שלום לכולם.. סיפור קטן על עצמי...

• פותח הנושא hnuny
  • פורסם בתאריך

hnuny

New member
שלום לכולם.. סיפור קטן על עצמי...

שלום שמי אורן, ואני רוצה לספר על עצמי.. אני חייל בן 20 ויש לי בעיה ענקית של בטחון עצמי נמוך. זה נובע בעיקר מכך שאני לא נראה טוב.. אני לא ממש שמן, יש לי כרס, אבל משהו ממש מוגזם. כשהתגייסתי חשבתי לעצמי שאולי הטירונות תגאל אותי מיסוריי ואני אצליח לרזות ולרדת במשקל וכך להוריד את הכרס, אבל זה לא קרה. זה כנראה גם לא יקרה.. הלכתי לפני הגיוס לחדר כושר להכין את עצמי לקראת הצבא, אבל גם לא נראה שירדתי מי יודע מה במשקל.. חוץ מהחדר כושר וחוג שחייה שהייתי בו ביסודי מעולם לא התעסקתי בספורט. בעיית המשקל שלי, גורמת לי לשנאה עצמית חזקה, שבאה לידי ביטוי בכך שאני לא סובל להצטלם, או לראות את עצמי בתמונות, לא מסוגל להסתכל על עצמי במראה כשאני נמצא במקומות ציבוריים כמו קניון למשל. הבעיה הזאת מפריעה לי גם עם בנות המין השני בזה שאני פשוט לא מסוגל "להתחיל" עם מישהי שמוצאת חן בעיניי או משהו כזה, כי אני פשוט פוחד לדחות אותה בגלל המראה החיצוני שלי. חברים שלי אומרים לי שאני מדבר שטויות, ואני נראה טוב, אבל יש לי הרגשה שהם אורמים את זה מתוך נחמדות או חוסר רצון לפגוע בי ולא מתוך אובייקטיביות.. אז השאלה שלי היא, מה אני עושה כדי לשנות את צורת החשיבה שלי לגבי עצמי והמראה החיצוני שלי בתודה..

hnuny

New member
ועוד משהו קטן..

היתרון היחידי שיש למראה החנוני שלי זה שכשאני הולך למסיבה באיזשהוא מועדון, אז אפילו אם יש תור ענק, הסלקטור בכניסה תמיד קולט אותי מרחוק מצביע עליי ואומר לי להכנס בלי שאלות, בלי בעיות ובלי לבזבז זמן מיותר בהמתנה.. וככה אני מוצא את עצמי דוחף לי את כולם הצידה עד לפתח המועדון כשכולם רוצים להרוג אותי..(עם האלימות שיש במועדונים בימינו זה לא דבר טוב כל כך). די מצחיק העניין הזה, לא ככה??

eliormagick

New member
היי

מכיר תבעיה הזאת גם אני הייתי בנעלים שלך אבל החלטתי שלא מתאים לי להרגיש ככה להרגיש רע עם עצמי ולא מרוצה מהמראה שלי ולכן עשיתי שינוי! וגם אתה יכול לעשות! הכל עניין של רצון... אם יש רצון הכל אפשרי אז פשוט קח את האנרגיות שלך ופשוט תתחיל לעשות כל מה שצריך כדי לשפר את המראה החיצוני שלך לפי הדרך שלך ולפי היכולות שלך תחזור לעשות שחיה תעשה תרגילי כושר ספורט ריצות הליכות וכל היוצא בכך בשביל לרזות. בקיצור כפי שאמרתי הכל תלוי בכוח הרצון שלך ויכולת אני מאמין שיש לך ואני מאמין שאתה מאמין שיש לך גם יכולת(משחק מילים שכזה:)) וזהו שיהיה בהצלחה אל תתיאש מראה חיצוני זה ממש חסר חשיבות אבל אם זה מה שיגרום לך להרגיש טוב אז תעבוד על זה העיקר שתרגיש טוב עם עצמך:)

cottoneyejoe

New member
תפסיק לרחם על עצמך ותעשה עם זה משהו

ראיתי אנשים מכוערים תחת ושמנים מתחילים עם בחורות מהה זה יפות, ואתה יודע מה, די הלך להם, הם ידעו מה טוב להם, ואיך לעשות שיהיה להם טוב, תדאג לעצמך, תעשה לעצמך טובות, אבל תעשה משהו!

TheCrazyCatLady

New member
תראה, אין שום סיבה שתרגיש

ככה לגבי עצמך, אבל יש אלף ואחד הסברים. כמובן שאתה סה"כ רוצה להיות נאהב ונחשק, כמו כולנו, ואתה חלק מתרבות שמקשרת אהבה וערך למראה חיצוני. ואני מבינה אותך, תאמין לי, שכאישה, שנדרשת לגלח ולמרוט ולטפח ולמרוח איפור ולשאוב צלוליטיס ולעשות דיאטה וללבוש נעלי עקב ולהאריך שיער וציפורניים וללבוש חזיית פוש אפ ולא להפליץ אף פעם- אני מבינה אותך. אבל אתה יודע מה? אני לא עושה אף אחד מהפעולות הנידרשות הנ"ל. וגם כשמעירים לי על זה ברחוב, וגם כשכל מה שאני רואה בטלוויזיה, בעיתונים ובאינטרנט, זה מודלים נשיים שאומרים לי שאני מכוערת ומגעילה ולא שווה גרוש, וגם כשבסוף יום אני נעמדת מול המראה, ואמורה לראות את כל מה שאומרים לי שאני לא- אני לא נכנעת לזה. יודע למה? כי זה לא הבעיה שלי. זה הבעיה שלהם. הם הדפוקים, לא אני. ואז אני מרגישה כ"כ , אבל כ"כ חופשייה... אתה רוצח המוני? מטריד מינית סדרתי? גזען? לא. ואתה יודע שלא חסרים אנשים כאלה בעולם, נכון? וחלק מהם ממש אוהבים את עצמם. מה אתה חושב על זה? אנשים שהם החרא של החרא, הולכים לישון, ומתעוררים בבוקר עם חיוך על הפרצוף, רק בגלל שהם החליטו שהם שווים משהו. ואפילו אין להם סיבה אמיתית... ואתה שונא את עצמך? נראה לך הגיוני? כי יש לך כרס? אתה צריך לקבל החלטה, אורן. אני לא חרא של בנאדם, וגם אתה לא. ולא מגיע לנו שנתייחס לעצמינו כמו זבל בגלל שאנחנו לא עונים לקריטריונים של בטי רוקוואי, מבין? כי אחרת, זה בור ללא תחתית העניין הזה. אי אפשר לתלות את הערך העצמי של אדם, את הזהות שלו, את כל מי שהוא- בדימוי גופני שברירי וחולף. זה בזבוז זמן יקר, בזבוז אנרגיה יקרה, ובזבוז של חיים יקרים. תחשוב מה אתה יכול לעשות עם כל מה שאתה משקיע בזה! בהצלחה... ותזכור שסקסי זה לא איך שאתה נראה- זה מי שאתה!

../images/Emo127.gif מקסימה../images/Emo13.gif

ועוד משהו תיאורתי, אבל די עובד כאשר זורמים עם זה:
כל מגבלה שאנו יוצרים לעצמנו, וזו דעתי שאין חובה לאמץ אותה
אנו יוצרים כהגנה מפני משהו אחר. כך למשל אדם שחובש משקפיים על פי התיאוריה הזו, מתגונן מפני דברים שהוא לא ממש רוצה לראות באורח בלתי מודע, או אדם עם בעיות אזניים, מפתח מגבלה פיזית משום שיש דברים שהוא לא ממש רוצה או מסוגל לשמוע, ואדם "שמן" מערים על עצמו קילוגרמים רבים עקב חשש ממגע, מהתקרבות אליו.
כאשר אנו מקבלים את עצמנו על כל מה שאנו מכילים, הרי שאנו קרובים לשלמות ואיננו זקוקים לאי אילו הגנות. לקבל את עצמי פירושו להכיר את עצמי על כל ה"דפקטים", ה"חסרונות" וה"מגבלות", ולאהוב, לאהוב למרות וחרף הכל את הייחוד הזה שבי. אולי רצוי לבדוק רגע מהו הרווח המיידי שלך מאיך שאתה נראה, למה בכל זאת שווה לך להיראות כך?
הצלחה היא לא מה שאנו עושים אלא מה שאנו, בדיוק כמו שכתבה לפני "סקסי זה לא איך שאתה נראה - זה מי שאתה!"

היי...

תשמע... לא קשה להבין איך אתה מרגיש, כי אחרי הכל החברה העכשווית מכתיבה סטנדרט, שאתה לדעתך לא עומד בו <גובה, טיפוח, שרירים או מה שזה לא כולל> קשה לך עם זה. זה ברור. הבעיה שלי עם המצב שלך היא אחרת: מפריע לך שאתה לא כמותם, כמן השאר. אין לך מה לרצות להיות כמו האחרים!!!! כל אחד הוא מיוחד במינו, ואני בטוחה שהבחורה שתתאהב בך- תתאהב באורן שבפנים, באורן האדם, לא הגוף. נכון שהמראה זה חלק ממשיכה וכל זה, אבל מראה זה לא מה שישאיר אותך עם בן\ת זוג. מה שחשוב- זה שא-ת-ה תרגיש טוב עם עצמך. ואם לא טוב לך איך שאתה ניראה. אתה עצמך, בלי קשר לאף אחד. תעשה עם זה מה שצריך. הכל עניין של רצון. זה קשה להיכנס לכושר. ההתחלה היא הכי קשה. אבל אם אתה רוצה- אתה יכול. תקבע עם חבר ותרוצו אפילו בבסיס פעמיים-3 פעמים בשבוע (או בסוף שבוע אם מתאפשר) , החבר חשוב לתמיכה ולמוטיבציה ודירבון גם כשאין לך כ"כ כוח וכשלא בדיוק בא לך. אבל תכל'ס אתה צריך מאוד לרצות גם מבחינת כושר. וכן, גם לשים לב מה לאכול ומה לא לאכול. אני לא אומרת שתתחיל כמו הדוגמניות האנורקסיות לאכול חסה ושתספור קלוריות, רק שתחליט להמעיט בשתיית קולה למשל ותעדיף דיאט או מים <הכי טוב מים !!! > ואותו דבר במאכלים... חשוב שתהיה מודע לעצמך כל הזמן. מה אתה אוכל, מה אתה שותה , כמה ואיך אתה מתאמן, אם תעשה את זה ותתמיד, ההופעה תשתפר, וההרגשה גם. ועוד דבר, אתה צריך לאהוב את עצמך. אדם שלא אוהב את עצמו- אף פעם לא יוכל להעניק אהבה אמיתית לסובבים אותו. אני בטוחה שחברים שלך לצידך- בזכות מי שאתה. תהיה גאה בזה ובעצמך. ותחייך. חיוך שבא מבפנים ממגנט אנשים אליך, בעוד שאם אתה מקרין עצבות ושרע לך , אתה דוחה את הסביבה ככה. האומץ שלך להתערבב בין אנשים והאומץ להתחיל עם בנות יבואו רק אם תהיה שלם עם עצמך מבפנים- מה לעשות בשביל זה.... אתה יודע !!!! בהצלחה, וסליחה על האורך.... פשוט הייתי חייבת! :)

nike frick

New member
היי אורן

אני אמנם רק בת 16... אבל הניסיון חיים שלי קשור לכל השנה וחצי האחרונות... גם אני סבלתי מחוסר ביטחון ועדיין סובלת בל הרבה פחות.. מה שאני עשיתי זה פשוט להתמודד עם הדברים... גם לי היה קשה למדוד בגדים בקניון למשל כי אני לא הכי רזונת אז פשוט אמרתי לעצמי חמישים פעם עד שזה נקלט שאני יכולה למדוד ולא יקרה כלום ובסוף זה נכנס אחרי עבודה קשה מאוד... אני עדיין מתמודדת עם דברים מסויימים בינהם חוסר הביטחון אבל הפעמים שאני מצליחה להתגבר עליו זה כשאני עושה בדיוק ההפך ממה שהראש שלי אומר... אני לא רוצה למדוד בגדים כי אני חסרת ביטחון אז אני כן מודדת... מקווה שעזרתי קצת בהצלחה

ALONY999

New member
תתחיל עם שמנות בשלב ראשון....

נראה אותך מתחיל עם משהו שלא יכול לענות לך בטיעון של שומן. אם תצליח אז בטחונך יתשפר ללא ספק. זו עצתי כשלב ראשון. לדעתי יש שמנות/מלאות שנראות מצויין.

שיקדי

New member
בתור התחלה

אני מציעה לך להוריד מהתפריט את העוגות והבצקים כמו:מלאווח,בורקס,ג'חנון אחר כך תתחיל לאכול 3 ארוחות ביום ותשתדל בשעות קבועות ירקות טריים,ירקות מאודים,לחם קל,גבינות עד 5% סלט ירקות גדול עם כפית שמן זית.מיץ לימון טרי ומלח אפשר לערבב עם גיל בתור ארוחת ערב וליד ביצה קשה תשתה מים במקום מיצים ובלי בירה ,הבירה מנפחת את הבטן בקיצור תשנה את התפריט ואל תוכל אחרי שעה שבע או שמונה בערב תעשה פעילות ספורטיבית כמו הליכה אורן הכי חשוב שתחליט לקחת את עצמך בידיים כי כך תוכל להתגבר ולהצליח זה כל הסוד תזונה נכונה וספורט .בהצלחה ותהיה לך הצלחה

למעלה