שלום לכולם/ן.. א. אני חדש כאן. . .

עצוב 100

New member
שלום לכולם/ן.. א. אני חדש כאן. . .

אז, נעים מאד. . . ב. רציתי לשאול מה דעתכם/ בקשר לדבר שנקרא "כובע וחליפה" באופן כללי, ובתפילות. . תודה מראש.

לביא4

New member
שלום לך ידיד יקר!

אנחנו מאד שמחים לראות אותך בפורום שלנו, אתה חייב להיות חזק, לדעת שהחיים מחשלים, ולבנות את החיים שלך כשאתה יודע שלכולנו יש בשמים אבא גדול שתמיד עוזר לנו. יהודי בכלל וגם אתה בפרט - אף פעם לא לבד, וחשוב לשמור תמיד על מורל גבוה גם אם לא בדיוק נראה כך. כובע וחליפה זה לבוש אופייני לחרדים ותפילות - אני בטוח שכאשר תקח ספר תהילים ותקרא, תראה איך שזה מדבר אליך ומחזק אותך ונותן לך הרגשה מרוממת וטובה יותר!!

עצוב 100

New member
דבר ראשון, תודה על קבלת הפנים.

לא הבנת את כוונתי, שאלתי על כובע וחליפה בתפילות, ולא על תפילה בפני עצמה. האם לדעתכם צריכים ללבוש את זה? פשוט לדעתי הדבר הזה די מיותר, מילא בתפילות, אבל סתם במשך היום זה ממש מיותר לדעתי, ורציתי לדעת מה דעתכם/ן.

לביא4

New member
תשובה

ישנם הרבה דברים והנהגות שהם על פי הקבלה ותורת הסוד, יש ענין ללבוש כובע וחליפה במיוחד בתפילה זה נקרא "סוד המקיפים". ישנם הרבה דברים כאלו שאנחנו לא מבינים וחושבים שהם מיותרים אבל לכל דבר יש את הנימוקים והסיבות. (המילה "מיותר" לא מדוייקת, אין חיוב על פי הלכה ללבוש כובע וחליפה לא בתפילה ולא במשך היום).

עצוב 100

New member
למה שכתבת אתה לא יכול לקרוא תשובה.

לא ענית לי תשובה. אלא כתבת, שיש לזה סיבה ואתה לא יודע מה היא, אז גם אם בתפילה אני יקבל את דבריך בלי שאדע סיבה לכך, לגבי סתם הליכה עם כובע וחליפה ודאי שלא אמרת כלום. . .

פיצי 1981

New member
משמר המלכה

אנחנו חילים של מלך העולם וזה המדים שלו תאר לך שמשמר המלכה כל אחד ילך כרצונו או בצהל אחד ילך עם מכנסים קצרות השני ארוך אחד חולצה אדומה השני כחולה כזה דבר זה צחוק וכן יש בגדי מפקד שזה בגדי הרבנים מקווה שהבנתה

עצוב 100

New member
למה שכתבת אתה לא יכול לקרוא תשובה.

לא ענית לי תשובה. אלא כתבת, שיש לזה סיבה ואתה לא יודע מה היא, אז גם אם בתפילה אני יקבל את דבריך בלי שאדע סיבה לכך, לגבי סתם הליכה עם כובע וחליפה ודאי שלא אמרת כלום. . .

לביא4

New member
כתבתי לך גם תשובה

הרי זה בלתי אפשרי ללמוד דברים כאלו, ועוד הקשורים לקבלה היהודית מעל דפי האינטרנט, ההסבר המצורף על הענין החשוב להתפלל מתוך מלבושים כיאות לפני העומדים לפני המלך - בהחלט נכונים אבל ענין "המקיפים" זאת גם תשובה וברור שלא תבין אותה ללא רקע מתאים. עצתנו לך - להתחיל להעשיר את הידיעות בתחומי היהדות ומה שבטוח - שהלימוד הזה יביא לך גם שמחה פנימית ותדע שאסור להיות עצוב! עצבות זה דבר לא רצוי, משום בחינה, לא יהדותית ולא אישית!

עצוב 100

New member
אתה חושב שאני עצוב מרצון???

זו טעות! מכורח הנסיבות אני עצוב, עוברים עלי דברים קשים, הלוואי והייתי מצליח להיות שמח.

א77

New member
הכון לקראת אלוקיך

מהכתוב הזה למדו שלקראת התפילה יש ללבוש בגד מיוחד. יש העושים זאת בהוספת מגבעת, ויש העושים זאת בהוספת אבנט, ויש ויש ויש. אמליצך, להחליט מי הוא הרב שאותו קבלת על עצמך כ'עשה לך רב'. תחקה את דרכיו הטובים. תשאל אותו. אם הוא נוהג ללכת עם מגבעת ליטאית לך בדרכו. והיה אם הוא הולך עם קפוטה פסים ירושלמית, לך בדרכו הוא. כשהחלטת על 'רב' שעשית לך. רב ומורה לעבודת ה' באמת ובתמים, הרי שהוא יהיה לך מורה גם בתחום הלבוש. בקשר ללבוש אם הוא מיותר, הרי שאני לא הייתי מוותר על ה'מיותר' הזה. אני חש אתו המון. אני יודע מעט מזעיר על מעלותיו. אני מתכונן להמריא לחו"ל בעוד מספר ימים. גם שם ביני עכו"ם לא אוותר על הלבוש. הגמרא בברכות פתחילת פרק חמישי בין הדברים מספרת גם על אמורא שאיני זוכר כרגע שמו, שקיים 'השתחוו לה' בהדרת קודש', היה מהדר בגדיו לקראת התפילה. בהצלחה בהכל.

עצוב 100

New member
ברור שיש עניין להיות שונה בלבוש. .

אבל בעצם זה שאתה חובש כיפה מסתכלים עליך כבר כעל דוס, וכ"ש אם אתה לובש שחור לבן, אז למה כובע ומגבעת למה??

לביא4

New member
"עצוב" יקר

אכן אני מתאר לעצמי מה עובר אצלך, ומאד מבין אותך אל תקח ללב יותר מדי דברים כאן, שלפעמים גם נאמרים לא במתכווין, אני בטוח שאם תשמע לעצתנו מההמלצות שניתנו לך - תוכל לקדם אצלך הרבה דברים, בכל אופן תשובות ניתנו לך למה ששאלת, ויפה שאתה מתעניין.

סקרן 1

New member
באופן כללי זה רעיון של לבוש מכובד

וזה מיחד את הבני תורה. בתפילות זה הלכה מפורשת לא זוכר איפה ראיתי. אשמח אם תזכירו לי

ברוך הבא

למעלה