שלום לכולם מס' שאלות לפני בדיקת טרקטורון מחר.

nir122

New member
שלום לכולם מס' שאלות לפני בדיקת טרקטורון מחר.

אני הולך מחר לראות טרקטורון פולריס 400L מה חוות הדע תהראשונית עליו בתור טרקטורון לרוכב הבינוני (מבחינת נסיון..) הטרקטורון שנת 94 יד רביעית. צמיגים חדשים. 2X4... מה עליי לבדוק כשאנ יהולך לבדוק טרקטורון. יש לציין שיתלווה עליי בן אדם עם ידע טכני רב בכל הקשור לכלים מוטוריים שכאלה. אודה לכם מאוד על כל תשובה. בבקשה צריך תשובות דיי דחוף.. :) תודה ושלום.

יוסיR1

New member
אתה צריך לבדוק את הדברים הבאים:

1.קומפרסיה במנוע - מי שאיתך שאמרת שמבין יוכל להרגיש זאת ע"י משיכה איטית בחבל הנעה. 2.יציבות מנוע בסרק + תגובה טובה במצערת יכולים לספר לך הרבה על מצב המנוע בכללי ועל הקרבורטור. 3.לתת לו לעבוד כחצי שעה במקום כדי לבדוק את תקינות מערכת הקירור, שהונטה נדלקת ושהוא לא מתחמם\נזילות. 4.חובה לבדוק את מצב הוריאטור והדריבן(כפתורים משקולות שחיקה באלומיניום...) וכמובן על הדרך רצועה. 5.לבדוק את מצב המתאמים:בין הצילינדר לקרבורטור,בין הקרבורטור לבית פילטר חובה!! ממש יקר. 6.לבדוק את בית פילטר האויר בדקדקנות! חדש עולה כ 600 ש"ח. 7.לבדוק שילוב הילוכים שהוא הכן מדויק ואיכותי, בעיות בשילוב יכולות להצביע על שחיקה בגיר שתצרוך שיפוץ. 8.בדיקת שרשרת +גלגלי שיניים. 9.לבדוק שמן ביחידת איזון של המנוע מחלה של הטרקטורון הנ"ל אם הוא אפור זה אומר שצריך שיפוץ משאבת מים,אם הוא יפה דיינו, אם אין שמן בכלל המנוע בסכנה קיומית. 10.לבדוק חופשים:בזרוע אחורית,בציר אחורי,גלגלים קדימה,במשולשים. 11.לבדוק רקבונות בשילדה- מומלץ להרים אותו כך שהגלגלים הקדמיים יהיו למעלה כך ניתן לראות הכל בקלות מבחינת חוות דעת: הטרקטורון הזה במיוחד בגרסת 2*4 הוא מאוד חזק וכייפי כשהוא תקין הוא ידרוש אחזקה קפדנית מצידך אבל מתמורה תקבל המון הנאה.

nir122

New member
יוסי תודה רבה רבה לך.עזרת לי מאוד הבדיקה נדח

נדחתה למחר.. מחר אסע אל הבן אדם ואעבור על הדברים הנ''ל שהצעת תודה רבה רבה רבה. יש אולי למישהו עוד הערות או חוות דעת על הטרקטורון? תודה חבר'ה. ויוסי תודה רבה..תבורך.

nir122

New member
כן עזרת מאוד תודה..אבל כבר התהפכנו איתו היום

נסענו הכל טוב ויפה אני ועוד חבר בהרכבה הוא נהג.. הטרקטורון שלו לא שלי.. בקיצור נסענו והיינו צריכים להגיע לדרך עפר כל שהיא שהדרך היחידה להגיע אליה זה דרך אתר בניה.. אך אך אתרי בניה....להתרחק כמו מאשששש. בקיצור נסענו.. היה בור פתוח... גובה 2וחצי קרוב ל3 מטרים ונפלנו בהרכבה. אני באוויר איך שהוא הצלחתי לצאת מהטרקטורון אומנם זה היה טעות כי נמרחתי על הרצפה עם מכה חזקה.. והשני נפל כשהוא עדין על הטרקטורון אבל חתף מכה ביד.. אני עם ברך נפוחה יד קרועה ומכות יבשות בתכלס יצאנו בזול ביחס לגובה שנפלנו ממנו ועוד בהרכבה.. טוב נו לומדים להבא לנסוע יותר בזהירות ולא להכנס לאתרי בניההההההה זההההה המלצה לכולםםםםםםם..!!!!!!

יוסיR1

New member
מזל שאתם בריאים ושלמים!

לקח נוסף צריך להיות לא לנסוע בהרכבה מהרבה סיבות (ומהרבה נסיון) זה משפיע פסיכולוגית על רמת ההתפרעות וזה בדוק!!! שמרו על עצמכם חבל עוד לא הספקתם אפילו ללמוד ווילי כמו שצריך חחח

nir122

New member
אפילו לא היה כאן את עניין ההתפרעות....

הכל הה מטעות אנוש גם שלנו וגם מצדוו של מתכנן האתר בנייה.. אבל אין לנו שום אפשרות להתלונן הר יאסור לנו מראש להכנס לאתרי בנייה.

nir122

New member
אז ככה.היינו עם קסדה... לצערי לא יותר מזה אבל

אני יכול בברור להגיד שהקסדה היא זו שדיי הצילה לי את החיים.חטפתי מכה מאוד חזקה בראש עם הקסדה.. הייתי לבוש טוב למזלי.. חולצה קצרה מעל ז'קט עבה ומעל מעיל דיי עבה.. המכנסיים היו טובות נגד שריטות אבל הם נקרעו ויש לי חתך עמוק בברך והרבה מכות יבשות ברגליים והאמת שגם בגב... אני לא עולה יותר על טרקטורון בלי מיגון.. ויש לציין שזאת הייתי אחת החוויות המפחידות.. כרגע אחרי יום וחצי לאחר המקרה אני עדין עם תמונותץ בראש של זמן הנפילה.. פשוט טראומה נוראית. מפחיד.... להתרחק מאתרי בניה!!!!!

kachlon haim

New member
מיגון

אנחנו לא חזקים בנושא מיגון בגלל תרבות רעה של רכיבה שהושרשה בנו ( אבי אשם ) אבל כל הכבוד על הקסדה -

למעלה