שלום לכולם, עסק בין לאומי

ACE OF SPADES

New member
שלום לכולם, עסק בין לאומי

שלום לכולם. אני קורא מהצד מדי פעם אבל לא כותב בפורום כי לא היה לי על מה. עד עכשיו... פיתחתי רעיון שבמידה והוא יצא לפועל יכל להכניס את כל השותפים שבו לפנסיה מוקדמת, וגם את הילדים שלהם לפנסיה, וגם את הנכדים שעוד לא נולדו, וגם את הנינים ואת הנינים של הנינים וגם את הדור ה-30 לפנסיה מוקדמת. הרעיון שלי מדבר על היי טק ועל אינטרנט ושילוב של שניהם. הרעיון גם מדבר על תפוצה בין לאומית לכל מדינות העולם! באמת מדובר בפרויקט בסדר גודל עצום ואם פוטנציאל בין לאומי עצום. השאלה הנשאלת: איך מרימים כזה פרויקט לפועל?? מבן אדם אחד כמוני עם רעיון ומשכורת שכיר בחברה, להשגת משאבים שכירת צוות עובדים יצירת קשרים בין לאומיים ,אישורים ,פיתוחים וכו... האם ניתן בכלל לעשות דבר כזה??? יש למישהו דרך לעזור לי???? כרגע הרעיון הוא בגדר רעיון אבל לא רעיון וטו לו. בוצאו כבר חישובים ונבדקו נהלים והעניין נחקר יותר לעומק. פשוט לא יודע איך להתחיל. איך EBAY התחיל?? איך SKYPE התחיל?? שני הרעיונות האלה לא נופלים בכלל מהרעיון שלי... ולכן אני כל כך להוט להתחיל. אודה על כל תשובה.

duncken

New member
תתחיל בלגגל

אתה רוצה לדעת איך הם התחילו? תתחיל בחיפוש באינטרנט עליהם. אם אני זוכר טוב מהקייס סטאדי באוניברסיטה, EBAY התחילה ב1992 ע"י בחור אחד. הוא פתח אתר למכירות פומביות. זה לא היה אותו EBAY שאנחנו מכירים והיו לו מתחרים בשוק. הוא פיתח כמה פיצ'רים יחודיים. הוא מכר\שיתף (לא זוכר) אחרים במיזם בערך ב1995 ומשם EBAY התפתחה. SKYPE התחילה לאחר ששני ממצאי קאזה מכרו אותה (קאזה) לחברת שרמן נטוורקס. אבל למה להסתכל רק על EBAY או SKYPE? אם אתה רוצה מודל השראתי לך על גוגול או יאהו (הפיבוריט שלי). תקרא טוב טוב איך החברה של יאהו התחילו. אם הרעיון שלך הוא באותו קאליבר ואתה תאזור אומץ ותנהג כמוהם יש סיכוי שגם החברה שלך תהיה ריווחית די מההתחלה.

הנוסחא פשוטה: הקף עצמך באנשים...

פי אלף יותר חכמים ממך. רק אנשים מוכשרים וחכמים יעזרו לך ליישם את כל הרעיונות המוצלחים שלך. אם יש לך רגשי נחיתות ופחדים מאנשים יותר חכמים ומוכשרים ממך? לא תיישם שום שאיפות וחלומות שלך בחיים ! זה אמנם נשמע די פשוט אבל זה אלמנט הכי קריטי בהצלחת עסקים. זהו

takano

New member
צעד אחרי צעד

ובמידה ועוד לא בדקת האם מוצר זהה או דומה נמצא כבר בפיתוח ,ובאיזה שלב בפיתוח,אז לדעתי זהו הדבר הראשון שאתה צריך לעשות. את הפנסיה לנינים אני הייתי מתכנן בשלב מאוחר יותר. בכל אופן אני ממליץ לך לבנות בראש תוכנית כיצד לא להתייאש בשלבים מוקדמים,כי כנראה קל זה לא הולך להיות. אחרי רישום הפטנט לדעתי כדי לך פשוט להחתים על חוזה את כל מי שיש לו נגיעה לדבר,וכל מי שאתה הולך לשתף ולו במידע הזעיר ביותר. מהניסיון שלי ברגע שבנאדם חותם על חוזה,אוטומטית לא רק שהוא מחוייב אליך ולחוזה,הוא גם מתייחס לדברים בצורה רצינית הרבה יותר, כ"כ אולי כדי שבמקביל לבדיקת ההצלחות של החברות הנ"ל תנסה לחקור כמה כשלונות,.מיליוני רעיונות אדירים נכשלים ונגנזים בכל יום. לפעמים ניתן ללמוד מכשלון של אחר לא פחות ממה שניתן ללמוד על הצלחה . ושיהיה בהצלחה.

למעלה