שלום לכולם,מילואים

sam2012

New member
שלום לכולם,מילואים

מה ניתן לעשות במידה וחייל מילואים עבר את גיל 40
קיבל תעודת פטור משירות ביטחון ובמשרד הקישור לא יודעים מדוע לא נגרעתי ממצבת כ"א וממשיכים להטריד אותי.
הם טוענים שייתכן וקיימת החרגת מקצוע מה עושים??

עד כמה שאני יודעת

הפטור הוא שנתי- כלומר עד סוף השנה הנוכחית החייל זמין קריאה.

אבל- לא בהכרח כל מילואימניק שעבר את גיל ה-40 זכאי לפטור. זה תלוי במקצוע שלו ויכול להיות שהוא בעל מקצוע נדרש ולכן גיל הפטור נדחה.

אם קיבל החייל תעודת פטור- יפנה נא למי ששלח לו את הפטור ויוודא שהוא אכן מוזן כבעל פטור.

אבל תיכף יגיעו גורמי השלישות ויתנו לך הסבר מפורט יותר

בהצלחה

sam2012

New member
עבר תאריך הפטור

היי
מכיוון שגם שעברתי את גיל 41 הפטור שקיבלתי הוא תעודה רשמית של הצבא.
עפ"י הרשימה שמופיעה באתר קמל"ר אינני רואה שמקצועי מופיע ברשימה הנ"ל כמקצוע חריג.

אושי231

New member
היי

ראשית, ראה בטבלה הבאה את המקצועות החריגים, אם אתה בעל מקצוע כזה- סביר להניח שלכן לא התממש הפטור: http://www.aka.idf.il/portalMiluim/templates/inner.asp?catId=57172&docId=57704

רק מה, נראה לי מוזר שכבר קיבלת תעודת פטור. אם היה לך מקצוע חריג אני מניחה שלא היית מקבל את התעודה.

ההצעה שלי אליך שתדבר עם קצינת הקישור ישירות (רק עם הקצינה, לא עם המש"קים) ותבקש ממנה לבדוק את הנושא. יכול להיות שהייתה תקלה בגזירה של הפרטים שלך למערכת ויכולה להיות בעיה אחרת טכנית או עניין אחר.

אם אתה לא מקבל מהקצינה תשובה שמספקת אותך, באפשרותך לפנות לקפ"צ שיבדקו את הפרטים שלך באופן אישי פרטני.

רק שים
שאם אתה מזומן למילואים או מתבקש לעדכן פרטים- חובה עליך לעשות כן עד אשר הסטטוס שלך יובהר באופן חד משמעי (אני מניחה עניין של כמה ימים)

נשמח לקרוא עדכון, בהצלחה!

sam2012

New member
תודה אבל..

תודה על התשובה,
התעודה הוצאה לפני מס' חודשים וכל זאת לאחר לאחר שהובטח לי שבגיל 40 אקבל פטור,ואכן הפטור התקבל לאחר שמלאו לי 41 כך שגם במהלך גיל 40 עדיין נחשבתי לחייל מילואים לכל דבר ועניין.
מכיוון שאני לא רואה את המקצוע שלי ברשימה שלהלן( האם היא הכי עדכנית?) וברשותי תעודת פטור רשמית של הצבא ומכתב תודה והודעה של קצינת הקישור שאינני נמנה
עוד עם מערך המילואים האם עדיין אני חייב לשתף פעולה למרות שהתאזרחתי??
האם פנייה לנציב קבילות יכולה לעזור??

אושי231

New member
למיטב ידיעתי זו הרשימה העדכנית

היא לקוחה מפורטל המילואים.

עכשיו ראה, אתה כרגע נמצא בסטטוס לא ידוע. לנציבות הקבילות תמיד אפשר לפנות.
אבל למה לא לפנות לקצינת הקישור שלך כפי שפירטתי ולברר איתה?
אני לא יודעת מה הסטטוס שלך ואם הייתי אומרת לך עכשיו לא לשתף פעולה ואז היית נפגע מזה?
אתה מבין הרי שישנם דברים שאי אפשר לדעת דרך פורום באינטרנט.

תן לקצינת הקישור שלך הזדמנות לבדוק את העניין. אם לא תקבל תשובה תפנה לק"צ שיעשו בדיקה פרטנית ואם תראה שנפגעת מטיפול קצינת הקישור תוכל לקבול.

Captain Wraith

New member
לעיתים קורות טעויות בדברים האלה..

וגם אם הוצאת לפטור, טכנית, ניתן להחזירך בשירות בצו פוקד מתאים.

במקרה זה, רק קבילה תוכל לתת לך תשובה ודאית על הסטאטוס שלך..
לאחר שהמשפטנים של נקח"ל ייבדקו את חוקיות הוצאתך לפטור.

sam2012

New member
פטור רשמי

האם לעצם העניין שאני מחזיק ברשותי תעודת פטור רשמית של הצבא +מכתב על הודעת סיום שירותי במילואים
שנשלח ע״י קצינת הקישור אלי אינה נזקפת לזכותי בכלל??
האם במידה ויאמר לי שבוצעה ״טעות״ לפני קרוב לשנה ניתן כך לעבור לסדר היום ולשנות את ההחלטה??

Captain Wraith

New member
נזקפת..

אך כאמור אם הצבא ממש יתעקש, ואתה אכן אמור לשרת במילואים עד גיל 49.
יכול פוקד בצו מתאים להחזירך מ'פטור' למערך המילואים...

לכן, טכנית, לצבא גם לא תהייה בעיה אם קיבלת בפועל פטור... בשורה התחתונה, מסופקני שהצבא יפעל בדרך זו.

sam2012

New member
פתרון התסבוכת

שלום,
ראשית תודה על התגובות וההסברים.
האם עלי לגשת לקצין העיר עם תעודת הפטור ולבקש מימנו שידאג שלא יציקו לי ויעדכנו ברשומות שאני פטור או שרק פנייה לנציב קבילות יכולה לשים סוף לסאגה?
האם כדאי לשכור עו"ד לטיפול מול רשויות הצבא?

אני באמת לא מצליחה להבין את הצורך לזרוק כסף..

אם יש לך כסף מיותר- עדיף שתתרום אותו לסיוע לניצולי שואה, לפני שאתה מוציא אותו על עורך דין.

עוד לא פנית לנציב קבילות או לקפ"צ- עוד לא קיבלת שום תשובה- אז למה אתה צריך עורך דין? האם שוחחת עם קצינת הקישור?

האם קיבלת צו מילואים מאז שקיבלת את תעודת הפטור?, לפני מה שהבנתי מכתיבתך כאן -התשובה היא שלילית ו"ההטרדה" ממשרד הקישור כרוכה בעיקר בעדכון נתונים. אז תעדכן את הנתונים ואולי, אם תהיה זכאי למענק של שנה הבאה, הוא יגיע לחשבון הבנק הנכון.

ושוב- אם יש לך כסף מיותר לזרוק על משהו- אני בעד לזרוק אותו בחשבון בנק של ניצלוי השואה.

אושי231

New member
ידידי, אתה שב ומתעקש לצאת "צודק"

במקום לצאת חכם.
לפני שאתה הופך את העולם, לוקח עו"ד, פונה לקצין העיר וכו'- דבר עם קצינת הקישור. יכול להיות ששיחה פשוטה איתה (כמו שכתבתי בהודעתי הראשונה) תפתור לך את הבעיה.
רק אם לא- תתחיל לפנות (בסדר הבא) לקפ"צ, נקח"ל.

ממש מיותר לקחת עו"ד לפני שביצעת את השלבים האחרים.

Captain Wraith

New member
אתה קראת את מה שכתבתי...?

הסברתי לך שלצבא יש דרך חוקית - כתוב שחור על גבי לבן בחוק שירות הביטחון - להחזיר אותך לשירות בצו פוקד, גם אם אכן יצאת לפטור משירות צבאי.

אז, נניח והצבא באמת יחליט להפעיל את הצו המדובר במקרה שלך.. איך עו"ד יעזור לך? עו"ד הוא מעל חוקי המדינה?

עו"ד לא יעזור לך בשום מקרה בסיטואציה הזאת.
תפנה לקצינת הקישור ותסדיר את העניינים.. דווקא פניה לקצינת הקישור יכולה לסדר הכל כי בדרך הזאת לא יהיה מעורב אף משפטן שפתאום יעלה על זה שחוק שירות הביטחון מאפשר לכפות עליך להמשיך לשרת.
בעיה מהסוג הזה כדאי להשאיר כמה שיותר מחוץ לעיניהם של עורכי דין למינהם.

כמה דברים

ראשית הפטור מתחיל ביומך האחרון בגיל 40. כך שיכול להיות שבשנה קלנדרית גם עשית מילואים וגם חגגת 41.

לגבי עדכניות הרשימה- הרשימה הזו מתעדכנת כל הזמן. עד לפני חצי שנה גם המקצוע שלי היה רשום בה וכעת הוא לא. יחד עם זאת- מרגע שיצאת לפטור אי אפשר לחייב אותך לבוא למילואים- אלא רק בהתנדבות.

אם תקבל צו מילואים ולא יופיעו בו סעיפי חריגה- הרי שהוא תקף ועליך להתייצב אליו.

לפני נקח"ל- תפנה לקפ"ץ. הרי אינך קובל על כך שלא קיבלת את הפטור, אתה רוצה להתלונן על כך ששרשרת המידע אינה עובדת כראוי בצה"ל. כתוב מכתב מסודר לקפ"ץ (אפשר גם דרך קישור באתר שלהם) והמתן בסבלנות לתשובה- תשובה יכולה להגיע בין מיד לעד 4 חודשים בערך.

אבל לפני קפ"ץ ונקח"ל- תדבר עם קצינת הקישור (לא עם המש"קית שלה!) ותבקש שתסדיר את העניין.

בהצלחה

guya72

New member
רשימת המקצועות

איננה עדכנית. כמדומני שזאת הרשימה הראשונה שאושרה.
בהמשך אושרו (לפחות) עוד 2 רשימות של מקצועות שמזכים את בעליהם בהמשך שירות מילואים מעבר לגיל 40

sam2012

New member
רשימת מקצועות

היכן ניתן לאתר רשימת מקצועות המחייבים ביצוע ימי מילואים מעבר לגיל 40?

guya72

New member
רשימה

ניתן לחפש באתר של הכנסת, כמדומני בפרוטוקולים של ועדת חוץ ובטחון (ויש להם הרבה פרוטוקולים..).
ידוע לי שיש לפחות עוד 2 רשימות עם מקצועות ש"זכו" בדחיית גיל הפטור.

guya72

New member
זאת רשימה חלקית

ידוע לי שיש לפחות 3 רשימות (כל פעם מוסיפים מקצועות צבאיים לרשימה).
באתר של קמל"ר זאת הרשימה המקורית (מספר 1).
זאת רשימה מספר 2 (מתווספת למספר 1).
ויש לפחות עוד רשימה אחת (מספר 3).

למעלה