תראנ אני לא מומחית אבל לדעתי
עין רעה יכולה לקרות לא בהכרח מאנשים שרוצים להזיק לך נכון שצרות עין , חוסר פרגון , רכילות , קנאה , כעס , שנאה ,והתפארות הם חלק ממה שגורם לזה לקרות, יש אנשים שחיים בראוותנות,וטבע האדם הוא לחמוד ולרצות מה שאין לך ,גם אם הכוונה לא רעה נניח ויש לך תכשיט נדיר מדהים ביופיו והראית אותו לחברתך היא שמחה בשמחתך אך אומרת בליבה אוף הלוואי וגם לי היה כזה, ופתאום הפלא ופלא נקרע התכשיט! בלי כוונה היא עשתה עין רעה. מכירה את המשפט: אלי שמור אותי מאוהבי ואני אשמר בעצמי משונאי? עכשיו את יכולה לשטוף את הבית במי ים מלוחים או במי גשמים יכול לסייע רבות. המלח הוא מינרל מטהר ולכן הוא אידיאלי לטיהור ביתך מעין הרע. עוד עיצה: בצל ושום ידועים כקולטים אליהם אנרגיות שליליות. אם את רוצה לטהר את הבית מאנרגיות שליליות , פזרי כמה שיני שום ובצלים בפינות מרכזיות בביתכם והשאירי אותן שמה במשך הלילה. בבוקר, אספי אותן ושירפי אותן במקום מרוחק מהבית, ותדמייני שהעין הרעה עלייך נשרפת. אם נגענו כבר באש אז אני אומר לך שגם אנרגיית האש חזקה מאוד לטיהור וניקוי עין הרע ולכן הדלקת נרות ,קטורת וכו' מבער הלרגשה הכללית הנעימה שהם משרים הם עלולים לסייע לך במטרתך. יש כאלה הלוקחים מטאטא ומתחילים "לטאטות" את העין הרעה מהבית לבחוץ זה אקט סימבולי עבורם. את יכולה גם ללכת לטבול למקווה או לים מה שבא לך, או לעשות אמבט טיהור מפנק עם מלחים טבעיים (זה גם טוב לנפש ולתחושה ) ורוזמרין ואז לקום מהמים חדשה וטהורה וחזקה יותר. יש כאלה שהולכים עם חרוז זכוכית כחול עם חמסות חוט אדום קשור ליד וכו' אם את יודעת להכין קמע הגנה נגד עין רעה ואנרגיות שליליות זה יהיה מצויין להכין וללכת עם זה בכיס או על הצוואר מה שבא לך. ולא חסרים ביהדות : תפילות מיוחדות נגד עין הרע הלקוחות מהמקרא: כמו: "בן פורת יוסף, בן פורת עלי עין, בנות צעדה עלי שורו", וכן לקרוא פרק ל"א בתהילים. עוד דרך שאני אישית משתמשת בה (והיא גם מעניקה יופי לבית לדעתי) היא לשים מראה בכניסה לבית או לחדר ,להניח מראה קטנה על שולחן בכניסה (יש גם מראות מיוחדות מעוטרות באבני חן שמחזירים אנרגיות שליליות , אבל גם מראה פשוטה עושה את העבודה לא פחות טוב) אני מאמינה שהמראה תחזיר את העין הרעה והאנרגיה שלילית לאותו אחד ששלח את זה. (זה טוב גם בעיצוב של הבית והפנג שוואי בלי קשר) כלל ברזל לדעתי הוא:על מנת להתמודד עם אנרגיות שליליות ועין הרע, עלינו לחשוב תמיד חיובי ולא כל העולם חייב לדעת על מעשיינו מכירה את הפתגם: "אין הברכה שורה אלא בסמוי מן העין" ,אומרים שהוא עיצה טובה להתגוננות מעין רעה, יש גם אנשים שיש להם מטבח יפה שכולם רואים ומתפעלים מהיופי שלו, וחדרון מטבחון צדדי כזה , שמה הם מכינים את האוכל על כיריים פשוטות וכל ההכנות הרגילות , כי הם לא רוצים שאנשים יראו מה הם מכינים. אם יש לך ברכת בית כמו "בזאת הדלת לא תבוא בהלת, בזו הדירה לא תבוא צרה". "בזו הדלת לא תבוא בהלת" המנוסחת בלשון הלא ובשליליות ומשדרת שליליות לביתך, .הורידי אותה ותלי ברכה חיובית ונכונה לבית שתכניס לך אנרגיות חיוביות של אהבה ברכה האומרת, למשל, "בזה המקום תשכון ברכה ושלום, בזה המעון תשרור חדווה ואהבה" (ואם את אומנותית ומקורית את יכולה להכין ברכה בעצמך ולתלות בביתך דברים שמכינים באהבה השקעת רגש ומחשבה משרים אווירה טובה וחמימה בבית) ניתן ללכת עם שרשרת של קריסטל (המחירים מאוד זולים בחנויות המיסטיקה השונות) ענודה על צווארך, קריסטלים ואבני חן המגינים מעין רעה ומאנרגיות שלילות :. טורמלין שחור, עין החתול, אמבר (עינבר) המטייט, טורקיז, עין הנמר. נוסף על כך ביהדות נהוג לבדוק מזוזות אם הקלף תקין האותיות לא מחוקות מאחר והאמונה היא שכל עוד המזוזה תקינה בבית תשכון שכינה של האל ולכן זה חשוב. ויש כאלה המרבים במצווה ונותנים צדקה וגם עוזרים לזולתם וזה כבר מבורך וטוב. יום טוב.