שלום לכולם! עזרה בבקשה

Laban P

New member
שלום לכולם! עזרה בבקשה

אני מחפש אתרים (עדיף) או איזושהי דרך ללמוד קיפולי נייר אווירודינמיים. אני לא מדבר על מטוסים וכאלה, אלא על צורות מסויימות אשר יכולות לעוף בעזרת רוח תחתית לדוגמא או כל רוח שהיא. יש כזה דבר?

גילה או

New member
לא בדיוק יודעת אבל

יש לי ספר בשם אוריגמי תעופה ,מהנאה ועד מדע אמיתי של איג'י נקמורה.יש בו הרבה מטוסים ואני מבינה שלא לזה התכונת.וגם יש בו פרק של יצורים מעופפים כגון:שחף,שפירית,עטלף וכדומה.מעבר להוראות הקיפול יש בו דיון על איכות התעופה,זרימת אויר על הכנפיים ,כוח הרמה ועוד מושגים דומים. מילבד זאת כאשר קראתי את השאלה חייכתי לעצמי וניזכרתי .ב"טיארה" כשאני הייתי ילדה היינו מקפלים מדף אמצעי של מחברת את הטיארה.הינו מוסיפים לה זנב ממיספר ניירות וקושרים את הטיארה בחוט ומעיפים כמו עפיפון .כמובן שאני לא זוכרת איך מקפלים זאת .בועז כבר היה בטח מוצא איזה שהוא קישור עם הוראות .

Laban P

New member
טוב..אני מניח...

שאף אחד לא מכיר משהו יותר קרוב אז אולי תעלי את הספר לאינטרנט או תתני איזה אתר שקשור לעניין. אולי תוכלי גם לעלות את השם של הספר + שם מחבר באנגלית בבקשה?

גילה או

New member
הספר הוא בעברית .

קניתי אותו בסטימצקי לפני מיספר שנים.אולי עוד ניתן להשיג אותו. אני לא יודעת על אתר שקשור לעניין .לא ניתן לעלות חומר מצולם מיתוך ספרים עקב זכויות יוצרים. מצטערת אם לא עזרתי יותר.

gilg1

New member
לגבי הספר

ילד אחד הראה לי אותו ולהפתעתי זה לא ממש אוריגאמי. כלומר מקפלים והכל אך יש גם גזירות ועוד דברים שאני לא אהבתי. המלצתי לו להחזיר את הספר כי למתחילים זה ספר טראומטי. לגבי מבוגרים, גם לא ממליץ...הבעיה שאין חלופות טובות בארץ כמו הספר של ריק ביץ'. אולי גלעד נאור יתרגם אותו לעברית עד שספר הכנס יצא?

giladznaor

New member
גיגול קצר תמיד מוצא תשובות

במאה ה21 כל המידע קיים, הבעיה היא למצוא אותו. בשביל זה יש גוגל.

yepeled

New member
מטוס שגם עף

באתר הספרדי יש מספר מטוסים, אחד מהם קיפלתי והוא גם עף. בספר של קוניהיקו קאסאהארה "קסמי אוריגמי" או באנגלית ORIGAMI OMNIBUS I יש פרק על ציפורים שעפות. בצומת ספרים בקניון שבעת הכוכבים הרצליה את הספר על המטוסים שגילה תארה אותו צריך להיות בכול חנויות צומת ספרים. אל תצפה לביצועי תעופה מרשימים מגבלות קיפול האוריגמי מפריעות פה. אבל הדגמים יוצאים יפה!

ophler

New member
בספר של נקמורה

ישנם גם דגמים ללא גזירה הדבקה וכו' חלקם מוצלחים. זה ספר ישן (משנות השבעים) ויש אותו מתורגם לעברית (עם בעיות שונות). אפשר למצוא אותו בסטימצקי מידי פעם. גם הסמלים שבו הם לא כ"כ שיגרתיים כמו בספרי אוריגמי אחרים. בספר של אורי אבלס, "עפיפומניה", יש דף שמתאר סדרה של 4 עפיפונים שונים עשויים דף אמצע של מחברת הוא קורא להם קיפקות (אם זכרוני אינו מטעה אותי). הספר הזה עוסק כמובן בעפיפונים והוא מסוף שנות השמונים או משהו כזה. אני קניתי אותו בירושלים לפני 13-14 שנה. ספר מעולה (הכי טוב בעברית אם אני לא טועה). ושוב, בעיות של זכויות יוצרים (וסורק מושבת) מונעות העלאת הוראות לפורום) לילה טוב ophler

גילה או

New member
קיפקה.

הזיכרון מתחיל לחזור אלי.נכון, מה שתארתי -קיפול מדף אמצעי של מחברת זה הקיפקה.הטיארה היה עפיפון שהיה בנוי ממוטות במבוק.את זה היה רק לילדים שאבא שלהם ידע לבנות את זה. אחפש את הספר "עפיפומניה" סתם לשם הנוסטלגיה .לא ניראה לי שהילדים שלי יעזבו את המקלדת של המחשב כדי להעיף עפיפונים....

ophler

New member
רגע של נוסטלגיה...

טוב. כשקניתי את הספר, כאמור, מזמן, עזבתי את המחשב ובניתי עפיפונים. בספר ישנם כל מיני סוגי עפיפונים, חלקם פשוטים וקלים לבניה וחלק אפילו מחומרים זולים. (העפיפון האהוב עלי: דלתא משקית אשפה. המחיר הכולל לאחר שדרוג לחומרים חזקים יותר: 10 ש"ח. זמן בניה: חצי שעה-שעה. במקום עם רוח יציבה יחסית ובלי מפגעים על הקרקע הוא עף 4 שעות מחובר ליתד באדמה - "ללא מגע יד אדם"). אולי מישהו יפתח פורום או קומונה לעפיפונים... (אני חובב בקושי) ophler

bshuval

New member
Wings and Things

זהו ספר אוריגאמי הקשור לתעופה מאת סטיבן וייס. ניתן באמאזון לראות את כל העמודים שלו (על ידי פונקצית החיפוש בתוך הספר) בנוסף, יש ברוסית ספר על אוריגאמי תעופה.

למעלה