שלום לכולם, פעם ראשונה שלי פה, אשמח לשתף

דניאל8989

New member
שלום לכולם, פעם ראשונה שלי פה, אשמח לשתף

סליחה אם אקפוץ מלשון זכר ללשון נקבה.
נולדתי כנקבה. מגיל 4 בערך הבנתי שאני רוצה להיות בן (בגיל הזה כבר שאלתי את הוריי כמה פעמים האם הם בטוחים שהם לא התבלבלו כשהחליטו שאני בת). כשגדלתי טיפה חשבתי שאני מוזרה, שאני משוגעת, שזה סתם תסביך שיעבור כשאגדל. אבל זה לא עובר, להיפך. אין רגע בחיים שאני מרגיש בנוח בזהות המגדרית הנוכחית שלי. לא טוב לי, אני לא אישה.
אני כל הזמן צופה בסרטוני FTM טיימליין ביוטיוב ושואב השראה מהנערים האמיצים שיש שם. ואני רוצה גם...
אבל ההורים שלי דתיים מאוד, שינוי כזה יגרור אחריו נתק מוחלט מהמשפחה ואני לא בטוח/ה שאני מוכן לנתק כזה.
בינתיים אני מדמיין כל היום את היום בו אצליח להיות גבר.

hatzilonit

Member
מנהל
ברוך הבא לפורום

הסיפור והחוויה שלך כה מוכרים
(גם אם הפרטים טיפה שונים)

בן כמה אתה כיום? יש אחים-אחיות? (כי זה לפעמים מפחית את לחצי ההורים)
עד כמה אתה עצמאי? (אני צודקת להניח שאתה גר עם ההורים?)
עובד-לומד?

האם מאז גיל הילדות יצא לך לדבר על נושא המגדר עם הורייך?

דניאל8989

New member
תודה:)

אני בן 20, גר עם המשפחה.
עובד ולומד (פטור מגיוס בגלל שאני 'דתיה')
דיברתי פעם אחת עם ההורים על זה (לא הרבה פרטים, רק התחלתי לספר להם שלא טוב לי כאישה) והם אמרו שזה היצר הרע ושזה ממש לא מקובל עליהם, אז הפסקתי.
אם אגור לבד (לא אפשרי כלכלית כרגע) זה עדיין לא יפתור את הבעיה כי מאוד חשוב לי הקשר עם ההורים.
האחים שלי לא יקבלו אותי לעולם, אפילו ששניים מהם יצאו בשאלה הם מאוד הומופובים ולכן אני משער שגם טרנספובים.
בקיצור זה או להיות לבד, לשרוף הכל, או להמשיך לחיות חיים דכאוניים כאישה. וזה מבלבל אותי מאוד:(

Rosie52

New member
ברוך הבא דניאל

אני חושבת שכמו אצל רובנו, לכל אחת/ד יש את "שק הבעיות" שגורם לנו לכל כך הרבה התלבטויות ולעיתים כובל אותנו חברתית ומשפחתית.
מצד שני, עצם העובדה שאנו נאלצות/ים להתמודד עם השרשראות הכובלות הללו היא חלק מהתהליך שמאפשר לנו להיות בטוחות/ים במגדר שלנו.
מנסיון אישי, אני חושבת שאם אתה משוכנע (או תגיע להיות משוכנע) במגדר שלך כגבר, ככל שתחיה בדיוק כמו מי שאתה מוקדם יותר, בסופו של דבר תסבול פחות.
זה לא נעשה קל יותר ככל שמתבגרים.
מאחר ובאופן יחסי אתה צעיר, יש לך זמן לבחון ולהחליט מה קשה לך יותר, לחיות במסיכה ולסבול (אם זה מפריע לך) או לקבל את העובדה שהמשפחה תתנתק ממך ושוב תסבול.
אני הייתי מציעה לך להפגש עם פסיכולוג/ית ולבדוק עם עצמך (בהנחיה של איש מקצוע) מה אתה מרגיש בדיוק.
בנוסף אם אתה מרגיש בנוח לדבר על זה בטלפון יש את החברה הנהדרים של "מעברים" שתמיד מוכנים להקשיב ולעזור ככל שניתן.

בהצלחה
רוזי

שלום דניאל

אני מסכים עם רוזי. לפני שיתוף עם ההורים, אתה צריך להיפגש עם מישהו שמבין בנושא, לקבל ייעוץ כלשהו ולהבין שזה באמת מה שאתה רוצה. אתה צריך להחליט בינך לבין עצמך שזה מה שאתה רוצה, שאתה מוכן לקחת את הסיכון ושאתה בטוח במאה אחוזים שזה מי שאתה, ובגלל זה, חשוב שתיפגש עם מישהו שמכיר את הנושא (תיזהר מפסיכולוגים שלא בקיאיים בנושא המגדר, רק יעשו נזק). אתה צריך לעשות גם שיעורי-בית, לחפש על הנושא באופן מעמיק. אולי אפילו ליצור קשר עם טרנסג׳נדרים אחרים, אולי לבוא למפגשים בקהילה (תלוי איפה אתה גר). העיקר שתבין לאן אתה הולך. וכאשר המשפחה תתעמת איתך, יהיו לך תשובות לכל השאלות והטענות שלהם. אתה צעיר, כל החיים עוד לפנייך. כמו שאמרה רוזי, ככל שתתחיל בגיל צעיר יותר, כך עדיף.

בהצלחה.

דניאל8989

New member
תודה, נכנסתי לבלוג שלך

עוד לא קראתי מספיק רשומות, אבל אני כבר מרגיש כאילו כתבת בדיוק את מה שאני מרגיש/ה.
כל החוויות, המחשבות, הלבטים, זה פשוט מה שחויתי, ועדיין חווה.
אתה כותב מדהים ומרגש. תודה על השיתוף הזה, גורם לי להרגיש הרבה יותר טוב עם עצמי.

דניאל8989

New member
התגובה שהשארתי לך על אחת הרשומות בבלוג:

בדיוק מה שאני מרגיש עכשיו.
אני נקבה ביולוגית ואישה כלפי חוץ. אבל בפנים, אני גבר. אני משתגע. בגיל 16 כמעט התאבדתי. זה חרפן אותי (ועדיין מחרפן אותי)
גם אני כמוך רשום בעשרות אתרים כבן, מדבר בזכר, מצליח להרגיש שיש לי חצי זהות גברית אי שם בעולם הוירטואלי.
בזמן האחרון אני מרגיש מנותק מהזהות שלי, אני חווה את העולם מהסתכלות מהצד, מדמיין שאני גבר, מדמיין שאני עושה דברים של גברים. היו ימים שלא הסתכלתי במראה בבוקר, התקלחתי עם וילון שמסתיר את המראה כי לא רציתי לראות שהבבואה שלי היא בעצם אישה. נשית כזאת, אפילו יפה. האישה הזאת היא לא אני. היא סתם תחפושת שמישהו כפה עליי לשים.
הבלוג שלך מעביר בי צמרמורת. כאילו מישהו ישב וכתב את מה שאני מרגיש.

תודה ובכיף!

אם תצטרך עזרה נוספת, אתה תמיד מוזמן לכאן, לפורום, וגם לפנות אליי בפרטי

למעלה