שלום לכולם-עידכונים+שאלה.

שלום לכולם-עידכונים+שאלה.

שלום,לפני שלושה שבועות לערך עזרתם לי רבות לאחר שלדגי השהב שהיו 9 במספר פלוס עוד שני מנקים נהיו כתמים שחורים בכל הגוף,משהו מוזר,תולעים בגג האקוואריום,ושאר מחזרות אימה למינהם. ובכל מאז כבר מתו 5 דגי זהב ומנקה אחד,ואז עבר האקווראיום שידרוג,ניקינו את התולעים על הגג וכו וכו. נשארו 4 דגי זהב ומנקה אחד,הם מאוד מאושרים,יש להם הרבה מקום מסתבר,הכתמים השחורים נעלמו כלא היו,וכולם מאושרים..
. ובכן תודה על העזרה. השאלה-האם נכונה השמועה ששמעתי השבוע,שדג גדל בהתאם לאקוואריום בו הוא שוכן? ז"א אם אשים את הדג זהב באקוואריום ענק,הוא יגדל לגודל יחסית גדול מאוד,ואם אשים אותו באקוואריום קטן יחסית,הוא יגדל ממש טיפה,באופן יחסי לאקוואריום? ועוד שאלה-בעניין אוכל לדגים,יש לדגי זהב אוכלך משלהם,עכשיו בחנות נאמר לי שצריך לקנות למנקים אוכל מיוחד משלהם. עכשיו שאלתי היא-איך הם מבדילים בין האוכל הרי אני שם לכולם ביחד? האוכל של המנקים ממש מטנף את המים אז הפסקנו לשים להם את האוכל הזה,אל את האוכל של הדגי זהב,והם ממש אוהבים את זה. מה הקטע עם אוכל שונה לדג מנקה? סתם דרך להוציא כסף מלקוחות תמימים שלא מבינים בדגים כלל(כמוני לדוגמא). והאם יכול להיות דבר כזה,שהדגים יודעים מתי הם אמורים לקבל אוכל?(כן זה נשמע הזוי משהו),פשוט אני שם להם אוכל בשעות קבועות עכשיו,ומאז שהם מקבלים אוכל בשעה קבועה,כשלא נותנים להם בשעה הזו,הם מתחילים להשמיע רעשים עם האבנים ולהזיז אותם בשעה הקבועה הזו,וזה דווקא משעשע. יש פשר לעניין? תודה מראש על העזרה..

wiz

New member
כמה תשובות:

1. דג זהב אכן גדל בהתאם לגודל המיכל בו הוא נמצא, אבל אסור לשכוח שהוא זקוק למיכל בנפח מינימלי בלי קשר לגודלו. בטבע ובבריכות גדולות, דגי זהב יכולים להגיע אפילו לאורך של מטר ועשרים, וברור שבאקווריום ביתי אין סיכוי לכך. 2. מזון לדגים מנקים בד"כ שוקע, ומכיל בעיקר מרכיבים צימחיים (ולא בשר, כמו לדגים אוכלי כל, למשל). הדגים לומדים לאכול את מה שהם אוהבים וצריכים, ובמקרה הזה אין סיבה לדאוג שמא הם יאכלו משהו שהם לא אמורים. 3. הדגים לומדים זמני האכלה, ויש כאלה שאפילו לומדים לזהות את המגדל שלהם ולאכול מידיו. דגי זהב נחשבים לדגים "לא חכמים", ובעלי זיכרון של חמש שניות בערך, אולם מחקרים אחרונים מצביעים על ההיפך. היתה לא מזמן כתבה בוואלה בנושא זה בדיוק, אני אנסה למצוא לינק. אגב, אני לא חושב שהשילוב של דגי הזהב והמנקה מומלץ. המנקה (פלקו) זקוק לטמפ' טרופית, בעוד דגי זהב זקוקים לטמפ' נמוכות יותר. אם תעלה את הטמפ' באקווריום, דגי הזהב יסבלו, ואם לא תעשה זאת - הפלקו ימות... לדעתי תאלץ לוותר עליו, גם במחיר של אצות באקווריום (וכדי לטפל בזה פשוט תצמצמו את שעות האור ואת כמויות המזון באקווריום).

למעלה