכונה מכילה פונקציה של חצי מכונה - זה מתגלה כפונקציה מאוד חשובה במיוחד כשמכבסים רק עבור 2 אנשים ולא תמיד מצליחים למלא מכונה של צבעים מתאימים...

נופר30

New member
מכונת כביסה

הכל תלוי בתקציב הכי חשוב זה לבדוק שיש לך אפשרות לחצי כמות וביטול סחיטה ( אם את יכולה לבדוק שיש אפשרות לקבוע גם את הסיבובים עוד יותר טוב ) כמו כן גם אפשרות לכבס צמר ותוכנית ללבן ותוכנית לצבעוני ( אומנם על כל מכונה רשום שיש איזה 10 תוכניות אבל אם תקראי טוב טוב זה בסך הכל 3 אם חלוקה של אפשרות להתחיל כל אחת ממקום אחר ) מנגנון נגד הצפה זה טוב וגם נעילה של הדלת שילדים לא יפתחו לך לפני שמסתיים ושיהיה קל לפתוח ולסגור את המסנן ( כי אחרת זה ממש קשה כל פעם לנקות אותו ) כל שאר הדברים זה כבר עניינים של מה בכך ( גשם מלמעלה גשם מלמטה יבלבלו אותך עוד המון עם זה ) אני מעדיפה מכונה עם פתח קידמי ( גם כי אפשר לשים את המייבש מעל אם אין מקום וגם כי להתחיל לנבור פנימה להוצאת הכביסה לא ממש בראש שלי ובמיוחד לא בהריון ) וחלום חיי זאת מכונה עם השהייה ( מכניסים את הכביסה בבוקר למכונה קובעים לה שעת התחלה בואי נגיד שעה וחצי לפני שאת מגיעה הבייתה וכשאת מגיעה הבייתה הכביסה מוכנה ואת ישר תולה לא צריך להתחיל לעבוד זהו אני חושבת אני בטוחה שיהיו פה עוד הצעות למינהן

מאז

New member
תודה רבה! ואחרי כל זה

יש לך המלצות גם למכונה ספציפית שעושה את כל הפלאות האלו? (התקציב שלנו לא ברור לי עדיין. זו אמורה להיות מתנה של דודים אז הוא כנראה לא פצפון, אבל אין לי מושג כמה מכונות כאלה אמורות לעלות).

kisses

New member
לי יש את מכונת הכביסה של HOTPOINT

לדעתי היא מעולה יש לה פונקציות של כביסה ידנית, משי, צמר, כותנה, הרתחה ..... מאוד ממולץ עוד מכונה ממולצת היא של BUSH כמובן

נופר30

New member
מכונות כביסה עולות

בין 2500 ש"ח ועד 7000 הכל תלוי בחברה אם היה לי תקציב של 7000 ש"ח הייתי קונה מילה אבל אין לי וגם לא היה לי תקציב של 4000 לקנות את זאת עם החיישן זמן שלי עלתה 2600 ש"ח לפני שנתיים וחצי ( של סמסונג אם אני לא טועה אבל אני אבדוק בבית ) והיא עובדת נהדר מנקה מעולה ולא קורעת את הבגדים ( כמו הקונסטרוקטה שהייתה לי שעלתה 4000 ש"ח ) שוב אם יש תקציב לא קטן הייתי הולכת על בוש או AEG או מילה אם אין אז קריסטל , סמסונג , וכו´ יהיו גם טוב יש בשוק המון המון המון סוגי מכונות כביסה ( גם פשוטות יותר שעולות 1800 ש"ח אבל לא הייתי מתקרבת אלהין ) ווירפול שמעתי שהם לא משהו אבל אין לי נסיון איתם זהו אני חושבת ואם את מחליטה ללכת על בוש או קונסטורוקטה יש את המקום שבו קניתי מדיח שהמחירים שם הם בלפחות 1000 ש"ח פחות מהחנויות ( זה מוצרים שנדפקו להם המארזים בהובלה ואין אפשרות למכור אותם כחדשים ) אני מרוצה משם מאוד

תוכי

New member
לי יש מכונת כביסה

בלומברג עם פתח תחתון (קריסטל) ועלתה לי 5000 ש"ח לפני שנתיים בערב

נופר30

New member
וואו זה המון

אבל אל תשכחי שמאז ירדו המיסים על מוצרי החשמל ועד כמה שאני יודעת קריסטל היא בסביבות 3000-3500 ש"ח אבל אולי אני טועה לא קניתי כבר שנתיים וחצי מכונת כביסה

danonit

New member
עוד משהו...

מאוד חשוב לשאול כמה זמן לוקח למכונה לעשות את הכביסה. אנחנו קנינו מכונה יחסית זולה ואנחנו ממש מתבאסים כי לוקח לה כמעט שעתיים למכונה!

fila

New member
........

אנחנו קנינו בעקבות כמה המלצות של חברות שלי ווירפול עם פתח קדמי, ואני בטח לא מקצוענית להגיד אם היא ממש טובה, אבל אני מכבסת איתה כבר יותר משנה ונוח לי וטוב לי, אין לי טענות והיא בכלל לא יקרה. קנינו במחסני חשמל ב"ביג" קירית אתא. לגבי מזרון אני גם ממליצה לעשות סקר , גם של מחירים וגם כדי להתרשם מקושי/רכות המזרון ובכלל, יש מבחר כ"כ גדול של מיזרונים כשהפערים במחירים ממש משמעותיים. אנחנו קנינו בקיבוץ כברי (אם זה לא רחוק לך מידי, יש כמעט כל שבת בזאר מזרונים מצעים וכיו"ב והמבחר גדול.....)

נופר30

New member
FILA

לא התכוונתי להגיד שהם לא שווירפול לא טובים ( לדעתי ווירפול הם חברה טובה הרי הם גרמנים לא ?) אני רק אומרת ממה ששמעתי לדוגמא אני לעולם לא ימליץ על קונסטרוקטה ( למרות שהרבה כן ) כי היה לי איתה ניסיון לא טוב בכלל ולכן אני אומרת שאמרו אבל זה לא מחייב

fila

New member
לא חשבתי שהתכוונת לזה../images/Emo13.gif

פשוט כתבתי שאני אישית לא מספיק "מומחית" בתחום כדי להגיד אם זו חברה טובה או לא, פשוטקניתי אותה כי חברות המליצו והמחיר נוח מאוד ובסדר לי אני לא צריכה יותר מזה כרגע
בקיצור, לא נעלבתי או משהו כזה

אתי@

New member
גם לנו יש ווירפול ועד היום

טפו טפו טפו
אנחנו מרוצים. לגבי ההערה בעניין זמן הכביסה, אז גם אצלנו כביסה מלאה (תוכנית של כותנה) לוקחת המון זמן וזה מעצבן, אבל לא משהו שאי אפשר להתפשר עליו. ובכלל לגבי בחירה של מכונות כביסה: מניסיון של ההורים שלי ושל רונן, המכונות היקרות לאו דווקא יותר טובות. לאמא שלי היתה מכונה שעלתה 5000 ש"ח והתקלקלה לראשונה אחרי 10 חודשים, ואחרי שנתיים כבר היו חייבים להחליף אותה. אחריה היא קנתה מכונה ב-2500 ש"ח שבנתיים מחזיקה מעמד בלי תקלות כהר 3 שנים. לאמא של רונן יש מכונה גרמנית יקרה שמרוב שכלולים אי אפשר פשוט לכבס בה, הכל מסובך שם מידי. ובנוסף, יש בה כל מיני שטויות כמו שאי אפשר לא לסחוט וכו´. בקיצור - כדאי ללכת על משהו שלחברים/משפחה יש ניסיון טוב איתו, ולאו דווקא יקר מיד. מה כ´פת לך
ב"עודף" תוכלי לקנות מייבש כביסה

אוסנת123

New member
פתח עליון

מתאים רק למי שלא מתכנן לשים אח"כ את המייבש על המכונת כביסה... חשוב לשים לב לזה - אם אין מקום במרפסת שירות או איפה ששמים את המכונת כביסה אז פתח קדמי עדיף כי זה מפנה את כל הנפח שמעל המכונה לדברים אחרים (מייבש, ארון או כל דבר אחר)

למעלה