שלום לכולם/ן - שאלה לי

שלום לכולם/ן - שאלה לי

שלום אני לא א-מינית, אבל קראתי בעניין רב בפורום זה, ויש לי שאלה (בעצם מספר שאלות). ממה שהבנתי, א-מיניים ברובם זקוקים גם הם למערכות יחסים זוגיות, רק ללא המין. הבנתי נכון? אני מניחה שקשה למצוא אנשים א-מיניים כדי ליצור איתם מערכות יחסים כאלו. היכן "מוצאים" אותם? אני מניחה שזה יכול להיות מתסכל... האם יש לכם השערה לגבי האחוז באוכלוסייה שהוא א-מיני? האם התחושה היא שיש אנשים שנולדים א-מיניים ואילו אחרים נולדים מיניים, או שזה עניין של בחירה? תודה :)

מקמיקא

New member
יש הרבה כתבות בנושא, בתחום ה'מאמרים'

אבל בנוגע למערכת יחסים, כן, חלק מהא-מיניים (לא יודע אם להגיד רוב) כן רוצים מערכת יחסים כזאת. נוצרת עוד הפרדה בין א-מיניים א-רומנטיים (כאלה שלא רוצים מערכת יחסים) לבין א-מיניים רומנטיים. בקשר למציאה: את צודקת מאוד. קשה עד כדי בלתי אפשרי למצוא א-מיניים, במיוחד כשזאת לא תכונה מוחצנת כמו הומוסקסואליות למשל (בחיים לא תמצאי בר א-מיני
), ואין מודעות ציבורית גבוהה במיוחד לנטייה הזאת, אז יש אנשים שהם א-מיניים ופשוט לא יודעים להציג את עצמם ככאלה. הפתרון הוא לחפש בכל מקרה, יש גם לוח היכרויות לא-מיניים פה בפורום (ב'לוחות'). היתרון הוא שאנחנו לא צריכים לספק איזשהוא צורך מידי בסקס, אז אנחנו יכולים להסתכל קצת יותר באובייקטיביות על הנושא
האחוז הוא עד 10% לפי אחד המאמרים, אם אני זוכר נכון, אבל חלק מהם רק א-מיניים תקופתית, או מודחקים. יש אנשים שנולדים א-מיניים ויש כאלה ש'רוכשים' את התכונה, לפעמים גם לא לצמיתות. למרות שהא-מיניות הזאת לדעתי היא סוג אחר, א-מיניות של מישהו שחווה מין בצורה רעה וזה יצר סלידה פסיכולוגית, שהוא יכול להתגבר עליה אם הוא ינסה. זאת לעומת אלה שלא עברו איזה חוויה טראומטית אלא פשוט ל א חשים את הצורך או את המשיכה לעניין.

inbardaf

New member
אכן קשה להיות א-מיני ורומנטי..../images/Emo14.gif

יש את לוח ההכרויות כאן בפורום, אבל הוא די דל, והנושא בהחלט מתסכל
(לפחות אותי..) וישנם כמובן את הא-מיניים וא-רומנטים - שלהם הכי קל. הם לא צריכים אף אחד.. אני חושבת שלרוב זו נטיה מולדת, אם כי אני מאמינה שהיא יכולה להיות גם נרכשת, אם מסיבות חיוביות (עבודה עצמית התפתחותית - לא בהכרח בהקשר המיני) ומסיבות שליליות (פגיעה מינית וכד') לגבי הסיבות החיוביות - אני בטוחה שאותם אנשים מודים על כך ואין צורך 'לטפל' בהם. לגבי הסיבות השליליות - אני מניחה שכדאי לטפל בבעיה עצמה ואם טיפול בה יחזיר לאדם את מיניותו - לי זה ניראה עדיף. אני מאמינה שכל דבר שנעשה ממקום לא בריא הוא במובן מסויים גם לא נכון ולא רצוי. אבל קטוניתי. מי אני שאדבר...

למעלה