שלום לכולם - מתעניין

casper82

New member
שלום לכולם - מתעניין

התעניינתי בחוג למדעי המחשב באוניברסיטת חיפה אם יש למישהו עצות, הארות , ידע כלשהו יכול לעזור לא ידע בנימה הרישמית - יש לי מספיק עלונים אם מישהו לומד שם ומרוצה מרמת החומר המועבר וכו' דרך אגב - אפשרות נוספת ללמוד בבן-גוריון מאחר ואני במקור מבאר-שבע אבל למדעי-המחשב ספציפית איכפת לי הת'כלס ולפי רושם נראה לי שהתואר בחיפה יותר מותאם לעבודה למשל בטכניון - למה לעזאזל צריך ללמוד מכניקה וחשמל ברמות הכי מתקדמות לתואר במדעי המחשב? לא מתאים.

אמנם לא לומד שם, אבל

מהכרות עם סטודנטים ושמועות, אני יכול להגיד לך מספר דברים: לגבי המותאם לעבודה, אני מציע לך שתשכח מזה, כי אחרי הכל אתה בא לאוניברסיטה. אם אתה רוצה ללמוד לעבוד, לתכנת, אתה לא צריך אוניברסיטה. קח כמה קורסים פרטיים ואתה מסודר. תשמע, בגדול החוג בחיפה נורא צעיר ועדיין סובל מחוסר מוניטין מוחלט. לגבי הרמה-דווקא שמעתי דברים טובים. אבל קח בחשבון שבכלל שהחוג עדיין בחיתוליו ועוד שייך לפקולטה למדעי החברה, יש לו את החסרונות שלו. לדוגמא בכל מיני סקרים שראיתי לאחרונה, מדעי המחשב של חיפה מדורגים לא רק אחרי שאר האוניברסיטאות המובילות אלא גם אחרי המכללה הטכנולוגית של חולון והבינתחומי של הרצליה (אא"ט). דבר דומה ראיתי בנוגע לגובה המשכורת, ז"א שכביכול בוגרי חיפה נמצאים קצת (אולי אפילו קצת הרבה) מאחורי הטכניונים, את"א, עברית ובן גוריון. עוד דבר, ראיתי שחיפה , לפחות בעינייהם של חלק מהסטודנטים, נחשבת בתור בררת מחדל למי שלא הצליח להתקבל לטכניון. במילים אחרות (ושוב-אני נורא מסייג בגלל שאני מדבר בעיקר משמועות ומהתרשמות אישית), אף אוניברסיטה (ואני מניח שגם אף מכללה נורמלית) לא תלמד אותך תכלס לעבוד, אז אתה צריך לשקול פרמטרים נוספים, כמו יוקרה ונוחות (מגורים, הגעה). אם כבר החלטת לעלות צפונה, אז הייתי מציע שתנסה להתקבל לטכניון, אבל תאמת? החוג באב"ג, לפחות לפי מה ששמעתי, ממש מעולה, ואני לא רואה שום יתרון (למעט האגו האובר-מנופח) לטכניון בתחום.

aqua7

New member
ממליצה

למה ללכת לטכניון ולוותר על החיים במשך כל כך הרבה שנים אם אפשר לקבל את התואר באוירה יותר כייפית כאן באוניברסיטה. בסוף כל אחד מתקבל לעבודה על סמך מה שהוא כן יודע. הלימודים לא קלים. הם דורשים השקעה. אני לומדת כאן בחיפה ומאוד מרוצה פה. אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות בהצלחה

למעלה