שלום לכולם מי שיוכל לענות אז תודה

nyaron

New member
שלום לכולם מי שיוכל לענות אז תודה

רציתי לדעת מה ההבדל בין עורך לוריד ונומים ואיך זה קשור למים תודה מראש ירון

zappon

New member
עורק זה הכלי הכי גדול להעברת דם

וריד הוא יותר קטן ומגיע למקומות יותר ספציפים,ואפשר לומר שנים הוא וריד קטנטן.השלושה שונים בתכונות המבניות שלהם כגון גמישות והולכה וחדירות וכו" מן הסתם יש איזור שבוא העורק "הופך"ולוריד וכן הלאה. מה הקשר מים לא הבנתי?

nyaron

New member
מה זה נימים

הם משהו יכול לפרט לי מה זה נימים בבקשה

בבקשה../images/Emo80.gif

כלי הדם המזרימים דם בגופנו הם משלושה סוגים: עורקים, ורידים ונימים. לעורקים יש דפנות עבים ואלסטיים (גמישים) ביותר. הדפנות בנויים מכמה שכבות ומסיבים אלסטיים. שכבת התאים הבולטת ביותר הינה שכבה עבה של סיבים אלסטיים. השכבה הפנימית ביותר של העורק, המצפה את חללו הפנימי, היא רקמת תאים, המכונה רקמת אנדותל. הורידים בנויים בערך כפי שהעורקים בנויים, אמנם ההבדל בינהם הוא ששכבת השרירים בדופנות הוורידים דקה מאוד בהשוואה לזו של העורקים. דופנות הוורידים כמעט שאינם אלסטיים, וגם חללם הפנימי מצופה ברקמת אנדותל. הנימים הינם כלי דם קטנים ודקים ביותר. הדופן של הנים בנוי משכבת תאים יחידה, ואין בו שרירים ואף לא סיבים אלסטיים. דופנות הנימים בנויים רק מתאי אנדותל. הנימים פרושים בין התאים, בשל היותם קטנים ודקים מאוד. למעשה, הנימים הינם כלי דם המסייעים לורידים ולעורקים ע"י מבנם (דקים וזעירים) להוביל ולהזרים דם לכל חלקי הגוף, גם לאזורים שהעורקים והורידים לא יכולים להגיע, בשל גודלם, רוחבם ומבנם. מקווה שעזרתי.

zappon

New member
כמובן שזה לא מדיוק.זה הרעיון הכללי

.מה את רוצה שאני אדבר ויתן מצגות על דברים שבודדים יבינו מה זה,הבאתי תשובה קצרה ולעניין. אשמח שיפרטו אם יש עניין.

helva

New member
לא רק שזה לא מדויק, זה לא נכון

אמנם עורקים יותר גדולים מורידים, אבל זה לא ההבדל העיקרי. כמו שכבר ענו למטה, העורקים מובילים דם מהלב אל הגוף והורידים מעבירים דם מהגוף אל הלב. הנימים הם כלי הדם הקטנים ביותר ובהם מתרחש חילוף הגזים. הם נמצאים בין המערכת העורקית והמערכת הורידית.

צפנתי

New member
עורק הוא כלי דם המוביל דם מהלב

ווריד מוביל דם אל הלב. זה כל התורה על רגל אחת. באמצע יש התפצלות לנימים, ואז כשהדם עובר בהם הוא בא בקשר דיפוזי עם רקימות איברי כל הגוף, ומחליף איתם מזון, חמצן, פחמן דו חמצני ורעלים הקשורים בתפקודי רקמות אלה. צריך לבדוק מי לימד אתכם ביולוגיה.....ולקרוא אותו לסדר!

SHARON 103

New member
לפי מה שאני יודע............../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

העורק הוא כלי הדם שמוביל דם מהלב לגוף והוריד מוביל דם מהגוף אל הלב. אבי העורקים יוצא מהלב ומתפצל.... נגיד יש עורק x שמגיע לאיזור הראש , הוא מתפצל לעורקיקים שהם מתפצלים ומתפצלים עד לנימים! אותם נימים מקיימים דיפוזיה עם התאים שבאותו איזור ויש העברה של חמצן ורכיבי מזון מסיסים מהנימה אל התא שבאותו איזור ומהתא יוצאים חומרים לא חיוניים כמו פחמן דו חמצני ואמוניה אל הנימה שעכשיו הופכת לנימה שהרכבה שונה מההרכב של הנימה שהביאה חמצן וגלוקוז!!!! עכשיו, הנימה הזאת, ועוד המון נימים כמוה מתקרבות והופכות לורידונים ואז לוורידים שמרכיבים את שני הוורידים החלולים הראשיים (תחתון ועליון) ושניהם מגיעים אל הלב. זהו בסך הכל, אם אתה עדיין לא מבין, תשאל...

Falcor

New member
חברים .. יש עוד הרבה הבדלים ..

כמו שאת יודעים .. נכון הגודל זה מרכיב חשוב בשוני בין הוורידים הנימים והעורקים .. אבל יש עוד הבדלים .. כמו מבנה .. אם זכרוני אינו מטעה אותי עורק בנוי משלושה שכבות של קולגן ורקמות חיבור .. יש גם הבדלים בין עורק לנים ובין ווריד .. גם בסוגי השסתומים .. בוורידים למשל יש שסתום כיסי (שגורם לתופעת "הרגלים שנרדמות" ) ..

כמו שאמרתי../images/Emo80.gif

קיימים הבדלים רבים בין העורקים לורידים. גודל, מבנה, צורה, תפקיד ואף פעילותם שונה...

Falcor

New member
תראי .. חלפו 6 שנים מאז הביוטופ

לצערי כרגי אני לא מולמד שום דבר .. אני בעסקי המחשבים .. אבל הביולוגיה תמיד הייתה אהבה גדולה בשבילי ..

Falcor

New member
בגלל זה שאלתי

אם מדברים כאן רק על ביולוגיה תיכונית ..

Falcor

New member
התכוונתי לומר

בקשר לוורידים נימים וכו' .. שעבר הרבה זמן מאז שלמדתי ביולוגיה. כך שאני לא ממש בטוח במה שאני אומר. וגם הבעתי קצת צער על זה שאני לא לומד ביולוגיה במסגרת אוניברסיטאית ..
אגב .. מה את עושה ערה בשעות כאלה ?! ..

או קיי../images/Emo80.gif

פשוט נתת לי את התחושה כאילו מדובר בהודעה שאמורה להיות משורשרת לשאלה "ממתי התחלתם לאהוב ביולוגיה". עכשיו הבנתי את כוונתך. מה עושה ערה? חזרתי מבילוי עם החבר, אבל התיישבתי מעט על המחשב. כרגע אני בדרכי אל בדיקות דם... תאחלו לי בהצלחה

Falcor

New member
בדיקות דם ?!

אני מקווה שזה לא משהו רציני .. בתור אחד שעושה בדיקות דם כל חודשיים ..מתרגלים לזה
בכל מקרה..הכאב תלוי באחות .. אם יש אחות טובה .. אז בכלל לא מרגישים אם נופלים על אחות גרועה .. אז חבל על הזמן.

לא... המזל שלי הוא..../images/Emo80.gif

שהחבר החזיק לי את היד... אבל כשהאחות החדירה את המחט הוא רעד יותר ממני
חחחחח

למעלה