שלום לכולם עצרתי פה לרגע

MaYo0sH

New member
שלום לכולם עצרתי פה לרגע

אני לא עומדת להשאר (לא מתקרבת לסמים
) אבל כמה שאלות:
זה חוקי בכלל לפתוח פורום כזה?
אני באמת לא מבינה למה אנשים מחלקים את הסמים לשני קבוצות "סמים קלים" ו"סמים קשים" שניהם מזיקים..???
שמעתי פעם ממישהו שנרגילה יותר מזיקה מגראס |זה נכון|?
ובבקשה אל תכחישו שסמים "קלים" לא מזיקים וכל הבולשיט הזה, (קראתי קודם כאן הודעה על זה שיש עוד דברים מזיקים בחיים כמו בשר, ממתקים, אלכוהול) ואני רוצה להגיד שלכל מה שקודם ציינתי אין השפעות לטווח ארוך כמו לסמים.. הגוף
צריך
בשר הגוף​
צריך
את הסוכר שבממתקים והגוף לא צריך סמים למינהם.. טוב תודה רבה על התשובות!​

BlueCarrera

New member
תשובות...

קראי בעיון: 1) כמו שכתוב בהודעת המנהל, למרות שזה לא חוקי, מותר לדבר על זה. 2) זה שלמלחמה בסמים שתפו לך את המוח שאין דבר כזה, זה רק מראה שהם שקרינים. זהו מושג שמתמשים בו בכל העולם. יש את הסמים הקלים: גראס, חשיש וכו.. יש את הסמים הפסיכוטים - L.S.D, M.D.M.A ועוד.. ויש את הסמים הנרקוטים (הסמים הקשים) - קוקאין, הירואין, אופיום ועוד... (על שמם הומצאה המילה "נרקומן") 3) כן, אבל גם סיגריה ואלכוהול (על זה אני יענה בשתשובה הבאה. 4) תציצי בתוצאות המחקר שערך משרד הבריאות הצרפתי (שתורגם לעברית ע"י ידיעות אחרונות) ובעצם תגלי גילוי מעוד מעניין: במחקר השתתפו: טבק, קוקאין, הירואין, אלכוהול, אקסטזי וכמובן הגראס. כפי שתוכלי לראות בטבלה - הנזקים שגורם הגראס הם מעטים לעומת הנזקים שגורמים שאר החומרים (בהם גם טבק - לכן נרגילה יותר מסוכנת מגראס וגם סיגריה יותר מסוכנת מגראס - כי בשניהם מעשנים טבק) אף אחד לא אמר שהסמים הקלים לא גורמים נזק - הם גורמים - אבל הוא קטן. שוב - אני לא משכנע אף אחד להשתמש בסמים (זה כמו שאני ישכנע אנשים להשתמש באלכוהול) אלה אני רק משכנע אנשים לתמוך בליגליזציה של הסמים הקלים, שתעזור גם לאנשים שמשתמשים בהם וגם לאלה שלא.

tiger

New member
כן זה חוקי לגמרי להפעיל כזה פורום

לשאר השאלות כמובן שיש אי איילו נזקים (מרביתם בשל הטבק)אבל רובינו לפחות אנשים מבוגרים שמודעים להם. וכן נרגילה מזיקה יותר מגרס מה לעשות בכלל עישון הטבק הגורם לאותם סרטנים בדיוק בהם נהוג להאשים את הגרס וזאת מישום שהעישון איננו בריא יותר מהסם עצמו. גם סיגריות מזיקות ואפילו כותבים את זה על הקופסאות עצמן ובפירסומות. כל המעשנים מודעים לניזקי העישון והם עדיין ממשיכים לעשן כי הם אנשים מבוגרים שרשאים לקחת אחריות על עצמם ועל הסכנות בחייהם.עם כל המודעות שבעולם.כולנו מודעים לסכנות. למה להניח שמי שמעשן סמים קלים לא מודע לסכנות או מנסה להסתיר את הנזקים? מי שמעשן סיגריות מודע לנזקי העישון. מי ששותה אלכוהול מודע לנזק של האלכוהול. וכן הלאה וכן הלאה. העיניין הוא שלכל מטבע יש שני צדדים ואם היה מדובר בהרגל ניפסד שגורם רק לנזקים איש לא היה עושה את זה. הבעיה שיש לדברים יותר מצד אחד וכמו שיש רופאים שממליצים לישתות מידי פעם אלכוהול כך שזה לא לגמרי שחור ולבן.הכל עיניין של סידרי עדיפויות וקבלת החלטות על החיים.מה שאנחנו מנסים לומר זה לא שלסמים קלים אין נזקים.זו כלל לא נקודה.מימתי האדם הוא יצור כל כך מודע שהוא לעולם לא עושה דברים שמזיקים לו? אני מכיר כמה וכמה הרגלים ותחביבים שגורמים להרבה יותר נזקים אבל אף אחד לא חושב להפסיק אותם ביגלל זה. כמו צניחה חופשית,הליכה על חבל,מרוצי מכוניות,סתם נהיגה פרועה....אפשר להמשיך עם זה עוד ועוד.האדם נהנה תמיד ללכת על הגבול הדק של הסכנה או להמר על החיים.למה למי שמחליט שהוא רוצה ליצנוח צניחה חופשית לתוך חור באדמה עם סיכוים טובים להיתרסק למוות מגיע שתיהיה יותר לגיטימציה למי שרוצה לעשן ג´וינט? למה את מי שמחליט ליצנוח מימטוס לתוך חור באדמה לא שואלים אם הוא מודע לסכנות...כוווולם מודעים לסכנות ולנזקים ועדיין אנשים ממשיכים לעשות את כל הדברים המזיקים והמסוכנים.למה? זאת צריכה ליהיות השאלה יותר מהאם יש להם מודעות לסכנות או שמא הם מנסים לא לספר אותן. t

BlueCarrera

New member
אני לא היתי אומר את זה ככה...

למרות שצניחה חופשית, נהיגה פרועה, בנג´י וכ"ו, מסכנים את חייך, ואתה יודע אתה זה, זה שהם עלולים לקחת את חייך, זה לא בשליטתך. יכול להיות שאתה תתנגש במכונית, החבל של הבנג´י יהיה ארוך מדי ואתה תתנגש בקרקע, או המצנח לא יפתח, וזה ממש לא בשליטתך. לעומת זאת - סגריות, אלכוהול וסמים הם כן בתחום שליטתך. ככל שאתה תיקח יותר, ככה אתה מסתכן יותר. המחלוקת העיקרית היא: למה האלכוהול, והטבק חוקיים בעוד שמסרבים להפוך את הגראס לחוקי ? (למרות שהוא פחות מזיק)

MaYo0sH

New member
מממ

אני כבר לא מאמינה לשום מאמר או מחקר שיתפרסם.. לפני חודש קראתי בידיעות שבננות ותפוחים הם גורם לסרטן.. אז אני שואלת את עצמי..מה בעצם לא מסרטן?? כל חודש אני שומעת על דבר אחר שמסרטן (דאודורנטים,אוכל וכו) בגלל שכל יום מוצאים משהו חדש בנושא אין כל כך עובדות בנוגע למה שפחות מזיק ומה שיותר. ועוד שאלה ששכחתי לשאול: אתם חושבים שאם הסמים יהפכו לחוקים מידת ההשתמשות תיקטן תיגדל או תישאר אותו דבר?

BlueCarrera

New member
לדעתי לא...

לדעתי רק הסברה תוביל להפיכת הסמים הקלים לחוקיים. ואם בננות ותפוחים גם מסרטן, זאת עוד סיבה להפוך את הגראס לחוקי. למה שלא יוציאו את הבננות והתפוחים מחוץ לחוק כמו הגראס ???

Wedwil

New member
הניסוי ההולנדי

מחקרים מראים גידול מה במספר המשתמשים בגראס אחרי הליגליזציה בהולנד (המחקר מתייחס לצעירים בגיל תיכון/אוניברסיטה ונעשה על פני 20 שנה, ניתן לשייך את זה להתחלפות דור אשר יותר פתוח להתנסות מסוג זה אבל בכל מקרה יש גידול). אם זאת נרשמה ירידה במספר המכורים לסמים קשים ועלייה בגילם הממוצע. טוב או רע? לדעתי זה די טוב

tiger

New member
בוודאי שיותר עדיף הירוק על הלבן ...

תישאל כל נרקומן מה יותר טוב מריחואנה או הרואין.תישאל כל הורה של נרקומן מה הוא היה מעדיף בן נרקומן של הרואין או בן שמעשן חשיש...אין בכלל מה להשוות את ניזקי ההרואין לעומת ניזקי מוצרי הקנביס. ואם הניסוי ההולנדי מראה ירידה בשימוש בסמים קשים אז הניסוי הצליח נקודה. לא משנה כמה עליה שלא תיהיה במעשנים של הקלים. אני מניח שגם היתה ירידה בצריכה של אלכוהול ליד העליה בצריכה של הסמים הקלים? או שלא? וזה גם לא ממש משנה. מה שמשנה זה שהראו ירידה במיספר הנרקומנים והמישתמשים בהרואין שזה הדבר הכי חשוב ושגורם את מירב הנזקים ומיקרי המוות. שלא לדבר על פשיעה... t

למעלה