שלום לכולם/ן

Muncie Boy

New member
שלום לכולם/ן

לא כתבתי כאן אף פעם, אבל רציתי לשאול, מה עומד מאחורי השיר Paranoid Android? זה שיר שאני מאד אוהב, אבל קצת קשה לי שאין לי פרשנות קוהרנטית שלו. תודה מראש!

jony543

New member
אני רואה את זה כ

שיר שמסמל מצד אחד התנתקות של כותבו מהחברה ומצד שני כעס. ממש אפשר לשמוע את הכעס בגיטרות ה"עצבניות". זה דיי מוזר השיר מכיוון שת'ום יורק לא מביע הרבה כעס באלבום. הוא בד"כ דיי משלים עם המצב. טוב אולי לא משלים אבל הוא לא מעלה פיתרון או משהו בסגנון. אפשר לראות את זה ב let down. נראה כאילו הוא מוציא תעצבים שלו בהתחלה. ושוב, מגיע קטע רגוע. שלדעתי חוזר על הרעיון של התבודדות. אתה בטח שם לב שיש מעברים חדים בתחושות שהשיר מעביר. בקיצור זה דיי מוזר השיר הזה. לא הרבה דברים מכעיסים את ת'ום יורק. הדבר היחיד שכנראה אפילו יותר מכעיס אותו זה פוליטקאים ושומעים את זה ב electioneering [מקווה שכתבתי נכון]. גם שם יש משהו עצבני כזה. בקיצור זה דוגמה למה רדיוהד מסוגלים לעשות לבנדם ב 6 וקצת דקות. לא סתם הוא השיר האהוב עליי של רדיוהד.

V e g

New member
לפי מה שידוע לי

Paranoid Android הוא מרווין האנדרואיד מ"המדריך לטרמפיסט בגלקסיה". הסבר אחד של השיר, שהוא בוודאי אמיתי, כי ת'ום יורק סיפר אותו, הוא שהשיר נכתב על מעריצים שקצת הטרידו אותו בבר בניו יורק (כפי שאפשר לראות בקליפ). רדיוהד ניגנו את השיר בחזרות במשך המון חודשים ללא המילים, ות'ום מספר שלילה אחד, הוא פשוט לא הצליח להירדם, כי הוא נזכר בקולות המרעישים מאותו בר ידוע לשמצה, בר של אנשים שהיו מכורים לקוקאין ע"פ זכרונו, שלא "הניחו לו לנפשו", כדבריו. בעיני ת'ום מראה פה סוג של בהלה מתופעת ההערצה, העובדה שהוא פתאום "חשוף" כלפי כולם. באופן ברור הוא לא רגיל לזה, ובאלבום הבא זה בא ליידי ביטוי גם. מלבד העניין הזה, יש כמובן לשיר איספור פרשנויות וכיוונים שאנשים לקחו אותו אליהם...

Knives Out

New member
וגם בקליפ זה בא לידי ביטוי..

בקטע עם הבאר.. אחרי הכל, יש דמיון בין הדמות הראשית לת'ום יורק. D:

למעלה