שלום לכולם עזרה..

promod

New member
שלום לכולם עזרה..

שלום לכולם אני מתכוון להירשם השבוע להשלמת בגרויות באחת המכונים, הבנתי שהלימודים מתחילים ב17 לפברואר. כרגע אין לי אפילו לא יחידה אחת ואני מתכוון להתחיל במתמטיקה ולשון/ספרות עכשיו נאמר לי שמתמטיקה זה 3 יחידות.. אין אפשרות להתחיל ישירות עם 4 או 5 יחידות? עוד שאלה היא מה המקום המומלץ ביותר לחמוד חוץ מלחמן ויואל גבע שהמחירים שם מוגזמים.. וגם איזה מקצועות אפשר ללמוד בבית. תודה

תלמיד10

New member
תשובה חלקית

אפשר להיבחן ב-4 או 5 יחידות במתמטיקה ללא צורך להיבחן קודם ב-3 יחידות, ואין להיבחנות קשר כלשהו עם המכונים (ניתן ללמוד את החומר בכל דרך שרוצים). המכונים מציעים את הקורסים המשתלמים עבורם, אך אני מניח שניתן למצוא קורסים ל-4 או 5 יחידות במתמטיקה לאנשים ללא בגרות.

אין לי מידע על יתר השאלות.

promod

New member
אני יעקוף את שאר השאלות לשאלה 1

קיים אפשרות ללימוד לתואר ללא בגרות במכללה עם אני יעשה אצלהם מכינה ויעבור אותו?

trilliane

Well-known member
מנהל
כן; זה תלוי במוסד הלימוד ובמסלולים שהוא מציע.

כל מוסד ללימודים על תיכוניים יכול להחליט מהם תנאי הקבלה שלו והם לא חייבים לכלול תעודת בגרות. יש אכן מוסדות (ולא רק מכללות; אפילו הטכניון, למשל) שמאפשרים לעשות מכינה למי שמגיע ללא בגרות. כמובן, זה לא פשוט ללמוד במכינה ואין שום הבטחה לקבלה בסופה, צריך לקחת זאת בחשבון.

promod

New member
מה שאתה בעצם אומר

שאפשר לעשות מכינה במכללה ועם אני עובר אותה אז אני מתקבל? ובוא נגיד ככה יש את המסלול של השלמת 21 יחידות בגרות פלוס פסיכומטרי או מכינה מה יותר קצר ויותר עדיף מבחינת זמן וכלכלית.. וכמובן מה הסיכוי הקיים להיכשל.. תודה

תלמיד10

New member
תשובה

ככל הידוע לי, בהשוואה בין השלמת כל יחידות הבגרות לבין שנה של מכינה (אם זה אפשרי) - מכינה עדיפה, גם כספית וגם מבחינת זמן (לגבי כישלון, אין לי מידע על הקושי של המכינה ותנאי הקבלה אליה - יש לבדוק בכל מוסד לימודים בנפרד). החיסרון של מכינה הוא בכך שלפעמים ציוניה תקפים רק במוסד לימודים מסוים. אגב, ייתכן שגם עם מכינה עדיין יהיה צורך להיבחן בפסיכומטרי. הפרטים המדויקים, לרבות התשלום הכספי, נמצאים בכל מוסד לימודים בנפרד.

trilliane

Well-known member
מנהל
מה שאני בעצם אומרת הוא שאין מנוס מלברר

מה הדרישות של כל מוסד בנפרד, מה הוא מציע, כמה זה עולה וכמה זמן זה לוקח, עד כמה זה מתאים לך מבחינת הרמה והעלות הכספית, מה הסיכויים להתקבל ומהי תכנית ב' אם אתה לא מתקבל. אנחנו לא יכולים לענות לך כי אנחנו לא מכירים את התנאים של כל המוסדות וגם לא אותך.

חשבת על מכינה קדם אקדמאית?

מכינה קדם אקדמאית מאפשרת לך להשלים את כל הבגרויות שחסרות לך(וגם לשפר, כמובן!), לפעמים הנהלת המכינה מציעה לתלמידים קורס פסיכומטרי מסובסד חלקית.

לגבי השכ"ל, אם עשית צבא\שירות לאומי, יש מלגה של משרד הביטחון שיכולה להגיע ל100%, הכל תלוי במצב הכלכלי בבית ובעוד גורמים..

במכונים הפרטיים יאפשרו לך להשלים את כל הבגרויות במחזור בגרויות אחד, אבל במחיר של יותר מ20 אלף ש"ח, לעומת זאת במכינה יפרסו לך את זה לרוב לפחות לשנה אחת(שני מחזורי בגרויות) אבל השכ"ל יהיה אונברסיטאי(או מלגה)

למעלה