שלום לכולם!!פעם ראשונה כותבת בפורום זה

הצודקת11

Well-known member
שלום לכולם!!פעם ראשונה כותבת בפורום זה

אני סוכרתית 3 שנים,לוקחת שני כדורים ליום גלוקומין,קמה בבוקר בדרך כלל עם 130 סוכר בדם,אחרי צום של שעתיים אחרי הארוחות נימדד 110-120(לאחרונה פחות כי היתחלתי דיאטה,ואוכלת בריא מאוד,ועושה פעילות גופנית קלה).אני צריכה לרדת במשקל כ-40 קילו,היתחלתי דיאטה של חלי ממן.
השאלה שלי היא:בארוחות הבניים שבתפריט של 1500 קלוריות,צריך לאכול פרי ומנת פחיממה שזה פרוסת לחם שיפון,או שתי פרוסות לחם קל,או 3 כפות דגנים או קטניות,או 3 פתית ועוד תחליפים,
האם גם מנת פרי וגם מנת פחיממה באותה הארוחה זה לא יותר מדי?(רוצה לציין שאי אפשר להחליף למנת שומן את אחד מהם,ואי אפשר לא לאכול את אחד מהם,אלה הכללים.),זה לא יקפיץ לי את הסוכר?,תודה על הסבלנות,השאלה וההסבר ארוכים.

הצודקת11

Well-known member
אני עושה את הדיאטה מהאתר של חלי ממן,ולא עם דיאטנית.

אני מרגישה טוב עם הדיאטה הזו,ולא רוצה להפסיק,פוחדת רק מענין הסוכר שלא יעלה כשאוכלים שתי מנות פחיממה בארוחה אחת.(למשל:3 כפות שיבולת שועל לדייסה,ו-1 פרי חתוך בפנים על בסיס של מים או חלב 1%.

tulkin

New member
אני לא יודע מי זו חלי ממן

ואני גם לא רוצה לעשות לה פרסומת (לא כי היא רעה או משהו, אלא פשוט כי הפורום הזה הוא לא מקום ראוי לפרסומות)
אגיד רק בקצרה שעל פניו הדיאטה הזו לא מתאימה לסוכרתיים.

deebeebee

New member
הכוכבת החדשה בעולם הדיאטה

בדומה למירי לא חסה וכדומה. צפיתי בה בתכנית המשותפת לה ולאולגה רז, גורו נוסף בעולם הדיאטות, ולא מצאתי שההמלצות בה מתאימות לי כסוכרתית.

tulkin

New member
גורו דיאטות מתעסקים בעיקר במוטיבציה

לא בצד התזונתי/רפואי של השינוי. התייחסות רצינית להיבטים האלה היא קריטית במקרה של דיאטה לסוכרתיים. דווקא עניין המוטיבציה וההתמדה פשוטים יותר. כשאריה רודף אחריך, לא עוצרים לנוח בצד הדרך כדי להסדיר נשימה.

יש רק שאלה אחת..

האם את מצליחה לרדת במשקל?
בנוסף יש לי הצעה, תגבירי את הפעילות הגופנית.

הצודקת11

Well-known member
השאלה היא לא לגבי הירידה במשקל,אלה אם זה אפשרי

מבחינת הסוכרת.?

מה אפשרי? לרדת במשקל?!

ברור שכן, סיכוי סביר שאם תחילת הירידה במשקל, יתחיל גם הסוכר לרדת..

תומרונתם

New member
מנהל
זה תלוי בך

תנסי, ותראי אם זה אפשרי.
תאכלי לפי ההנחיות, תמדדי שעתיים אחרי - ותראי מה המצב. אם את עדיין מתחת ל-120, מצויין, את יכולה להמשיך כך. אם את עולה גבוה יותר, אז כדאי לפזר את הפחמימות על פני יותר זמן, למשל לאכול את הדגנים ללא הפרי, ואחרי שעה לאכול את הפרי.
&nbsp
באופן כללי לאכול שתי מנות פחמימה (30 גרם פחמימות) זה לא התפרעות וצריך להתאים את מינון התרופות לכך.

כפי שנאמר לך - רק את יכולה לדעת

אחרים יגידו לך רק תאוריות אבל לא באמת ידעו.
כפי שתומרונתם כתבה, רק בדיקות אישיות שלך יגידו אם זה בסדר.

התאמנ אישית ע"י ניסוי וטעיה

shron17

New member
בקשר לפרי ,,

הדיאטנית נתנה לי תפריט מסודר וציינה שבין הארוחות לאכול פרי ואגוזים:
אגס, או תפוח או, 5 תותים ,וכל פרי לאכול עם לפחות 6 אגוזים,שמכילים סיבים,ומונעים תחושות רעב.
&nbsp

מזה 8 חודשים אני בתהליך וכמעט סוגרת 40 ק"ג (עוד 1.5 ק"ג).

התחלתי עם ערכי סוכר של 200 בצום וA1C של 10.3 בבדיקה לפני חודשיים סוכר בצום היה 103 וA1C היה 5.9
את הבדיקה הבאה אעשה בעוד חודש ואני מהמרת על תוצאה טובה יותר. (בבדיקה הביתית אני מתחילה את הבוקר בערכים של 80 בממוצע וגם במהלך היום, אחרי הארוחות לא עוברת את ה 120 שעתיים אחרי אני בסביבות ה 80. דווקא אחרי פעילות גופנים גבוה יותר אבל לרוב לא עובר את ה 100).
בהמלצת הדיאטנית שלי אני אוכלת 2 מנות פרי ביום כארוחות ביניים ללא פחממות נוספות.
בארוחת הבוקר מנה אחת של פחממות (ברנפלקס ללא סוכר).
בארוחת צהריים 2 מנות של פחממות. (בדרך כלל כוס 1 ח"פ של קטניות , גריסים או אורז בסמטי).בארוחת ערב 2 מנות של פחממות (לרוב לחמניה קטנה מקמחים מלאים ותוספות של זרעי פשתן שאני אופה בבית). וכאמור 2 מנות פרי האחת בשעות העבודה והשניה כארוחת לילה. אני ממעטת בצריכת מוצרי חלב (פעמיים ביום כרבע כוס חלב בקפה, 100 מ"ל יוגורט דל שומן עם הדגנים בבוקר ומדי פעם 3 כפות קוטג' בארוחת הערב). מרבה באכילת ירקות עליים וירוקים, חלק מבושלים/אפויים והרבה טריים.
אני מדוושת 6 או 7 ימים בשבוע (בשבת שאני מארחת לא מוצאת זמן ), 40 דקות על אופני כושר.
גם ערכי הכולסטרול והטיגלצירידים שלי היו גבוהים מאוד וכעת הם נמוכים בהרבה מהסף העליון של הנורמה. שאני מקפידה גם על מזון דל שומן וגם על דל מלח.
כמובן שלוקחת גם תרופות. את הסטטינים כבר קיבלתי רשות להוריד ל 1/2 . (קרסטור 20 מ"ג).
אני מטופלת בז'נואט והאנדו הציע לי להמשיך בינתיים ולא לשנות.
כנראה שמה שאני עושה, נכון לי. כמובן שאני עם יד על הדופק ואם יהיה צורך אעשה שינויים בהתאם.

tulkin

New member
כל הכבוד על השינוי והשיפור!!

במיוחד סוכרת 2 בתחילת הדרך, היא מחלה שכל כך לנהל אותה אם מוכנים לעשות את השינויים הנדרשים!
&nbsp

תודה אבל אני לא בתחילת הדרך פשוט הדחקתי
עד ש...

המציאות טפחה על פני והתעוררתי.

אבו זקן

New member
זה יפה מאד!

וכל הכבוד לך. להשיל 40 ק"ג מהמשקל זה לא עניין של מה בכך. המבחן האמיתי הוא בשמירה על ההישגים לאורך זמן, זה המקום בו חלק גדול מהאנשים נכשלים, אבל אני בטוח שאת לא נמנית עימם!
&nbsp
(אם עברת ניתוח בריאטרי בטח סיפרו לך שהרבה פעמים הוא מרפא סוכרת סוג 2).

תודה. לא עברתי ניתוח. מודעת לקושי בשמירה. כבר נכשלתי בעבר.

ההבדל הוא שעד היום כל נסיונות הדיאטה שלי היו על מנת להראות ולהרגיש טוב יותר ללא אילוצים בריאותיים. אני מקווה מאוד שהפעם זה לא יקרה.
כמה ממכרי עברו ניתוחי שרוול ואכן מלבד השלת הק"ג המרשימה, גם נרפאו לכאורה מסוכרת (?) אני מקווה עבורם שאכן זה לא זמני.
לא יודעת אם הייתי שוקלת מהלך כל כך דרסטי גם אם זה היה אפשרי . לצערי מנסיון של 2 נתוחי בטן בשנים האחרונות ששניהם הסתבכו, (השני היה תוצאה של סיבוך של הניתוח הראשון), לא חושבת שהייתי מסתכנת בניתוח מבחירה.

למעלה