שלום לכולם... (מחכה לתגובות)

nuka

New member
שלום לכולם... (מחכה לתגובות) ../images/Emo124.gif

היי, אני NUKA ואני צמחונית כבר 7 שנים אני חושבת... בכל מקרה קראתי פה כמה סיפורים ואני לא ממש מבינה כמה מכם שהחליטו להיות צמחונים. למה בעצם החלטתי שאני צמחונית?!... מאז ומתמיד לא הייתי מעריצה גדולה של בשר, ועם השנים- אין לי מושג למה אבל נגעלתי מבשר/דגים והייתי "מכורה" לנקניקיות... יום אחד אבא שלי אמר לי שזה לא בריא לאכול נקניקיות וזה עשוי מכל השאריות... לא יודעת מה הוא קישקש לי- ואז התחלתי להיגעל מהן ככה פתאום. ומאז לא נגעתי יותר בבשר. והכי מצחיק זה שכל השנים היו גאים באחותי הקטנה שהיא מעריצה מושבעת של כל מה שהיה חי ונושם והיום הם אומרים לה: קחי דוגמא מאחותך הגדולה- זה בריא יותר ככה... שיהיה! אבל הכי-הכי מעצבן אותי כשהמשפחה ובכלל אנשים שאני מספרת להם שאני צמחונית אומרים לי: מה באמת?: אז מה את אוכלת? את לא אוכלת אפילו דגים? אבל דגים זה לא בשר! אוי ואבוי אז מה את אוכלת? חוזרים ושואלים את אותן שאלות ... זה ממש מצחיק- אני בטוחה ששאלו אתכם את זה, כל אלו שחושבים שחוץ מבשר אין מה לאכול! אני לא אוכלת בשר כי אני יודעת שזה היה חי פעם- וזה מגעיל אותי בעיקר כי אני אוהבת חיות ו... בכלל זה מגעיל אותי, אבל מה התירוץ שלכם? כי כשאני קוראת פה: מסכנות החיות, ואלה שלא אוכלים את החלב כי זה בא מהפרה והביצה כי היא באה מהתחת של התרנגול: זאת ממש הגזמה! חברה שלי אמרה לי שהיא דוגלת בתאוריה של שרשרת המזון! והיא דווקא צודקת, ולכן כל אחד והבחירה שלו ואני עונה לאחת ששאלה האם יש להניע בני נוער להפוך לצמחוניים וטבעוניים ובכך לעזור לחיות המסכנות?! אז זהו, שלא!!! יש באמת גבול, זה כמו שאומרים על הדוסים שהם מנסים להניע אנשים לחזור בתשובה, אז אנשים: בלי הסטה- שכל אחד יעשה מה שהוא מרגיש. בכל מקרה, מקווה להתקבל כאן בברכה- כי הפורום ניראה לי מעניין ביותר ביי NUKA

sidny presckot

New member
תגובה..

אני לא אוכלת ביצים וחלב בגלל שהפרה והתרנגולת נורא סובלת בשביל לייצר אותם (לפרה למשל מזריקים כל מיני חומרים בשביל שכמות החלב שלה תהיה בהרבה יותר גדולה ממה שהיא אמורה להיות והפרה סובלת מזה. ובכלל החלב מיועד לעגלונים המסכנים שגם סובלים ולא לנו. לגבי התרנגולת, שמעת פעם על לולי סוללה? שמעת פעם באלו תנאים התרנגולות חיות? את יודעת כמה סבל הן עוברות?). אז בבקשה אל תגידי שלהיות טבעוני זה הגזמה! ומה הקטע של שרשרת המזון? מה הקשר? ישנן השערות שהאדם בכלל לא אמור לאכול בשר (למשל הזמן שלוקח לאדם לעכל בשר רב יותר מהזמן שלוקח לטורף לעכל, או מבנה הלסת\שיניים של האדם לעומת המבנה של הלסת\שיניים של טורפים ), חלב (תראי לי יצור חי אחד ששותה חלב בבגרותו) וכו´. ועוד משהו:לדעתי יש הבדל לא קטן בין אנשים דתיים\ דוסים\ חרדים או מי שהם לא יהיו שמנסים להניע אנשים אחרים לחזור בתשובה ובין אנשים שמנסים להניע אנשים אחרים להפוך לצמחונים. הדוסים מנסים רק לגרום לאנשים לשנות את אורך חייהם, אך לגבי אלו שמנסים להניע אחרים לצמחונות-הם רוצים לגרום לאנשים להפסיק לאכול את בשרם של יצורים חיים שסבלו ובסופו של דבר נרצחו.יש הבדל בין הצלת חיים לבין שינוי אורח חיים. אז אני חושבת שההשוואה הזו לא ממש מתאימה...

nuka

New member
מה זה??! ../images/Emo88.gif

את לא אוכלת את החלב והביצים כי החיות נורא סובלות ?! מה הבולשיט הזה, מילא לא טעים לך, מילא כי את לא מסוגלת לכול אותן, אבל מה זה יעזור לך להתחשב בסבלם ולא לאכול את זה? חוץ מלפגוע בעצמך בהתפחתות הגדילה ובמקום לגדול ולהתחזק לבלוע כדורים ועוד ויטמינים, זה מוגזם! מאוד! אבל שיהיה עסק שלך... אבל מה את כן אוכלת חוץ מירקות ופחמימות?!... וכן, אני יודעת כמה הן סובלות, ותאמיני לי שכואב לי בידיוק כמוך, וגם אני חושבת שצריכים לעשות משהו לגבי זה במדינה אבל רק בגלל שאת מרחמת עליהם ואת מחליטה יום בהיר אחד להקים עצומה(מצב היפותטי כמובן) זה לא מה שיגרום למיליוני תושבים במדינה ובעולם לשנות את מנהגיהם! ועוד משהו: ממש אבל ממששש אין הבדל בין החרדים שמנסים לעורר כפייה דתית לבין צמחונים/טבעונים שרוצים לעודד אחרים לנהוג כמוהם. אם אמרת שהחרדים רק מנסים לגרום לאנשים לשנות את אורח חייהם, את צריכה להיות מספיק חכמה לדעת שזה בדיוק אותו הדבר- לגרום לאנשים לשנות את אורח חייהם להפסיק לאכול חיות. גם אני חושבת שזה נורא לגרום לחיות לסבול ולרצוח אותם, בוודאי שזה נורא, ובגלל זה הפסקתי לאכול את הבשר, כי זה דוחה אותי לאכול משהו שפעם היה חי, אבל כל אחד לעצמו, מה-זה לגרום לאחרים להיות צמחוניים כמונו למה מה קרה? את חושבת שככה תצילי את החיים של החיות האומללות? אז קודם כל ממש לא, ושנית, אז מה זה יעשה אותך אדם טוב יותר? מחיאות כפיים! גם החרדים חושבים שלהחזיר אחרים בתשובה זה להציל חיים! כל אדם פה במדינה חושב שמה שהוא דוגל בו- ככה כולם צריכים, אז זהו שממש לא, לכל דבר יש 2 צדדים, ואפילו שאני צמחונית ואני איתך בקטע של החיות שסובלות וכו´... יש גבול! אז די...

actiVEgan

New member
די שטחי הייתי אומר...

על מה בדיוק את מבססת את הדברים שלך. בטח לא על ידע. מוזר לי שצמחונית חושבת שלא לאכול הפרשות וסת של תרנגולת זה מעשה קיצוני. פגיעה בהתפתחות? כדורים וויטמינים? מומחית גדולה בתזונה. מעניין שלא נגעתי בחיים שלי בויטמינים, אין לי מחסור של שום דבר ואני 10 שנים צמחוני ושנתיים טבעוני. כמו שאת בחרת לא לאכול חיות מתות, אנחנו בחרנו לא לממן תעשיות שכולאות תרנגולות בכלובים של 20X20 ס"מ למשך שנתיים ללא יכולת תזוזה, שזורקות כל יום 15000 אפרוחים לפח בגלל שלא רווחי לגדל אותם, שמסרסות פרים בלי הרדמה, שכולאות עגלים ביום הוולדם בתאים קטנטנים כדי שהשרירים שלהם יתנוונו. קוראים לזה מצפון. קוראים לזה מוסר. אבל בטח לא קיצוני. יש הבדל בין אמונה לבין מעשים. אין לי בעיה עם אמונה של כל אדם באשר היא. כשאדם "בוחר" לפגוע בעצמו ב4000 בע"ח במהלך חייו, כשיש לו אפשרות לא לעשות זאת ע"י שינויים מאוד קלים בחיים שלו, אז הוא בנאדם אכזר וחסר כל מוסר. ומה אם האמונה שלי היא לאנוס? מה אם האמונה שלי היא שצריך להשמיד את כל אלה בגובה 173 עם שיער חום ועיניים ירוקות? לשחורים בארה"ב פעם לא התייחסו כבני-אדם, ולא היו להם זכויות. הם היו במצב של בעלי-חיים היום(רק שתנאי "הגידול" שלהם היו הרבה יותר טובים). התורה של הנאצים הייתה להשמיד את היהודים, ההומואים והצוענים. זאת הייתה תורתם אומנותם. אם את היית חיה בגרמניה באותה תקופה, לא כיהודיה, אני יכול לאמר בודאות מוחלטת שהיית תומכת במפלגה הנאצית. הגיע הזמן לפתוח קצת את העיניים ולראות מה שקורה מסביבך. כל הכבוד לך שאת צמחונית. באמת. אבל לבקר טבעונים שהם קיצונים? אנשים כמונו שבאמת מאמינים במה שהם עושים, בסופו של דבר באמת משנים. ללא אנשים כמונו תעשיית פיטום עופות המים בישראל לא הייתה עומדת לצאת אל מחוץ לחוק וח"כ אברהם פורז לא היה מציע היום הצעת חוק להפסקת ההשרה הכפויה בתעשיית הביצים. אז פעם הבאה שאת אומרת משהו, תבדקי אם את באמת יודעת על מה את מדברת. תודה ושלום.

קיז

New member
באמת יש הבדל?

ויכוח האם האדם הוא אוכל בשר מיסודו או לא כבר היה כאן, והביאו טענות לכאן ולכאן, אך זה לא אמור לשנות כ"כ על משהו שהוא בוחר להיות צמחוני. לכן גם הטיעון שלך על שתיית חלב אינו תקף, כי גם אין אף בעל חיים שמבשל את האוכל שלו, ואף בע"ח לא בנה עדיין חווה בה הוא מגדל את המזון שלו. יש צמחוניים שאומרים שאכילת בשר היא רצח, וצריך להפסיק לגמרי כול צורה של ניצול של בע"ח. זה מכניס אותם לקטגוריה אחת עם מתנגדי ההפלות שחושבים שזה רצח, ומענישים בהתאם את ה"רוצחים". הגישה של נוקה היא של איש איש באמונתו. זו דרך ששונה מדרך של כפייה. את אומרת שאת רוצה להציל חיים, אבל כך גם יטען איש דתי, שיתלונן שהחילוניים מעקבים את ביאת המשיח. אז מי פה הכופה?

למעלה