שלום לכולם/ן, שאלות, תהיות - סרטן שלפוחית שתן

k a k u l a

New member
שלום לכולם/ן, שאלות, תהיות - סרטן שלפוחית שתן

מצטרפת חדשה... בעלי, בן 33 אובחן לפני כחודש בסרטן שלפוחית השתן- גידול גדול שיושב באגן הכליה. כל הגילוי היה בטעות, ממש במקרה (כאבי בטן , ירידה במשקל- פניה לגסטרו- הפנייה לקולונסקופיה ול-CT, גילוי של חיידק הליקובטור בקיבה- מפענח בדיקות CT שעשה ממש עבודה טובה ולמרות שהיה צריך לבדוק רק את הקיבה הסתכל גם על הכליות ומצא ממצא חשוד- טלפון בהול מהמכון לבדיקה חוזרת- מציאת הגוש- סבב רופאים...).
לפני שבועיים בעלי עבר ביופסיה באמצעות ציסטוסקופיה כאשר היה אמור להשתחרר יום לאחר מיכן. הוא סבל מדימום מסיבי וקרישי דם שגרמו לו לאשפוז של שבוע וחצי, עם קטטר ושטיפות וכאבים- מה שגרם כמובן לדאון רציני. יומיים לאחר שהשתחרר הביתה העלה חום וחזר שוב לאשפוז בשל זיהום במערכת השתן. סובל מכאבים וממצב רוח ירוד מאוד.
אז מה התהיות? הגידול יחסית גדול (3 ס"מ) אך תוצאות הביופסיה שהתקבלו אתמול אשרו את החשדות של הרופאים- מדובר בגידול סרטני אך לא אלים, שלב 1.
עמדו בפנינו שתי אופציות:
1. להוריד את הכיליה. ניתוח יחסית קל , לפרוסקופיה, החלמה והתאוששות מהירה. ברגע שמורידים את הכיליה נגמר הסיפור- אין הקרנות, אין כימו, רק מעקבים. החיסרון- הוא נשאר עם כיליה אחת והפחד העיקרי שלו היה שיום אחד יקרה משהו גם שם.
2. להוריד את רק את הגידול ולשמר את הכיליה (המלצה של הרופא המטפל בו)- ניתוח קשה יותר, ייתכן ובשל הגודל יצטרך 2. כימו במשך 6 שבועות באמצעות ציסטוקופיה (מוחדר דרך איבר המין). יש לו בגוף צינורית ששמו לו כדי להרחיב את דרכי השתן בשביל התהליך הזה והוא סובל ממנה כאבים כל הזמן. מעקבים דחופים אחר הכיליה מידי חצי שנה. וכמובן יש את העניין המוראלי- הכאבים, הביקורים במחלקה האונקולוגית, ההתעסקות עם איבר המין כל הזמן ואת עניין הסרטן ירחף עלינו כל הזמן.
אני בעד אופציה א'.
בעלי עד אתמול נטה לאופציה ב', אך אתמול נשבר סופית. הוא לא רוצה את זה יותר, לא רוצה יותר בתי חולים, רק לסיים עם זה וזהו, יהיה מה שיהיה.
אנחנו צעירים, 2 בנות קטנות בבית שצריכות את ההורים שלהם כמובן, עובדים.... לא יודעים מאיפה זה נפל עלינו ואיזה מזל שתפסנו את זה בזמן...
פתאום עכשיו שהוא נחוש להוריד את הכיליה אני קצת חוששת.
לא הספקנו לקבל עוד חוות דעת (למרות שהרופאים השונים שהיינו אצלהם לפני הביופסיה, ראו את הסיטי וישר אמרו- להוריד את הכיליה)
וברור לי שאם הדברים לא היו מסתבכים אצלו כמו שהסתבכו והובילו ללמעלה משבועיים אשפוז היינו הולכים על אופציה ב', אבל כאמור כל התהליך התיש אותנו נפשית, פיזית ומוראלית...
מישהו עבר את התהליך הזה? תובנות?
תודה לכולם שהגעתם עד כאן

אילת39

New member
לא לגמרי הבנתי...

הסרטן בשלפוחית השתן או בכליה? בעלי גם עם סרטן בשלפוחית השתן ואנחנו עוברים טיפולים ותהליכים, אבל לפני שאמסור מידע שלא רלוונטי אליכם - משהו לא מסתדר לי, נשמע שאצל בעלך הסרטן בכליה..?

k a k u l a

New member
הסרטן הוא באגן הכליה

וצריך להוריד את הכיליה
אבל הוא מוגדר כסרטן שלפוחית השתן

אילת39

New member
הבנתי. עד כמה שידוע לי

בהסרה של הכליה אתם מנופפים לסרטן שלום. אין כימו ואין הקרנות והמקור של הגידול הראשוני הוסר יחד עם הגידול.
כדאי אולי לשאול את הרופאים מה הפרוגנוזה בכל אחת מהאפשרויות, כנ"ל לגבי תופעות הלוואי של כל אחת מהאופציות, ולא פחות חשוב - איכות חיים בכל אחד מהמקרים. אחרי שיש את כל האינפורמציה אפשר לעשות החלטה יותר מושכלת.
בהצלחה ורפואה שלמה!

rubber duck

New member
צר לי להגיד אבל ברוכים הבאים למועדון

מועדון הסטטיסטיקה

ממה שקראת נשמע שאתם מוצפים בכמויות מידע אינסופיות
ודיי מבולבלים
שווה לבקש מהרופא המטפל , שיחה קצרה להבהרות
לבקש שיסדר לכם את הדברים ויציג בצורה פשוטה ועיניינית את שתי האופציות

כמו כן שווה לבקש חוות דעת שניה ממומחה
ביחד עם התיחסות להיסטוריה משפחתית וכו ............ ( זה יכול להכריע את הכף לצד זה או אחר )

הדבר החיובי בנושא הוא שהגידול אינו אגרסיבי וניתן לטפל בו בצורה קלה עם סיכויי הצלחה גבוהים

רק בריאות ואושר

שרון

נ"ב
אני לא היחדי שיגיד את זה
אבל יש חיים גם במהלך סרטן
ועוד יותר , אחרי הסרטן
ואני אומר את זה כרגע אחרי שקבעתי עוד הישג שיא ברמה האישית שלי

k a k u l a

New member
מדובר בסרטן שהוא סביבתי 100%

וכל הרופאים שהיינו אצלהם פשוט היו בהלם- מעצם הופעתו של הגידול
בד"כ הוא מופיע בגילאי 50 ומעלה אצל אנשים שהיו מעשנים כבדים מאוד כל חייהם או נחשפו לקרינה גבוהה/ חומרים כימיים מסויימים...
בעלי אמנם היה מעשן אבל לא כבד וגם צעיר כאמור בן 33
אנחנו חושדים בעיקר בעיסוק שלו במסגרת השירות הצבאי

yarond10

New member
שירות צבאי וסרטן

אם אתם חושדים בשירות הצבאי והדבר יוכח בעלך יוכר כנכה צה"ל לשם כך מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בנושא..

yarond10

New member
la - out !!

שרון - אני חושב שיחד עם חגיגות הטיפוס לנס הרים הגיע הזמן להתנתק מ la...(עם כל הצער שבדבר)

rubber duck

New member
אינני מחובר אליו

לא זה המקום לדון בדעותי האישיות לגבי שערורית הסימום בעולם הדו גלגלי הספורטיבי
הצמידים מסמלים דבר אחר לגמרי

הטיפוס לנס הרים הוא הישג מדהים מבחינתי
אבל וזה אבל גדול
ההשיג הגדול יותר הוא לקום כל בוקר ולחיות את החיים
להתמודד עם הקשיים שמיסביב

שרון

rubber duck

New member
לקח לי זמן לקלוט למה אתה מתכוון

למען האמת אני אוהב את המשפט הזה
לא כי הוא נאמר על ידי ארמסטרונג
אלא מאחר והוא אמיתי

בכל מקרה נראה לי שהגיע הזמן לחפש חתימה חדשה

שרון

yarond10

New member
גם אני אוהב את המשפט ולא פעם שיננתי אותו ...

אבל דווקא בגלל ההיסטוריה שלי כטריאתלט וחולה סרטן וכאחד שראה בו מקור השראה אני מרגיש מרומה באופן אישי...

א ו ר 19

New member
ירון איזה כיף לראות אותך באדום!!

מגיע לך!!
הזדמנות להודות לך ולשרון על הדאגה ועל כל ההודעות והיחס
אין כמוכם!
ובקשר ללאנס... אני לא רואה את זה כזה נורא..קצת סמים ממריצים
אבל עדיין הישגים ענקיים וזה לא מבטל בשבילי בכל אופן את הכוחות
שקיבתי בזמנו מהספרים שלו.
אני חושבת שיש עובדות שלא ניתן לשנות והוא הודה שהיה שימוש בסמים
אבל לא צריך לבטל את התרומה הגדולה שלו להמון חולים בעצם הסיפור
האופטימי שלו.
כשחולים חושבים סרטן=הבראה נזכרים לאנס ארמסטרונג וזה עצום!
לדעתי כמובן..

rubber duck

New member
והנה על מה שירון ואני מדברים

המפלצת מלוך נס-הרים

כן כן
אפשר לחיות אחרי סרטן

ירון ואני ועוד רבים חיים טוב מאד

אני אגלה סוד קטן
ירון הוא אחד השחיינים המובילים בארץ את תרבות השחיה למרחקים ארוכים ........... ( מאדדדדדדדדדדד )
רק להאמין באני הפנימי

שרון

למעלה