שלום לכולם. [סליחה על האורך והפירוט....]

superman1234

New member
שלום לכולם. [סליחה על האורך והפירוט....]

רכשתי לאחרונה מצלמה של קנון EOS M50 עם עדשה 18-150. מחברת MDK.
המצלמה מגיעה עם דיסק תוכנות שאחת מהן EOS UTILITY אמורה לאפשר בין היתר , העברת תמונות בין המצלמה למחשב. [אני מדגיש למחשב] ב Wi-Fi.

אחרי הגדרה במצלמה והתקנת התוכנה במחשב [חלונות 10 והדיסק מתאים לחלונות 10]. בניסיון להעביר תמונות , מתקבלת הודעת שגיאה מתוכנת השרות

בחיבור המצלמה בכבל USB מתקבלת גם הודעת שגיאה מתוכנת השרות , אבל המצלמה מוגדרת ככונן בסייר וניתן להעביר תמונות בין המצלמה למחשב.

קנון נותנת גם אפשרות להעלות תמונות לענן באתר שנקרא IRISTA. לשם אני מצליח להעלות תמונות ישירות מהמצלמה, דרך ה Wi-Fi. [כך שהבעיה היא כנראה בתוכנה ולא במצלמה].

שאלתי - האם מישהו שרכש לאחרונה מצלמה כזו חווה את אותן הבעיות ?
האם מישהו מכיר פתרון לבעיה ?. עד היום לא זכיתי לקבל פתרון מ MDK [למרות שהם עדיין מנסים], מניופאן, מקרט, ועוד שני גורמים שטולטלתי ביניהם ללא הצלחה עד היום...
תודה מראש למשיבים.

dudi4321

Active member
לצערי לא יכול לבדוק אצלי,

אני עם גופי ניקון.
יש בעדכון למצלמה איזכור של בעיית העברה לסמרטפון שנפתרה.
https://support-asia.canon-asia.com/contents/ASIA/EN/0400404102.html
כאן גרסאות כמעט להכל. תעדכן.
https://www.canon.com.au/cameras/eos-m50/support?option=drivers
האם אתה עם הגירסאות האחרונות?

אולי בעיית דרייבר שלא מותאם טוב לתוכנה של קנון. כללית מסירים את הדרייבר ממנהל ההתקנים ומתקינים שוב.

מניסיון של אחרים, בהעברות בWIFI יש הרבה צרות. נסה גם להוציא הראוטר מהחשמל, לחבר שוב ולחכות שהרשת WIFI תעלה שוב.

superman1234

New member
תודה על התגובה המהירה.

כבר עברתי אל כל התלאות שתיארת. כנראה שאני לא היחיד שסובל מהבעיה הזו של קנון.

באחד הסרטונים [מקנדה], ראיתי מישהו שתפעל את המצלמה והמחשב עם אותן תוכנות בהצלחה.

כפי שכתבתי, אני מצליח להעלות לענן של קנון ב WI-FI תמונות בלי בעיה. משם אני מוריד אותן למחשב....
זה כמו ליסוע מתל אביב לאילת דרך חיפה.

לגבי WI-FI באופן כללי , המצלמה הקודמת שלי היתה של סאמסונג NX2000, והעברת תמונות בין המצלמה למחשב היתה בלחיצת כפתור פשוטה אחרי שתוכנת השרות של סאמסונג הותקנה.

אשמח מאוד לשמוע מה קורה, ממישהו עם מצלמה זהה.

תודה בכל מקרה על הרצון הטוב.

e zi

New member
כך מחברים SL2. מ-יוטיוב. או שיעזור לך, או שיעזור לך לחפש...

.

superman1234

New member
ראשית , תודה על התגובה.

כפי שציינתי. המצלמה הוגדרה בהצלחה.
גם תוכנות השירות הותקנו.
כאשר המצלמה מנסה להתחבר למחשב, מתקבל מסך דומה למסך שרואים בוידאו. [ראה תמונה מהוידאו], כל שלושת האפשריות "אפורות" [לא ניתנות לתפעול] ומתקבלת הודעת שגיאה Fail to connect to camera.
אין לי ספק שהבעיה בתוכנה.
היום ניסיתי ליצור קשר עם MDK, הבחור שניסה לעזור לי בשלושה שבועות האחרונים לא נמצא. יהיה מחר. נחכה ונראה מה ילד יום. מבטיח לעדכן את הפורם.

e zi

New member
בלי קשר לתקלה: תוריד גירסה אחרונה מהאינטרנט:

מכאן

נכון ל-19 במרץ, 2019:
הגירסה האחרונה ל-Windows היא:
EOS Utility 3.10.0 for Windows
הגרסה מה-15 לפברואר, 2019.

---
ה-CD שקיבלת, סיכוי לא רע שהוא ישן-יותר.

superman1234

New member
או קיי להלן "סוף דבר"...........

הורדתי את הקבץ מהאתר שקישרת. כבר הורדתי קובץ זהה אבל בגודל מעט שונה.
בצעתי UNINSTALL לקבצים שהיו במחשב והתקנתי את הקובץ החדש. ניסיתי להעביר תמונות מהמצלמה למחשב - נכשל. עם אותה שגיאה. הפעם החלטתי למחוק את ההגדרות במצלמה ולהגדיר מחדש. וראה זה פלא , הפעם זה עבד. מייד ביצעתי פעולה דומה למחשב הנייד - לנובו E580 וגם כאן - הצלחה.
חקרתי מה ההבדל בין הקבצים שהורדתי ומה שמצאתי הוא כדלקמן :
קבצי העדכון שהורדתי , גם הם מפברואק 2019 הורדו מאתר GLOBAL CANON
הקובץ שהורד מהקישור שאתה הבאת היה מ CANON USA. למרות שלא צריך להיות הבדך בין השניים, כנראה שבכל זאת היה הבדל.
תודה לכל העוזרים.

נ.ב HOT SPOT מוגדר כ:
A hotspot is a physical location where people may obtain Internet access, typically using Wi-Fi technology, via a wireless local area network (WLAN) using a router connected to an internet service provider.
כשאתה מתחבר ב WI FI משדה תעופה למשל , אתה מתחבר מנקודה חמה של השדה.

e zi

New member
בעניין התקלה: המחשב מתחבר למצלמה, לא להפך..

אחרי שאתה מגדיר מה שצריך במצלמה. המצלמה הופכת ל-"נקודה חמה" ..או אולי הגדרה אחרת, אבל המינוח המדוייק לא משנה לצורך העיניין.

בשלה הזה אתה צריך לראות במחשב את שם הרשת WIFI שהגדרת במצלמה (מה שהוגדר תחת SSID). יש גם סיסמה שהגדרת. רק אחרי שאתה מתחבר באמצעות ה-WIFI של המחשב לרשת שעם ה-SSID שהגדרת במצלמה + הסיסמה, כמובן, אתה יכול להמשיך הלאה ולהפעיל את התוכנה של קנון.

---
** מסייג: אם הבנתי נכון מהסרטון **

superman1234

New member
כל התחברות של שני מכשירים, מה שנקרא PAIRING זוהי התחברות

דו כיוונית.
למצלמה יש שם [NAME] והיא מתחברת דרך ה ACCESS POINT [שזה ה SSID של ה WI FI שהוגדר בראוטר] למחשב כך ששניהם מזווגים. בעקרון, אם תוכנת השרות היתה מכילה פונקציה כזו , ניתן היה להעביר גם תמונות מהמחשב למצלה ב WI FI.

e zi

New member
פשוט: המחשב מתחבר לרשת האלחוטית, לא ההפך

ברור שבסופו של דבר, בחיבור 2 הקצוות מחוברים זה לזה. אבל זה שיוזם את החיבור הוא זה שנחשב "המתחבר".

Pairing הוא פרוצדורה מתחום ה-BT לא ה-Wifi.

במקרה של המצלמה והמחשב/נייד: המצלמה הופכת להיות "סוג של" ראוטר - המחשב/נייד מזהה "רשת אלחוטית" (נקודה חמה) שהיא למעשה המצלמה ומתחבר אליה. הראוטר לא קשור בכלל. אתה יכול לקחת את הנייד ואת המצלמה גם לטבע ולהתחבר שם. למיטב ידיעתי המצומצמת.

---
זה פורום צילום, לא פורום תקשורת נתונים. ולכן לא התחייבתי על המושגים, כדי שלא נידרדר לאן שהידרדרנו.

superman1234

New member
אז בכדי שלא נידרדר רק שני דברים.

PAIRING הינה מילה שמתארת התחברות אלחוטית ב BT וגם ב WI-FI.
המצלמה אינה יכולה להיות HOT SPOT כי אין לה מודם . מצלמה וטלפון נייד אכן יוכלו להתחבר כי לטלפון יש מודם.
אתה יכול לחבר טבלט עם חיבור BT [גם WI-FI כמובן] לטלפון נייד ולגלוש על חשבון חבילת גלישה של הנייד. הטלפון הוא ה ACCESS POINT .
והכי חשוב כמעט שכחתי - תודה על הקישור.

sagiKor

New member
אתה טועה...

ולמרות שזה לא הפורום, בכל זאת הסבר קצר.
ב WIFI, ה HOT SPOT היא נקודה לחיבור אלחוטי, בדרך כלל נפרסות מספר נקודות כאלו במקומות גדולים שנקודת קישור אחת לא מכסה את האזור. הנקודות האלו בדרך כלל מחוברות לנתב והוא או שמכיל מודם או שמחובר למודם חיצוני.

כשיש רק נקודת חיבור אחת כמו ברשת ביתית בדרך כלל, אז הנתב (שבדרך כלל מכיל גם מודם) משמש גם כ HOTSPOT או בשם אחר Access Point.

ב WIFI יש שני סוגי חיבורים, חיבור של client מול server, כמו שהטלפון שלך מתחבר לרשת אלחוטית, הטלפון הוא ה client והנתב/hot spot הוא ה server.
חיבור כזה מאפשר בדרך כלל חיבור שי משתמשים רבים.

חיבור נוסף הוא חיבור AD HOC שבו בעצם שני התקנים מתחברים אחד לשני מבלי להתחבר לרשת אלחוטית אחרת כמו דרך נתב או הוט ספוט או איך שתקרא לזה.... חיבור שכזה נחשב ל pairing.

רוב המצלמות עובדות בצורה שהן משמשות כ Server והמחשב/טלפון שמתחבר אליהן הוא client. בדרך כלל יש מגבלה מובנית שק מכשיר אחד יכול להתחבר למצלמה אבל זה לא אומר שהחיבור הוא AD HOC אלא רק שיש מגבלה למכשיר אחד. ככה שהשימוש בביטוי pairing במקרה הזה איננו נכון.

אגב, יש מצלמות שמאפשרות את החיבור האלחוטי אליהן דרך רשת אלחוטית קיימת ואז בעצם גם המצלמה וגם הטלפון/מחשב הם clients שמתחברים לרשת ואז יוצרים קשר דרך האפליקציה.

ואלה היו 60 שניות של עובדות לא חשובות

למעלה