שלום לכולם/ן

KM1848

New member
שלום לכולם/ן

אני בן 33 שאינו רוצה להביא ילדים לעולם. היו תקופות קצרות בחיי שחשבתי שאני רוצה, אבל בסה"כ, מאז שאני זוכר את עצמי, ידעתי שזה לא מתאים לי ולא בשבילי. כיום אני יכול להגיד בבטחון מוחלט שההחלטה הזאת היא סופית מבחינתי. אני מניח שבמהלך השהות שלי בפורום אכתוב על הסיבות שלי להחלטה הזאת, על הלבטים ברגעים מסוימים, ועל ההתמודדות עם ההחלטה מול הסביבה ובעיקר מול המשפחה. אבל להודעה ראשונה שלי בפורום זה, הייתי רוצה להעלות סוגיה אחרת. יופי, קיבלנו את ההחלטה הזאת, ועתה אנו הולכים לחפש את בן/בת הזוג המתאימים. כידוע, עלינו להתמודד עם היצע שהצטמצם באופן משמעותי בעקבות ההחלטה שלנו. אבל נניח ומצאנו את השידוך שנראה כמתאים. השאלה שלי איך מתמודדים עם החשש, שקיים אצלי לפחות, שתבוא יום אחד בת הזוג ותגיד לי: "חמוד, אני אוהבת אותך מאד, אבל שיניתי את דעתי בסוגית הבאת הילדים לעולם, ואני מאד רוצה להביא ילד (או עשרה, תלוי כמה אספיק)". וזה לא משהו דימיוני. אנשים משנים את דעתם במהלך חייהם. רק שההשפעה של החלטה כזאת תהיה הרסנית. לא יודע, החשש הזה מקונן בי, ולא ממש יודע איך מתמודדים איתו. לא מפסיק לחשוב על זה, והדבר גורם לי בעיקר להיות חשדן כלפי בת הזוג. יש עצות? ולמען הסר ספק, ברור לי שהחשש הזה קיים גם מהצד השני, באותה מידה לפחות אם לא יותר.

הי KM1848 ../images/Emo24.gif ברוך הבא

תשתה
או
? בנוגע לסוגיה שלך, אספר לך סיפור אמיתי מהילדות שלי: בילדותי היו לנו שכנים, משפחה רגילה, אבא, אמא ושני ילדים - שניהם בנים - הגדול בגילי, הקטן בגיל של אח שלי, בערך. ההורים, שגידלו שני בנים, לא יותר טובים או פחות טובים מרוב השכונה, חשקו בבת, ולאחר אי אילו שנים החליטו 'לנסות' שוב. הביולוגיה עשתה את שלה, ועוד בן בא לעולם, וההורים, המאוכזבים מעט, החליטו שזהו. מספיק. שלושה זה בסדר גמור, גם אם כולם בנים, ולא מנסים יותר. גם המצב הכלכלי לא משהו, ולדאוג ליותר משלושה זה כבר עול שהמשפחה לא תוכל לעמוד בו - בקיצור, החלטה שכל חברי הפורום פה יסכימו איתה ללא עוררין. שנתיים או שלוש לאחר שנולד אותו בן, וכתוצאה מסיבות שאינן קשורות להולדתו, קרה דבר והזוג הנ"ל חזרו בתשובה. התהליך ממושך וברור שאחד משניהם גרר אחריו את משנהו (נדמה לי שהיה זה הבעל שגרר את אישתו), וסופו של דבר, 'חזרו' שניהם, והתחילו לחיות חיי אדיקות למופת. וראה זה פלא - אותו זוג ששלוש שנים קודם לכן החליטו החלטה מושכלת שלא להביא יותר ילדים לעולם, החלו להביא בנים בזה אחר זה מדי שנה בשנה (קיום מצוות פרו ורבו, למי שלא בקיא בפרטים, מחייב הבאה לעולם של לפחות בן אחד ובת אחת, והזוג האומלל הזה היו חסרי בנות לחלוטין). מכיוון שהתחילו יחסית מאוחר, הם 'הספיקו' להביא לעולם סה"כ 'רק' 10 בנים. מה אנו למדים מכל זה? שהסוגיה שהעלית, היא אכן סוגיה רצינית וכבדה, אבל לדעתי זו סוגיה שלא מיחדת את חברות/י הפורום הזה אלא היא שאלה כללית יותר, וזו דילמה שקיימת גם אצל אנשים שכן רוצים ילדים. שינוי קיצוני בדיעות או באורח החיים של אחד מבני הזוג הוא משהו שיכול תמיד לקרות, ולא רק על רקע עניין הילודה, וזה דבר שבהכרח גורר אחריו שינוי מרחיק לכת גם אצל בן זוגו/ה - או שבן הזוג מצתרף לשינוי ומקבל אותו, או שיש פרידה. או כמו שאמר לי בן זוגי לפני שנישאנו - חתונה זה לא תעודת ביטוח. לי אישית היו דילמות קשות בנוגע לחתונה בכלל על הרקע הזה (עם ובלי קשר לילדים), ואני מאד מבינה אותך.

gertrude

New member
../images/Emo20.gifברוך הבא

אני חושבת שהחשש הזה הוא מוצדק, וחמור מזה, אני לא חושבת שיש דרך להתמודד עמו. מצב כמו שאתה מתאר יכול בהחלט לקרות ואין שום דרך לדעת מראש אם זה יקרה. כמו שכתבה גאטו, החשש הזה מלווה (או אמור ללוות) כל זוג וזוג - אנשים יכולים לחזור בתשובה, לחלות, להפוך לאנשים שונים מאלו אתם חשבת שהתחתנת, להפוך לבודהיסטים, לצאת מדעתם, לבגוד, למרר את חייך וחמור מזה - אתה עצמך יכול לעשות להם את אותם דברים בדיוק. אפשר לחדד את מה ששאלת? -האם אתה חושש שאם זוגתך תרצה ילד תאלצו להיפרד, משום שילד אינו בא בחשבון מבחינתך, או שאתה חושש שתאלץ להוליד את ילדך שלך משום שפרידה אינה באה בחשבון? (במקרה הראשון אתה יכול, למשל, לבצע ניתוח קשירת צינורית זרע, ולהיות בטוח שהיא לא תכנס להריון בלי לשאול לעצתך, אם כי במקרה כזה אתה תמשיך לחשוש מכך שהיא תעזוב אותך אם היא תחליט שהיא רוצה ילד ובמקרה השני אתה תחשוש לנצח שהיא תיכנס להריון בטעות ותחליט לשמור את הילד, ואז איפה אתה בכל הסיפור הזה). אני לא חושבת שמישהו כאן יכול לתת לך עצות מועילות באמת בנושא הזה, אבל הגעת למקום בו רבים מתלבטים בו וחוששים אותו בקול רם וגם זה לא מובן מאליו ואפילו עוזר לפעמים. מקווה שתישאר
.

למעלה