שלום לכולם, מישהו יכול/ה לעזור לי?

Zvika Shomri

New member
שלום לכולם, מישהו יכול/ה לעזור לי?

שלום לכולם, שמי צביקה שומרי בן 27 תלמיד שנה א' במכללת וינגייט. אני לומד לתואר ראשון בחנ"ג ובמסגרת מקצוע התעמלות מכשירים אני נדרש לבצע עבודה עיונית בנושא "פיתוח שיווי משקל כהכנה לביצוע מיומנויות על הספסל- מאוזן על הספסל". כאמור מיומנות זו יחסית מורכבת ואין עליה כמעט בכלל חומר אינטרנטי, ספרותי. במסגרת העבודה- אני נדרש לנתח את המיומנות ע"י: א. איור/צילום של המיומנות. ב. תיאור שלבי הביצוע של המיומנות. ג. שגיאות אופייניות בביצוע המיומנות. ד. דרכי תיקון לשגיאות. 2. הכנת משימות חימום ספציפיות למיומנות, והכנת משימות ללימוד המיומנות. 3. התייחסות לבעיות ארגוניות ובטיחותיות הצפויות בעת לימוד המיומנות. אני אשמח והודה עם תוכלו לעזור לי בביצוע עבודה ע"י מתן תשובות לשאלות אלו וכן אם ידוע לכם/ן על חומר כתוב (ספרותי), אולי באינטרנט אולי בספרים או אולי אפילו מהידע האישי שלכם ע"מ שאוכל לבצע את העבודה. שוב פעם תודה בקרב לב צביקה

podko

New member
כמה שורות יותר למטה

יש תשובות יסודיות שקיבל הסטודנט ששאל לפניך

אמא לה3

New member
נכון ולא נכון

נכון הוא שכמה שורות למטה, סטודנט אחר שאל וקיבל תשובה מפורטת. לא נכון, כי יש פה שוני בין שני הדברים. האלמנט כאן הוא אמנם אותו אלמנט רק שכאן יש לנו גם את מוטיב הגובה של הספסל, מה שמשנה במקצת את ההתיחסות למאוזן. בעבודה על ספסל או קורה יש כללים מסויימים שעוזרים לנו לשמור על שיווי משקל ויציבות, אבל זה, בהמשך. וצביקה, אני חייבת להאיר על משהו (כן, להאיר ולא להעיר :) ) בתאור שלך כתבת "מיומנות זו יחסית מורכבת", וכאן אני רוצה לתקן. המאוזן אינו מיומנות מורכבת (פליק פלק כן ואפילו עמידת ידיים היא סוג של מורכבת בקטנה) מאוזן היא מיומנות פשוטה שקל מאד להשיגה. בהמשך אכתוב בצורה מפורטת יותר..כרגע אני די חייבת לסיים...

Zvika Shomri

New member
היי תודה רבה

תודה רבה, ראיתי מה שכתוב כמה שורות למטה אבל שמה הוא מדבר על מאוזן קדמי על הקרקע אני צריך פיתוח שיווי משקל כהכנה לביצוע מיומנויות על הספסל כאשר מיומנות המאוזן הקדמי יכולה להוות דוגמא. אני אשמח אם תוכלי לפרט לי יותר בנושא שכתבתי או לשלוח לי איזה המלצה על ספר או אתר שממנו אני יכול להתבססס בכל אופן תודה רבה לך על העזרה צביקה

אמא לה3

New member
אוקיי, כאן כבר הכנסת שינוי...

אם נתת את המאוזן הקידמי על הספסל רק כדוגמא, אז התשובה צריכה להיות רק דוגמאות לתרגילי הכנה לעבודה על הספסל. נועה נתנה כמה תרגילי הכנה נהדרים ואני אספר לך קצת איך אני עובדת כשאני מתחילה עבודה על הספסל. 1. התרגיל הראשון הוא קודם ללמד את הילדים שהעיניים תמיד יסתכלו לקצה הספסל (כמו שנועה ציינה, לא למטה, לא למעלה ולא קדימה), הסנטר יהיה זקוף ורק עם העיניים) 2. בשלב השני, הליכה לאורך הספסל רגילה, הליכה על קצות האצבעות, ניתורים למינהם וכו' 3. בשלב השלישי, התקדמויות שונות לאורך הספסל הצידה ואחורה 4. פסה (הרמת רגל כפופה לאזור הברך של הרגל הישרה) 5. החזקת רגל במאוזן קידמי, ובמאוזן צידי ולבסוף במאוזן אחורי. ** תקרא שוב את מה שנועה כתבה לגבי זיהוי ותיקון טעויות נפוצות במאוזן על הספסל. בהצלחה ו..ספר לנו איך היתה העבודה (ציון..נו..)

עזרה

שלום צביקה, ברוך הבא לפורום! ראשית, אשמח אם תסביר את המשפט "כאמור מיומנות זו יחסית מורכבת ואין עליה כמעט בכלל חומר אינטרנטי, ספרותי" "כאמור" - איפה זה נאמר? "מיומנות יחסית מורכבת"- יחסית למה? ומה מורכב בה? "אין עליה חומר אינטרנטי, ספרותי"- האם אתה לא מצאת חומר, או שידוע לך בוודאות שאין? אני שואלת לא כדי להוכיח או להתנצח, פשוט נורא מעניין אותי איך אנשים מהשורה, או אפילו סטודנטים לחנ"ג, תופסים את ההתעמלות. אני כתבתי "מאוזן קדמי" בגוגל וקיבלתי תוצאות שיכולות מאוד לעזור לך. אם תכתוב באנגלית front scale או front scale gymnastics תקבל יותר תוצאות. צירפתי לך איור של מאוזן. תוסיף קו למטה, זה יראה כמו מאוזן על ספסל. או שפשוט תצלם את עצמך מבצע מאוזן על ספסל. באפשרותך גם להתייחס לתשובה שניתנה לסטודנט שלפניך לגבי מאוזן רגיל על הקרקע, בתוספת כמה הבדלים: המבט במאוזן על ספסל צריך להיות מכוון לקצה הספסל. שגיאות אופייניות- אותן שגיאות, בתוספת השגיאה של מבט מופנה למטה או קדימה ולא לקצה הספסל. במשימות לימוד וחימום- בנוסף למשימות של מאוזן רגיל, אפשר לתרגל גם מאוזן לא על ספסל, או מאוזן עם מזרנים עד לגובה הספסל; אפשר להצמיד שני ספסלים זה לזה, כדי שהבסיס יהיה יותר רחב כגורם מקל; כמו-כן, לפני המאוזן יש לתרגל משימות שווי משקל אחרות ויותר קלות על ספסל- כמו מאוזן אחורי, חסידה, עמידת תמיכה ועוד. חומר כתוב יש בעיקר באנגלית, בהמון בלוגים ואתרים, תרשום front scale gymnastics בגוגל ותגלה. בספרים, יש בספרייה של וינגייט מדף שלם של ספרות עזר בהתעמלות בעברית, פלוס מדף שלם של ספרות עזר בהתעמלות באנגלית. אני ממליצה לך על הספרים באנגלית, הם הרבה יותר מורחבים, מפורטים ומעודכנים. אל תדאג מהאנגלית, אין שם הרבה מלל, הרוב זה תמונות ואיורים... בהצלחה

Zvika Shomri

New member
היי נועה

שלום נועה, ראשית תודה רבה מקרב לב על העזרה והטיפים שאת נותנת. המשפט "כאמור מיומנות זו יחסית מורכבת ואין עליה כמעט בכלל חומר אינטרנטי, ספרותי" זה נאמר על ידי אחרי שהייתי בספריה בוינגייט ולא מצאתי כמעט בכלל חומר כתוב בעברית ובאנגלית פרט לאיורים מעטים, זה הסיבה שאני מבקש עזרה מחברי הפורום בנושא אולי הם יכולים לעזור לי. שנית משמעות המשפט "מיומנות יחסית מורכבת" לא הכוונה מורכבת בביצוע אלא מורכבת מבחינת מציאת חומר ספרותי, רשמתי בגוגל (נכון בעיקר בעברית) מאוזן קדמי ולא מצאתי כלום מלבד תמונה בודדת או תרגילים שקשורים במיומנות אבל לא מסבירים אותה. אני צריך ספציפית חומר על מאוזן קדמי על הספסל בדגש על שיווי המשקל לביצוע שאר המיומנויות. אני אציץ בלינקים שנתת לי, זה בטוח יעזור . בכל אופן אני מאוד מודה לך.

שווי משקל זה משהו אחר

לגבי הספרייה בוינגייט: נסה במדפים HF-005 = ספרים על התעמלות בעברית ו- F-005 = ספרים על התעמלות באנגלית. יש איזור של מספר מדפים עם ספרים רבים, לא רק איורים. לגבי שיווי משקל, אז בהתאם לשאלותיך ההתייחסות הייתה בעיקר למאוזן. לפיתוח שווי משקל יש הרבה דרכים ועקרונות רבים. תהיה יותר ספציפי

למעלה