שלום לכולם - עזרה בתאוריה

miss jazz

New member
שלום לכולם - עזרה בתאוריה../images/Emo98.gif

האם מישהו מוכן להסביר לי קצת תאוריה בסיסית על כיצד קוראים אקורדים, איזה מרווחים הם בנויים. אקורדים מוקטנים, מוגדלים, אקורד משולש, אקורדים מרובעים... אני יודעת מעט בצורה לא במסודרת במיוחד. הידע שלי מסתכם במרווחים וסולמות. תודה רבה לכם, אני מקווה שניתן להסביר זאת.

orbiti

New member
קצת מהבסיס

אני מקווה שאני קולע פחות או יותר לשאלה שלך. אם טעיתי במינוחים, אתם מוזמנים לתקן אותי. נתחיל מאקורדים משולשים: אקורד משולש בנוי תמיד משתי תרצות שנבנות מעל בסיס האקורד: אקורד מז´ור מתרצה גדולה ואחריה תרצה קטנה, אקורד מינור מתרצה קטנה ואחריה תרצה גדולה, אקורד מוקטן משתי תרצות קטנות ואקורד מוגדל משתי תרצות גדולות. אקורדים מרובעים בנויים באותה צורה, רק עם שלוש תרצות: כל אחד מהאקורדים המשולשים, בנוסף לתרצה גדולה (אקורד maj7), או קטנה (אקורד 7). עכשיו לגבי קריאת אקורדים: אני משער שאת קוראת את האקורדים מדף תווים באנגלית (שמשתמש בתווים C-D-E-F-G-A-B, במקום דו עד סי). אקורד שמופיע כאות גדולה בודדת (לדוגמא: "C"), הוא אקורד מז´ורי כשהאות מסמלת את הבסיס שלו, במקרה הזה - אקורד דו מז´ור. כאשר ליד שם האקורד מופיעה "m" קטנה (לדוגמא "Cm"), האקורד הוא מינורי מאותו בסיס, במקרה הזה - דו מינור. לאקורדים מרובעים פשוט מוסיפים "7" או "maj7". לגבי סימון אקורדים מוקטנים ומוגדלים, מחר...

The Exorcist

New member
אולי המנהל ירביץ לי (אולי לא)

יש בפורום כלי נגינה כמה מאמרים על בניית אקורדים וקריאה. ובאתר Wholenote.com תוכלי למצוא רשימה (ארוכה מאוד) של הרבה סוגי אקורדים ואיך הם בנויים, לצערי לינק ישיר אני לא יכול לתת כרגע.

orbiti

New member
בלי אלימות, כן?

הנה קישורים לשני מאמרים מצוינים מפורום כלי נגינה: אקורדים וסימני אקורדים במוזיקה קלה מבנה האקורד

למעלה