שלום לכולם! מישהו יכול להגיד לי?

שלום לכולם! מישהו יכול להגיד לי?

היי! האמת?! כבר די נמאס לי "להיות לבד" ונורא מתחשק לי שיהיה לי פרטנר לחיים - לא שאני חושבת שאם יהיה לי אני אהיה בהכרח יותר מאושרת - אני מאושרת גם ככה והכל בסדר, ובכל זאת ...אני רוצה חבר! והייתי רוצה להכיר מישהו משכיל, מענין, אוהב רציני מצחיק ולא יורם! והכי חשוב - מישהו שקרא את שיחות עם אלוהים או שמוכן להפתח לספרים/אורח חיים הזה. כולם אומרים לי תכנסי לאינטרנט תכנסי לאינטרנט!!!! אז הנה עשיתי זאת ובאמת שאם כבר להכיר אז אני רוצה שזה יהיה מישהו רוחני לא "רוחי"! תודה רבה על כל רעיון! שנטי.

לקשמי

New member
אורח חיים ברוח "שיחות עם אלוהים"?

האמת אני לא כל כך בטוחה שהבנתי למה הכוונה באורח חיים ברוח הספרים הנ"ל. לפי מה שהבנתי מהספרים אין "מותר" ו"אסור", אין "נכון" ו"לא נכון" כך שבעצם כל אורח חיים הוא על פי הספר הנ"ל, כי הרי בסופו של דבר אורח חיים הוא רצף של בחירות שאנחנו עושים בכל רגע ורגע. אני טועה?

אורח חיים

וואו איזה יפה זה באהבת חינם!!! את צודקת. התכוונתי שהחיים שלי הם לא לאכול לעבוד וללכת לישון אלא להיות מודעת ממש בכל רגע ורגע (ברור שאני עדיין לא מצליחה בזה) לפעולות שלי יהיו אשר יהיו.

bios

New member
אני מבין את זה אחרת

הטענה בספר היא שאמנם אין "נכון" ו"לא נכון" או "מותר" ו"אסור" אבסולוטיים, אבל אפשר להתייחס לדברים כ"נכונים" או ב"לא נכונים", לפי התשובה לשאלה אם הם מובילים אותנו כפרטים או כקבוצה לחזון שהגדרנו שאנו רוצים להגשים. לדוגמא: אי-אפשר להגיד שזה רע באופן אבסולוטי להגביל את בן-הזוג שלך כדי שיעשה את מה שגורם לך אושר במקום את מה שהוא רוצה לעשות, וזה לא יביא לך עונש בעולם הזה ובעולם הבא. אבל: אם את רוצה להיות הוויה מפותחת, ולחוות עצמך כאהבה ללא תנאים, זה לא יקדם אותך למטרה הזאת. כלומר - אנחנו אלה שמגדירים לעצמנו את המטרות ("הגרסה הנעלה ביותר של החזון הגדול ביותר שהיה לנו אי-פעם לגבי עצמנו"), ובהתאם אנחנו יכולים להתייחס לדברים כ"נכונים" או "לא נכונים" ע"פ השאלה אם הם מובילים אותנו למטרות אלה.

bios

New member
רעיונות

קודם כל ברוכה הבאה! יש לנו פורום קטן ונחמד, אבל האמת שאין בו כל כך הרבה חברים קבועים, כך שאני לא יודע אם דווקא כאן תמצאי חבר. אם את רוצה למצוא חבר עם מודעות, אולי תוכלי להכיר אותו בסדנאות שעוסקות בנושאים האלה (מדי פעם מתפרסמים כאן דברים בסגנון). או ש את יכולה לפרסם מודעה באתר הכרויות "רגיל", ולציין שם את העניין שלך בנושאים רוחניים. או ש דרך נוספת להסתכל על העניינים היא שיכול להיות שפחות חשוב שהאדם כבר מכיר את "שיחות עם אלוהים" וספרים דומים, אלא חשוב יותר שהוא חי על פי עקרונות הדומים לעקרונות שמזכירים שם (בעיקר לגבי אהבה), ובאופן כללי פתוח לרעיונות חדשים. אולי תוכלי "להכניס" אותו לעניינים, ואולי זה בעצם מספיק בפני עצמו בשביל שיהיה לכם עניין משותף. המון הצלחה, אחדות ואהבה!

רעיונות!

תודה רבה לך, אני מתארת לעצמי שאתה הוא מנהל הפורום! כל מה שאמרת נכון ואני עצמי חשבתי את כל הדברים האלה. אפילו, לפני כשבוע פרסמת מודעה באתר הרגיל קרי קופידון שזה כמו השני וגם באיזה אתר אחר. פנו אליי כמה וכמה אנשים ומה אני אגיד לך, הבנתי שזה לא הכיוון! לא זו בלבד שהם לא ענו אל אף קריטריון אלא שנראה לי שהרוחניות היא ממש מהם והלאה, וליתר דיוק ההמודעות העצמית. אני כבר המון שנים בענינינים האלה והרבה שנים עובדת על עצמי - סדנאות ובעיקר ספרים והכי הרבה עבודה עצמית: אין טעם ללמוד כלים אם לא משתמשים בהם. זו עבודה קשה אך אני מאוד מרוצה מהתוצאות ומהשינויים שאני מצליחה לעשות בהתנהגות שלי. אגב זה לקח לי איזה 15 שנה! וכמובן שיש לי ודאי עוד עבודה אבל בגדול אני הייתי מוכנה לחיות עם מישהי כמוני. אני גם נראית מצויין - לכל הדעות, אני אומרת זאת בענוה ורק מתכוונת להגיד שאין לי בעיה של מראה, ההיפך הוא הנכון! היום חשבתי לעצמי שאלך לפסטיבל הסגול! אף פעם לא הייתי. מה אתה אומר? מכיר? יודע? ובינתיים שוב תודה. דבריך אישררו לי שאני בדרך הנכונה! ואגב, גם בלי חבר אני מאושרת - להיות מאושרת זה הלא המוטו שלי (עבודה לא קלה אגב! אך אפשרית ומשתלמת) ובכל זאת, בא לי ככה על האנרגיה הזו של ביחד עכשיו. חבל שאין יותר אנשים בפורום הקטן הזה באמת? יש אולי דך לשנות את זה... תודה ולילה!

bios

New member
דווקא לא...

אני דווקא לא מנהל הפורום - הניקים של מנהלי פורומים כתובים בכחול. מנהלות הפורום לא כל כך פעילות בו בזמן האחרון. כשיש כל כך מעט פעילות בפורום, קל לבלוט, כל שלא פלא שהתבלבלת. אני ב"קטע" של רוחניות הרבה פחות זמן ממך (שנה-שנתיים) - אחי הקטן התעניין בזה לפניי, והוא הכניס אותי לתחום. אצלי זה עדיין לא חולל שינויים דרסטיים במיוחד בהתנהגות, כי חייתי על פי חלק גדול מהעקרונות גם בלי לקרוא את הספרים, אבל זה שינה באופן מהותי את ההשקפה שלי על החיים, ובהתאם גם הגביר את ההנאה שלי מנתינה לאחרים. הכי חשוב - זה משחרר אותי בהדרגה מפחדים שמעיבים על החיים של רובנו! האמת שחוץ מקריאת הספרים ומניסיון ליישם את מה שאני לומד מהם בחיים בהתנהגות שלי עם אנשים אחרים ובייעוץ באינטרנט (גם בפורומים אחרים), אני לא מעורב בשום פעילות אחרת של רוחניות, כך שקשה לי להמליץ לך. לגבי הבאת עוד אנשים לפורום - באמת מוזר שיש כל כך מעט אנשים בפורום על ספר שלמיטב הבנתי הוא רב מכר (לפחות בעולם) ועוסק בצורה כל כך מקיפה בכל היבטי החיים. אני לא יודע אם זה עולה בקנה אחד עם האתיקה של הפורומים באינטרנט, אבל אולי אפשר לפרסם את הפורום בפורומים אחרים של רוחניות. מה את אומרת? חוץ מזה שנראה לי שאת בעצמך זו כבר תרומה מכובדת לפורום

רעיונות...עם תשובה קצת באיחור!

היי! זה אולי יישמע לא אמין אך רק עכשיו התפניתי להשיב למייל הנחמד שלך, למרות שכבר רציתי לעשות זאת קודם. אז סליחה על האיחור! לא שכחתי אותך! קודם כל תודה רבה על המחמאה לפיה אני בעצמי תרומה לפורום! זה היה נחמד לשמוע את זה. ועוד יותר לכתוב את זה (-: תגיד! מה זה "ניקים"??? (נכתב בתחילת המייל שלך). כן! זה רעיון טוב לפרסם את הפורום בפורומים אחרים. אני לא חושבת שיש על זה איסור כלשהו.אני ממש לא בקיאה בעיניני פורומים וכאלה אבל מכל המלל שראיתי עד כה ברשת, לא נראה לי שיכול לקרות משהו אם ניידע עוד כמה אנשים שמתענינים ב"רוחניות" על הפורום הזה. איך אתה רוצה לעשות זאת, לאיזה פורומים? כאמור אני לא כל-כך מתמצאת אבל אשמח לעזור... מצד שני, אני חושבת שכמו ביחס לכל דבר, מה שצריך לקרות יקרה, מי שצריך להגיע לפורום הזה - יגיע וכו'. זו לא גישה פטליסטית אלא "שורה תחתונה" של הידע שאני עצמי צברתי בתחום ה"רוחני" וגם ראיתי את זה בחיים שלי - עד היום: מה שצריך לקרות יקרה וזה אגב לא אומר שיש לשבת בחיבוק ידיים. אפילו אין קשר בין הדברים. אנחנו את ההשתדלויות שלנו (ליצירת חיים יותר הרמוניים וכו') צריכים לעשות ואף בנחישות! זה מה שיש לי להגיד כרגע אז ביי בינתיים!

bios

New member
תשובה והצעה

תשובה - ניק זה קיצור של ניקניים nickname - הכינוי שכל משתמש בוחר לעצמו בפורום או בצ'אט. הצעה - אולי ננסח ביחד הודעה שנפרסם בפורומים אחרים כדי להזמין את חבריהם להחיות את הפורום כאן? נראה לי שההיכרות שלך עם אנשים העוסקים ברוחניות יכולה לעזור לנו לפנות לקהל היעד הזה.

לפנות לפורומים אחרים

היי! לא כל-כך הבנתי איך קשור הענין שאני מכירה אנשים העוסקים בתחום...ואולי זה בגלל שאני מאוד עייפה כרגע אבל רציתי להשיב לך עכשיו בכל זאת. בכל אופן הטקסט יכול להיות משהו כמו: למי שקרא את שיחות עם אלוהים! מתנהל פורום בתפוז אותו אנו רוצים להרחיב/לפתח ולצורך כך אנו משתוקקים לארח בו אנשים חדשים ש"מחוברים" לתכנים של חיים מתוך מודעות עצמית. משהו כזה...נראה לך?! בינתיים אלך להתכונן לשינה! לילה!

bios

New member
מה את אומרת על הנוסח הבא?

הרחבתי את הנוסח שלך: (כותרת:) בוא/י לדבר על "שיחות עם אלוהים" אנחנו מזמינים אותך אישית לפורום "שיחות עם אלוהים" בתפוז, שנועד לדבר על נושאים הקשורים לסדרת הספרים "שיחות עם אלוהים" של ניל דונלד וולש. סדרת הספרים מציעה ראייה כוללת על כל תחומי החיים (מיחסים אישיים עד לפוליטיקה ולסודות היקום) ועצות לחיים מתוך מודעות עצמית, כל זאת בכתיבה שוטפת ובהומור. אנחנו מעוניינים לפתח את הפורום ולהרחיב את שורותיו, כדי שנוכל להעשיר אחד השני בתובנות לגבי הספרים ויישומם בחיי היומיום, ולעזור אחד לשני במסע לכיוון המודעות והצמיחה. מי שכבר קרא מוזמן להצטרף אלינו! מי שעדיין לא - הסדרה מומלצת ביותר, ואת/ה מוזמנ/ת לשתף אותנו בחוויית הקריאה, או סתם לברר על הסדרה ולהתייעץ. "השאלה היא לא עם מי אני מדבר, אלא מי מקשיב?", אז בוא נעזור אחד לשני להקשיב.

הגדלת הפורום

כן זה מצויין! אני לא מבינה כלום מהתפוז הזה! רק עכשיו ראיתי את ההודעה הזו - למה לא קיבלתי אותה למייל?!!! רק השד יודע!!!

bios

New member
פרסמתי בכמה פורומים

שעוסקים ברוחניות בתפוז וב-NRG. אני קורא לכל מי שרוצה לקדם את הפורום להפיץ את ההודעה הזאת בפורומים נוספים. יש לפורום הזה הרבה פוטנציאל!

למעלה