שלום לכולם - מקווה שתעזרו לי

oritcm

New member
שלום לכולם - מקווה שתעזרו לי

אני בת 22 עובדת במשרה מלאה ולומדת באוניברסיטה הפתוחה! בימים ראשון ושלישי אני מגיעה הביתה מהעבודה בסביבות חמש וחצי בימי שני וחמישי, מיד אחרי העבודה אני חונכת ומגיעה הביתה בסביבות שמונה בימי רביעי אני הולכת ללימודים וחוזרת הביתה בסביבות עשר בלילה בימי שישי אני גם לומדת אני תמיד מרגישה שאין לי זמן!!! תמיד דוחה דברים לרגע האחרון ואני מרגישה שאני ממש מזלזלת בלימודים... החדר שלי נראה כמו אחרי מהפכה (כי אין לי זמן לסדר אותו), תמיד בבוקר בימים של החונכות אני מגלה שבכלל לא תכננתי מה לעשות עם החניכה שלי! אני ממש שמנתי כי אין לי זמן לעשות ספורט אין לי זמן לפנק ולטפח את עצמי! ובכלל בגלל שאני לחוצה מזה שאין לי זמן - אז אני באמת לא מספיקה כלום אשמח אם תוכלו לעזור לי חשוב לציין: אני תמיד מעדיפה לישון לפני שאני לומדת בבית כי כך ההספק שלי גדול יותר וההבנה שלי טובה יותר תודה מראש וחג שמח

Mנטה

New member
בקישורי הפורום יש דיון מאוד ארוך

על ארגון זמן, תתחילי משם

nutmeg

New member
טיפ ראשון

הוא לעבור מ"תחושה" שאין זמן לעובדות בשטח. התחילי בכך שאת סדר יומך העמוס את מכניסה למערכת שעות. אני מבטיחה לך שפתאום תגלי שבין לבין ההתחייבויות שלך מסתתרות חצאי שעות, שעות שלמות או אפילו דקות אותן תוכלי להגדיר באופן יותר מדוייק ומתאים לצרכיך. למשל: אם יש לך שתי פגישות אחת אחרי השנייה ומגלה שיש חצי שעה ביניהן - את מגדירה לעצמך את מחצית השעה הזו כזמן לעצמך, לכוס קפה בשקט במקום סמוך לפגישה הבאה. נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית את יכולה לנצל לקריאה כיפית או מנוחה או מה שאת רוצה - אבל תגדירי! אני מבטיחה לך שתוך כדי ארגון המערכת תגלי איך כדאי לך לרווח את היום, אילו פגישות את יכולה לדחות ליום אחר ועל אלו משימות כדאי לך לוותר ולא לקחת על עצמך. התחילי מכאן ונראה איך מתקדמים. אם בא לך קצת יותר להחשף ושאחרים בפורום ילמדו מהתהליך שאת עוברת, צרפי קובץ word עם המערכת שלך כפי שהיא היום ונעבוד עליה ביחד.

oritcm

New member
ועוד משהו ששכחתי...

בימים שאני ישנה צהריים אני ערנית עד חצות ואפילו מאוחר יותר בימים שלא, אני בעשר גג נופלת מהרגליים בימי שישי, כשאני חוזרת מהלימודים אני עוזרת לאמא שלי בעבודות הבית ועד ארוחת הערב אני ישנה (בדרך כלל)

nutmeg

New member
היי לך

היכן הזמן שלך ללימודים? לא רשמת. מערכת היא מערכת - צריך לכתוב בה הכל. מתי את ישנה, מתי לומדת וכו' תוכלי?

oritcm

New member
אני מקווה שעכשיו זה יהיה בסדר

הבעיה שלי היא שאני תמיד חושבת שאני צריכה להקדיש את כל הזמן שלי ללימודים ואני לא משאירה זמן בשביל עצמי

nutmeg

New member
או!

עברתי על המערכת שלך - היא נראית מאוזנת. צפופה, אבל מאוזנת. יכול מאוד להיות שמדובר על משהו מאוד סובייקטיבי בעניין הזה של הלימודים. שני דברים רציתי להגיד לך: 1) את חייבת להזכיר לעצמך שמדובר בתקופה זמנית. יש תקופות כאלו בחיים בהן לוקחים איזה "פרוייקט" ועד שהוא נגמר, פחות או יותר נגמר הזמן הפנוי. 2) המון זמן מתבזבז לך בנסיעות - נסי להפוך את הנסיעה ברכבת, שם לא את נוהגת, לזמן עבורך. במקום נגיד לקרוא שם דברים שקשורים ללימודים נסי לנוח, לקרוא עיתון, לכתוב מכתבים לחברים... סתם להתקשקש עם מישהו שנראה לך מעניין. דברים כאלו. אם את זקוקה ליותר זמן לימודים ממה שקצבת לעצמך, כלומר שבזמן שיש לך את לא מספיקה לעבור על החומר כך שתוכלי לקבל ציונים שמשביעים את רצונך, או אז יש בעייה ותצטרכי לוותר על משהו.

למעלה