שלום לכולם נראה אחלה פורום....

• פותח הנושא RX 8
  • פורסם בתאריך

RX 8

New member
שלום לכולם נראה אחלה פורום....

אז ככה חברה גם לי היה מחלה של חרדה. אתה באותו רגע לא יודע מה קורה לך והכי מפחיד שזה מגיע בפעם הראשונה - אין לך שליטה על עצמך... אתה מרגיש במין "בועה" שכזו... מפחד להתשגע.... ההתקפים התחילו אצלי לפני כ 5 שנים והיום אני בן 17 בהתחלה לא ידעתי איך להתמודד עם ההתקפים אך כשהזמן עובר אתה לומד להכיר את המחלה שלך אך בהתחלה לא ידעתי מה לעשות לא הבנתי מה זה החרא הזה שאני מרגיש(סליחה על הביטוי) אמרתי לעצמי למה זה גמיע לי וכו'.... לא ידעתי שיש עוד אנשים שיש להם את זה וכשהייתי נתקף בהתקים - התחושות המוזרות האלה הייתי מתבודד מנסה אט-אט להבין מה זה... מי שלא חווה את זה הוא לא מבין מה זה פשוט ככה .. אתה מרגיש שאתה חנוק ----פשוט מ---ת מבפנים. התחושה הזו לא עזבה אותי רק למחרת שהתעוררתי לאחר שינה. הייתי אצל פסיכולוג והייתי לוקח כדורים - קלונקס למי שמכיר אחר כמה חודשים הפסקתי והתקפתי החרדה כיום מגיעים אליי אבל בתדירות נמוכה - למדתי להבין את המחלה שלי.. איך מתמודיים איתה כשהיא מגיעה... האמת זה כמו משהו חדש שקורה לך בפעם הראשונה... משהו חדש שאתה לא מכיר... את ה מתרגל את אותו דבר ונהיה בו יותר טוב.... אז ככה אני הבנתי את מה שיש לי ומידי פעם שההתקפים מגיעים אליי אני חש אותם בתדירות נמוכה... חבל שבתקופתי אז כשהייתי יותר קטן (כיום 16) לא ידעתי איך להתמודד - כמובן שסיפרתי להורים והם גם לא ממש הבינו, גם הפסיכלוג טען שזה מחרדה. אז כאמור אני מנסה להתמודד שההתקפים מגיעים והכי חשובבבב לא לחשוב על זה כי שחושבים יש סיכוי גדול שזה יגיע... כיום אני מידי פעם לא ממש רגוע - קצת חרד לפעמים - אך ללא ה"תחושה המוזרה" הזו... וכשזה מגיע כאמור מתעלה על עצמי בכוח... ומבין כאמור לומד על התחושה. מחכה לתגובות

שלום לך...שאלה לי אליך

אמרת שלמדת להבין את המחלה ואיך מתמודדים איתם אולי תתן כמה הצעות איך להתמודד אני בטוחה שהרבה פה צריכים תזה ואגב אני לא הייתי קוראת לזה מחלה

RX 8

New member
האמת....

נכון שהשתלטתי על זה... וזה מגיע לי בתדירויות יותר נמוכות והאמת שאין לי ממש סיבה להסביר לכם איך עשיתי את זה ... פשוט הגוף כנראה למד להתמודד עם זה ואני מודה כשזה היה מגיע ושלא ידעתי להשתלט זה היה כזה מפחיד....

דנה צ

New member
אולי אתה יכול...

לשתף אותנו בשיטות שאתה מכיר בשביל להתמודד עם ההתקפים כשהם מגיעים...

10GaZ

New member
מותר להדחף? ../images/Emo9.gif

אני סובל מהתקפי חרדה שנה בערך.. לפני 7-8 חודשים לקחתי סרוקסט לתקופה של חצי שנה וחודש אחרי שהפסקתי חזרו לי ההתקפים. רוב ההתקפים היו מלווים בתחושה של אי-נעימות, כאבים וסחרחורות. היה התקף אחד שהוא היה ממש קשה וחזק שכלל נשימות קצרות, תחושה על סף עילפון, זיעה, דקירות בידיים, לחץ וכאבים בחזה (כמעט כל התסמינים של התקף לב). עשיתי בדיקות ולא מצאו אצלי שום בעיה גופנית. אני מקרה "קל" של התקפי חרדה (כלליים), אבל בכל זאת יש לי כמה טכניקות שלפעמים עוזרות ולפעמים לא: 1. מים. מדהים מה שמים יכולים לעשות. קחו כוס מים קרים ושתו ממנה שלוק קטנטן. חשבו שהמים הם נוזל רענון שבא לקרר ולהרגיע את הנפש 2. עצמו עיניים, נשמו עמוק. מה קרה? אז הגוף החליט להשתולל קצת.. הוא ילד קטן, מה הוא מבין? קחו נשימות עמוקות והרגיעו את הגוף 3. עבדו על עצמכם. זה אולי משפט ששייך לאנשים שטרם חוו התקפים וכאבים בגלל משהו פסיכולוגי, אבל זה יכול לעזור גם לכם: בסה"כ הכאבים שאני מרגיש הם כאבים מדומים, הם לא קיימים במציאות. כשאנחנו נכנסים להתקף אנחנו נכנסים למציאות משלנו כשגבולות המציאות הזו הם הכאבים והתחושות המוזרות. אם נצליח להבין שהגבולות האלה מדומים, נוכל להגיע למציאות האמיתית ששם הכל נקי מכאבים ומתחושות משונות. 4. עשו את מה שאתם הכי אוהבים לעשות (רצוי שזה יהיה משהו שדורש ריכוז גבוה). אני, למשל, אוהב מאוד לנהוג. אני לא יוצא לנהוג ברכב אמיתי אבל אני משחק במשחק מחשב של מירוצי מכוניות בזמן ההתקף והריכוז שהמשחק דורש ממני (ובין השאר גם ההנאה מהמשחק) גורם לי להרגיש טוב יותר ולהעלים את ההתקף. 5. בדומה לסעיף 4, נסו לבצע דברים הדורשים ריכוז. התרכזות במשהו אחד גורמת לחרדה להדחק הצידה. החרדה היא חסרת סבלנות, כמו שהיא באה משום מקום כך היא תחזור לשם. תנו לה לחכות בתור, תזכרו שאתם אלה ששולטים בה. לפני שפיתחתי לעצמי את הטכניקות האלה לקחתי כדורי הרגעה מידיים. זה הפתרון הכי קל אבל גם מזיק לטווח הארוך. רציתי להתמודד עם זה בעצמי, להוכיח לעצמי שאני מסוגל להתמודד על הבעיות שאותן "יצרתי". ההתמודדות העצמית מפתחת טכניקות אישיות לסיוע ומעלות את מצב הרוח כשמצליחים, בכוחות עצמינו, להתגבר על ההתקפים. בהצלחה לכולנו

למעלה