שלום לכולם, נעים להכיר

מ י י

New member
שלום לכולם, נעים להכיר

גם אנו עומדים להצטרף לקהילת משפחות בחו"ל. כמו שאומרים אני נוסעת בעקבות האהבה לאנגליה. עוזבת את השמש הישראלית ואת החממה המשפחתית ונוסעת להתחלה חדשה יחד עם בתי בת השנתיים וחצי, נטע ומצטרפת לבעלי שנמצא שם כחודש ו"מכין את הקרקע". הנסיעה כמובן מלווה בהרבה חששות, בעיקר באשר לנטע שלנו, ואני אשמח לשמוע את עצתכם ונסיונכם האישי. והעניין הוא כזה: נטע שמעה את השפה האנגלית מאז היותה בת יום, לצערי, בעלי בחר להתחיל לדבר איתה את השפה רק בשנה האחרונה ואני יודעת שהיא מבינה די טוב אבל תמיד עונה בעברית. נטע היא ילדה מאוד חברותית, פעלתנית ופקחית וההתלבטות שלי היא האם להכניס אותה מיידית לגן באנגליה או אולי עדיף להשאר איתה תקופה מסויימת בבית ולתת לה להסתגל. איני יודעת עד כמה יכולה ילדה בגילה להסתגל כאשר היא נמצאת בבית עם אמא שתהיה עסוקה בסידור הבית החדש ובעבודות שוטפות, נראה לי שתשתעמם די מהר מהמצב, אך מצד שני אני חוששת שבגלל שאינה שולטת בדיבור בשפה האנגלית, תהיה ההסתגלות לגן קשה מאוד. אשמח לשמוע מנסיונכם. שאלה נוספת לאלו מכן שחיים באנגליה, האם יש לכם מושג אם יש קהילה יהודית/ישראלית באזור גילפורד, רדינג והסביבה או איפה אפשר לברר אם יש. שיהיה לכם שבוע טוב.

היי מ י י

ברוכה הבאה לקהילת החו"ליים! עד כמה שאני יודעת, אם תחליטי להכניס את נטע לגן זה יהיה צריך להיות גן פרטי. אני ממליצה לך לנסות להיות אתה שם ולבדוק איזה מין גן זה ואם הוא לרוחך. במקביל אולי כדאי לך לבדוק מסגרות אחרות שיכולות להתאים לכן, כמו play groups או מפגשים אחרים של הורים וילדים. לגבי השפה לדעתי אין לך מה לדאוג, היא "תספוג" את השפה באופן טבעי מהר יותר ממה שאת משערת, בטח אפילו יותר מהר מילדים שלא שמעו אנגלית לפני המעבר. בנוסף, השפה היא לא תמיד המרכיב המרכזי בתקשורת בין ילדים לבין עצמם, ואני בטוחה שעם ילדים אחרים היא תצליח להתחבר בקלות. לדעתי הסתגלות לגן עשויה להתקל בקשיים בקשר להתרגלות לסדר יום, למנהגים ולאוכל, אבל דוקא במגע עם ילדים טמון הפתרון, גם לקשיי ההסתגלות וגם לשפה. אבל המעבר עצמו יכול להיות לה קשה: בית חדש, מזג אויר שונה, אוכל עם טעם אחר, מנהגים אחרים... לכן אני במקומך הייתי משאירה אותה אתך בבית איזושהי תקופה, עד שתתרגל לדברים האלה. נכון שזה אולי יכביד עליך קצת בהתחלה, אבל סידור בית ואפילו עבודות שוטפות כמו קניות ונקיונות יכולים להפך למשחק עם ילדים. לא מכירה את גילפורד, רדינג והסביבה, אבל מאחלת לכם מעבר קל ונחיתה רכה!

Phoenix mom

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

תופתעי כמה מהר ילדים מסתגלים למצבים חדשים ולשפות חדשות! מאחלת לכם הרבה הצלחה ואושר במקום החדש

למעלה